-
- Konu Sahibi xsxekerkxixzcandy
Çocuğun dünyaya nasıl geldi hamilelik süresi nasıldıMerhaba arkadaşlar, kadınlar kulubunu uzun zamandır takip ediyorum, çok güzel , çok faydalı gerçekten, Benim epilepsi rahatsızlığım var ve bebek düşünüyoruz, Doktor ilaçlarımı tegretolle değiştirdi hamilelik süreci için, yine korkuyor insan,
acaba benim gibi olup hamilelik geçiren var mı aranızda , tegretol kullandınnız mı?
teşekkürler herkese
Hamilelik süren nasıl geçticnm öncelikle cok gecmıs olsun bende epılepsı hastasıydım 5 yıl ılac kullandım ve daha sonrasında kullanmayı bıraktım su anda cok sukurler olsun ne dalma nede bayılma nobetlerım var bebek dusunuyoruz sanmıyorum ben herhangı bı anomallık olacagını cunku evlnırken doktor herhangı bı rısk yok demıstı bana genede sen doktorunla hamıle kalmadan ve kaldıktan sonra butun tetkıklerını yaptır ve gorus derım Allah gonlune gre versın
Amin inşallah benim durumum farklı biraz 20 sene önce bırakmışım ilaç içmeyi çok şükür ama doğum esnasında ya tetiklerse diye korkuyorum çünkü normal doğum yapmayı çok istiyorumMerhaba. Benim annem de 27 yıldır epilepsi hastası ve kardeşim her şeye rağmen Allaha şükür sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Tegratol ve depakin kullanıyordu o dönem. Kullanım oranları azaltılarak ilaçlarını içmeye devam etti. Ne kadar zor bir bekleyiş olduğunu en iyi ben anlarım. Acaba her şey yolunda mı bebek iyi mi annem nöbet geçirecek mi vs vs
Maalesef bir gün ilaçlarını içmeyi unutup çok şiddetli bir nöbet geçirdi. 7 aylık hamileydi. Mosmor oldu nefes alamadı. Biz her şey bitti dedik bebek oksijen alamadı öldü dedik. Sabah olunca annemi hastaneye götürdük. Ama Allah o kadar büyük ki bebek sapasağlamdı. Ama yine de insanın içinde bir acaba oluyo tabi. Ta ki doğana kadar. Doğum zamanına gelince beklediğimizden 3 hafta erken normal bir şekilde dünyaya geldi.Evet normal doğum bu tip hastalar için çok riskli o an nöbet geçirme ihtimali var çünkü. Şimdiki aklım olsa o zaman küçüktüm (13 yaşında ) sezeryan yapsınlar derdim riske atmazdım kardeşimi:) Neyse ki bu uzun ve zorlu süreç mutlu bir şekilde tamamlandı. Kardeşim sağlıklı bir şekilde doğdu şimdi 17 yaşında genç bir insan:) Bunları yazmak istedim çünkü Allah isteyince her şey oluyo. Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Evet risk var ama illaki kötü olacak diye de bir şey yok. Hem bu epilepsi ilaçları c grubu ilaç olup zararı insan üzerinde kesin olarak kanıtlanmış değil. İçinizi ferah tutup Allaha sığınmak yeterli. Rabbim herkesin çocuğunu sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
ben epilepsi hastasıyım 3 yaşında oğlum var ve 2. bebeğime hamileyıim biraz epilepsi nöbetlerim çoğalmıştı çok şükür bebegimde bir sıkıntı yok :)Merhaba arkadaşlar, kadınlar kulubunu uzun zamandır takip ediyorum, çok güzel , çok faydalı gerçekten, Benim epilepsi rahatsızlığım var ve bebek düşünüyoruz, Doktor ilaçlarımı tegretolle değiştirdi hamilelik süreci için, yine korkuyor insan,
acaba benim gibi olup hamilelik geçiren var mı aranızda , tegretol kullandınnız mı?
teşekkürler herkese
ben tegretol kullanarak doğum yaptım allahamı şükürler olsunki nöbetlerim olduğu halde bebeğimi sağlıklı bir şekilde kucağıma aldımanalaşılan kimse yok hamilelik geçiren tegretolle falan. belki var ve doğum yaptı artık bu siteye gerek kalmadı.
Merhaba arkadaşlar, kadınlar kulubunu uzun zamandır takip ediyorum, çok güzel , çok faydalı gerçekten, Benim epilepsi rahatsızlığım var ve bebek düşünüyoruz, Doktor ilaçlarımı tegretolle değiştirdi hamilelik süreci için, yine korkuyor insan,
teşekkürler herkese