epizyotomili doğum yapanlar ve sezeryan olanlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi srg
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

srg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
102
0
46
İngiltere
Merhaba ,16 haftalık hamileyim ama dr Ferda Erbay normal doğumda epizyomi istemiyorum deyince herkese epizyotomi yapıyoruz dedi çok kötüyüm istemiyoruum dr değiştircek duruma geldim nerdeyse epizyotomili ve sezeryanla doğum yapanlar tecrübelerinizi paylaşıın lütfen bunalıma girceem ,doğum jeli işe yaramazda dedi kesin kesiyormuş...Anadolu yakasında dr doğumundan memnun olanlar dr ve hastane bilgisi verebilir mii?

Son düzenleme:

canım bebegı rıske atmamak için mutlaka kesıyorlar az ya da cok ben hıç duymadım kesı yada herneyse dikişim yok dıyenı hatta dogumu hızlandırmak için yanı bebek dogum kanalında uzun sure kalmasın dıye çok beklemıyolar.. yanı bekleyelım ıkınsın çıkar demıyolarmış kuzenım kesmeyın daha cekerım ıkınırım demış olmaz bebek havasız kalır sıkısır dıyıp kesmişler 9 dıkış....

ayy 9 muu ya çok ama insanın morali bozuluyor.Sezeryan olsa bu seferde dikiş yerleri aylarca sızlıyormuş ,ben ne yapıcam

Merhaba, Lütfen önce sakin olun bu doktorunuzu değiştirmeniz gereken bir durum değil, allah başka problem vermesin. Epizyotemiyi herkese yapıyorlar nedeni ise bebeğin doğum aşamasında vajinada oluşacak yırtıkların önlenmesidir. Eğri bir kesik atarlar ki bebek daha rahat dışarı çıkabilsin. İnanın oluşabilecek yırtık çok daha kötü olacaktır, üstelik bu yırtık -kesik gibi- düzgün olmayacağından dikişle düzeltilebilecek bir durum olmuyor. Ve ilerki hayatınızdabazı problemlerle jkarşılaşabilirsiniz. Ben normal doğum yaptım ve epidural kullandım, kesiği hiç hissetmedim ve dikiş atılırken de hissetmedim. Epidural kullanabiliyorsanız kullanın şiddetle tavsiye ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…