Epilepsi ve gebelik cok korkuyorum

neno25

Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2015
43
15
34
ben epilepsi (sara) hastasi bir gebeyim. 2 gun once cok buyuk bir nobet gecirdim.lamictal isimli ilaci kullanıyorum. Ama doktor dozunu 250ye cikardi yani yüksek. Bu ilaci kullanip saglikli gebelik gecirenler varmi.suan 18 haftayim doktor herseyin yolunda oldugunu soyledi ama ben ayrintili ultrasondan cok korkuyorum.Rabbim herkese guzel yazilar yazsin.cevaplarinizi bekliyorum

Doktorun gebeliğini bilerrk verdyse korkma derim

Canim gecmis olsun.bizim bir tanodik Allah korusun kanser hastasiyken ve kanser ilaclari kullaniyorken gozetim altinda bebegini dunyaya getirecek bir ay sonra.bebeginde hic bir sorun yok.Doktorlarin verdigi ilaclari kullan derim.Allah yavrunu sana bagislasin emeklerin bosa cikmasin

merhaba bende 3hatfa once 1hafta arayla bayıldım egg emar tomografi cekildi ama hepsi temiz cıktı dr keppra verdi 250 bide lev-end 500mg doktorum buyuk ıhtımal epılepsı dedı ama egg sonucum temız napıcagımı sasırdım 9aydır hamile kalamıyorum catlatma iğnesi filan oldum gene olmadı bu ılacları ıcıyorum gebeliğe engelmi acaba salı gunu baska bı dr norologa gidicem ılaclar sersem gıbı yapıyor hep uyuyurum

merhaba benim de hamile olan bir yakınımda var ayrıca bende de var epilepsi ama ben hamile değilim.
o da sabah 50-akşam 200 lamictal kullanıyor. bu doza da hamilelikte ilaç azaltınca nöbet geçirmesi üzerine tekrar çıkılmış.eski düzeni yani.
ben sabah akşam 200 mg lamictal alıyorum artı topamax ve rivotril kullanıyorum. ve dr.um bu şekilde hamile kalmamın bi sakıncası olmadığını söyledi.
daha fazla dr.a gidip kafamı karıştırmak istemiyorum.
ilaç aldığımız için anomalisi olan çocuklar doğuracağız diye bir kaide yok.
ama bazı ilaçları daha riskli gruplara koyarlar (a-b-c-d) gibi risk gruplarına ayrılır bunlar.
nasıl ki ilaç prospektüslerinde kullanımdan sonra 10.000de 1 denekte görülen etkiyi bile yazmak zorundalar, teratojenik etki için de aynı şey geçerli.
mesela, lamictal adlı ilacın kullanımında görülen teratojenik etki(annenin kullandığı ilaç vb.nin fetüs üzerindeki olumsuz etkisi) 10000de 1 iken depakin adlı ilacın kullanımında 1000de 1 ise depakin'in adı böylece yayılıyor. böyle kötü bir şekilde ünlenmeyi en son ilaç firmaları ister belki ama bunu bildirmek zorundalar.
ne yazık ki öyle bir yayılıyor ki 2 doğumdan birinde anomali görülüyor. Allahım sen doğacak çocuklarımızı koru
çok uzun yazdım umarım bunaltmamışımdır ama benim de hassas olduğum bir konu.
ben inanıyorum ki stresin olumsuz etkisi ilaçlardan daha fazla o bebeklere.
içinizi ferah tutun.

Mrb oncelikle cvp icin tesekkur ederim. Icimizi rahat tutmak doktorumuza guvenmek ve Allaha siginmaktan baska caremiz yok gibi. Insalllah hepimizin saglikli cocuklari olur

inşallah aynen dediğin gibi.
son birkaç seneye kadar ilaç konusunda ben de çok endişeliydim ama sonra endişelerimin yersiz olduğunu gördüm ve tabii çok araştırdım.

"ne yazık ki öyle bir yayılıyor ki 2 doğumdan birinde anomali görülüyor."
arkadaşlar ilk mesajımda yanlışlıkla cümleyi bu şekilde yazmışım hızlı hızlı yazarken
"ne yazık ki öyle bir yayılıyor ki adeta 2 doğumdan birinde anomali görülüyor." böyle olacaktı :))

benim de aynı hastalığa sahip bir arkadaşım doğum yaptı bebeği de sağlıklı oldu sadece normal doğum yapamadı o kadar içini ferah tut

Gebelik tedavisi görürken( 26 yaşımda) ilk epilepsi nöbetimi geçirdim. Doktor ilk nöbet olduğundan ilaca başlamadı. gebeliğin ilk ayında ikinci nöbetimi geçirdim ve Lamiktal sabah 25 akşam 25 olmak üzere ilaca başladım. İlacı kullanırken bir sıkıntı yaşamadım. 7. ayımda ilacı ihmal etmem dolayısıyla tekrar nöbet geçirdim. İlaç dozunu sabah 50 akşam 50 ye çıkardık. 41. haftamda normal doğum yaptım. Allah'a şükür bebeğim sağlıklı. Lamiktal gebelikte kullanılan en güvenli ilaçlardan. Sen gönlünü ferah tut ama bebeğime zarar verir mi diye sakın ilacını ihmal etme ben onun acısını yaşadım. Nöbet geçirmenin riski, ilacın riskinden çok daha fazla. Normal doğum istiyorsan da doktorunla konuş epilepsi hastaları normal doğum yapamaz diye bir şey yok, nöroloji doktorum sezeryan önerdi ama ben normal doğumu çok istediğimden nekledim ve çok şükür bir sıkıntı yaşamadım. Hayırlı zamanda sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah.

Bende sabah 50 aksam 50mg lamictal kullaniyorum. Benim bayilma gibi bi sorunum yok ama eeg ler bozuk oldugu icin kullaniyorum.. Lamictal gebelikte kullanilan masum ilaclardan benimde hamile kalma ihtimalime yonelik o ilaci kllaniyorum.. dr bi sakincasi olmucagini soyluyor ve ve tanidigim bor kac kisi daha agir mg li ilalar kullanarak saglikli dogum yaptilar.. insallah sizde bi sorunla karsilasmazsiniz.

merhaba kızlar
ben 2,5 yıldır evliyim ve her doktor kontrolümde doktruma sordum gebelik düşünüyorum ne yapmam lazım diye ilacının dozu çok düşük birşey olmaz dedi bende teril cr 200mg kullanıyorum yarısını sabah yarısınu akşam alıyordum.
şimdi gebelik olunca kadın doğum için gittiğim hastanedeki nörolojiye çıktım ilacımı sadece sabah almamı söyledi.akşamları almıyorum.ve bana belkide emziremeyeceğimi hazır mama kullanacağımı söyledi çok üzüldüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…