EPİLEPSİ SARA NÖBETİ GEÇİREN VAR MI ? Bu durumu hyaşayan atlatan var mı?

gokceeg41

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2024
54
7
25
Arkadaşlar yeni öğrendim bu hastalığımın olduğunu nasıl geçecek nasıl süreçten geçecek bilmiyorum yaşayan yardımcı olur mu

Arkadaşlar yeni öğrendim bu hastalığımın olduğunu nasıl geçecek nasıl süreçten geçecek bilmiyorum yaşayan yardımcı olur mu
Merhaba kızım geçen sene iki kere geçirmisti ama eeg sonucumuz temiz cıktı.İlkinde ürtiker atagıyla tetiklendi ikincisinde bir olaya üzüldükten sonra oldu.Epilepsi teshisi cok karmasık bir süreç.Bir tanıdığım yıllarca bu durumdan çekti ve nobet bir sebep yokken sıkça gerçeklesiyordu.Son iki senedir sadece senede bir kere oluyor bu durum.Tetikleyici durumunuz var mı bilmiyorum ama umarım kızımdaki gibi olur ve tekrar yasamazsınız cok gecmis olsun 🌺

Merhaba kızım geçen sene iki kere geçirmisti ama eeg sonucumuz temiz cıktı.İlkinde ürtiker atagıyla tetiklendi ikincisinde bir olaya üzüldükten sonra oldu.Epilepsi teshisi cok karmasık bir süreç.Bir tanıdığım yıllarca bu durumdan çekti ve nobet bir sebep yokken sıkça gerçeklesiyordu.Son iki senedir sadece senede bir kere oluyor bu durum.Tetikleyici durumunuz var mı bilmiyorum ama umarım kızımdaki gibi olur ve tekrar yasamazsınız cok gecmis olsun 🌺
Teşekkür ederim

Öncelikle geçmiş olsun. Benim oğlum epilepsi hastasıydı. Çok şükür onunki çocukluk epilepsi idi. Yani geçiciiydi. Ne yazıkki sizinki yetişkin epilepsisi ve geçici değil. Bunun ile yaşamayı öğrenmeniz gerekiyor. Düzenli ilaç kullanmak (her gün aynı saatte almak), çok yorulmamak, strese sokan olaylardan uzak durmak, gece yolculuk yapmamak. Bunlar dikkat etmeniz gereken en önemli şeyler. Oğlum artık ilaç kullanmıyor ama biz hala bunlara dikkat ediyoruz, her zaman da edeceğiz. Çünkü epilepsi nöbet eşiği düşük bir çocuk. Bunlara dikkat ederseniz, epilepsi türüne bağlı olarak tabii ki, hayatınızı çok iyi bir şekilde idame ettirebilirsiniz.

Bende vardı ama geçti. Doğuştan olan bir seydi ama geçici olmadığı söylenmiş annemlere hep. Yenidoğan döneminden, 7 yasıma kadar ilaç kullanmıştım sonra kontrollü olarak kesmişlerdi. Yetişkinken olandan haberim yok ne yazık ki

X