ERA TESTİ YERİNE GEÇEN TESTLER

DrHalilIbrahimTekin

Dr HİT
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2015
226
53
62
1- Endometrial biyopsi ve sitopatolojik inceleme.Bu test ile ERA testi ile bulanamayan bir çok hastalık tanısı da konabilir.Bu testin sonuçları %100 gibi bilimsel sonuç vermektedir.Kanımızca ERA testinden hem daha ucuz hem daha etkilidir.

2- Transvajinal ultrason ve doppler kullanarak endometriyum kalınlığı ,kalitesi ve kan akımının değerlendirilmesi.Bu test ile aynı siklus yani adet döngüsünde embriyo transferi yapılabilir.

3-Estradiol ve progesteron testlerine belirli günlerde bakarak % 99 oranında başarılı tahmin ve tedavi yapılabilmektedir.
Endometriyum kalınlığı bozuk olan ve daha önce kürtaj,miyom ameliyatı ve histereskopi geçirmiş olan hastalarda endometriyumdaki hasar zaten gebelik oluşumunu zorlaştırmaktadır.Malesef ,sebep geçirilmiş endometriyal bozulma olduğu bilinmesine rağmen ERA testi yapılmaktadır.

4-Beta-3 İntegrin test yada E-tegrity Test
Bu test ile embriyonun rahime tutunabilmesi için gerekli olan yapıştırıcı misali bir protein miktarına bakılır.
Çok başarılı olduğu iddiaedilmektedir.

5-EFT ENDOMETRİAL FONKSİYON TEST
İ Yale tıp fakültesinde yapılan bir araştırma sonucunda iki yeni kimyasal madde miktarı bakılarak endometriyumun sağlıklı ve gebeliğe hazır olduğu konusunda bilgi elde edilmiştir.Bu endometrial fonksiyon testi (EFT®) Harvey J. Kliman, M.D., Bu maddeler cyclin E and p27dir.Endometriyal biyopsiye göre daha iyi sonuç vermektedir demektedirler."Bu yukarıda belirtilen testler hem daha ucuz hem de daha başarılıdırlar.ERA testi sadece C Simon adlı bir araştırmacı tafından çalışılmışdır.

hocam merhaba, ben 4 defe başarısız tüp bebek yaptım, önce sebepsiz infertilite dendi 1.denememde 1tane 3.gün embiriyosu transefer edildi.dondourulmuş olmadı kalitesi orta dendi.2. denemde 1tane 2.gün embiriyosu kondu yine dondurulmadı. daha sonra bir doktor pcos olduğu söyledi. 3.denemede 5tane 3gün embiriyosu kondu 3ü çok iyi dendi 2si orta dendi. 4.ve sondenememde 2tane 5.gün embriyosu çok iyi kalite dendi(5AA kalite) yine tutmadı sonuncu yaptırdığım merkezdeki doktor era testi önerdi. ne yapmam gerekiyor acaba saygılarımla

birde genetik testlerimizde sıkıntı çıkmadı, 4yıllık evliyiz, 30 yaşındayım eşim 36 yaşında eşimin sperm testi normal yalnız eşimde prostatit var, sperm dna hasar testi de yaptırdı hasar oranı naormalin az üstünde

hatta ben 2 yıllık evliyim 17-18 ay yasmin kullandım marttan beri korunmayı bıraktık ilk ay adetim 10gün gecikti sonraki ay 7 gün falan derken enson şuan 36. günde adet oldum ilk gecikdiğim ay dr kist gördü over kist adet olamadığın için olmuş dedi 3- 4 ay sonra tekrar gel bakalım dedi gittim kistler hala duruo tamda yumurtalıkların üstünde adetimin 2. günü ve 21. günü hormon testleri istedi . tekrar ultrasyon cekıldım ultrasyon dr. yumurtaların sert catlama olmuo kendını yumurtalıklardan atamıo sanırım o yuzden orada birikip kist oluşturmuş dedi. kadın dgum dr. daha görmedi kan sonuclarım cıksın ole gidicem bakalım.
kızlar var mı böle bir durum yasayan sonucu ne tedavisi ne 2 gündğr canım çok sıkkın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…