Erasmus

Ceylinimdeceylinim

Soran olursa geziyor dersiniz, hic durmadan :)
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
12.828
17.333
498
Merhabalarr.
Kızçeler sizden erasmus konusunda fikir istiyorum. Cokca konu acacagim buyuk ihtimal ama bu ilki olsun.
Aranizda Erasmus yapanlar illa ki vardir, nasıldı?
Pismanliklariniz, iyikileriniz ne hissettiniz anlatarak bana yardimci olabilir misiniz?
Neye ne kadar harcadınız devletin hibesinden ziyade siz kendiniz ne kadar goturdunuz? Nasil yaptiniz?
Kisaca beni su konuda bastan asagi bilgilendirebilir misiniz?
Kafaya koydum da bir miktar, en guvenilir yorumlar burdan cikar size danisayim dedim :)

erasmus a çalışırken gıttım hıobe yettıde arttı bıle bana , ama ılk etapta yol parası falan cebımden cıktı ve yazısma surecı cok gıcık, sonrakı yıllarda yıen basvurdum ama hep yedekte kaldım su an yıne yazısma asamasındayım kontenjan acıldıda...
öğrencı ısenız asla kacırmayın bu fırsatı muhakkak gıdın ve mumkunse ucuz ulkelerı tercıh edın.

Tavsiyeniz var mi ?

İspanya!!!! Yaşatır her şekilde. Her Avrupa ülkesini tavsiye etmiyorum. Hoş, ülkeler arası gezersin ama kültürünü öğreneceğin ülkeye değsin isterim. İşe alışlarda erasmusun bir etkisi yok pek. Çünkü gidilen ülkeler ve üniversiteler belli. Gidipte derslerini geçen öğrenciler de pek yok. Okul uzatmayı göze alan gidiyor genelde. Ya da benim bölümüm için bu geçerli (bilg müh).

Acikcasi bende gezmek icin gidiyorum. :)
Tesekkur ederim

takipteyim.
açıkçası benim en çok merak ettiğim mevzu orda kalacak yerin nasıl ayarlandığı.
bir de benim bölümümde okul uzatmayı bırak, gidip de dönemden 2 ay vakit kazananlar bile duydum. bölümden bölüme değişiyor.

Arkadaşım Polonya'ya gitti. Çok yer gezmiş. Ülke ülke gezdim dedi. Evde kalmış orada ve devletin verdiği hibe hariç 1 dönem için 2000 lira harcamış. Gezmesem yeterdi hibem diyor. Ama bol bol gezmek için üstüne eklemek lazım diyor

genel olarak erasmus için Polonya'ya gidiyorlar ve kim oraya gittiyse hep memnun. Ayrıca Çek cumhuriyetine de gidebilirsiniz sizin bölümünüz varsa iki arkadaşım staj yaptı orada ve çok memnunlardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…