epilepsi olup hamilelik geçiren var mı?

Herkese merhaba 29 yasindayim ve 6 yasindan beri epilepsi hastasiyim. Senelerce cok farkli ilaclar kullandim ama ilaci kullaniyor olmam nöbeti engellemedi. Senede 1-2 hep nöbetim oldu önceleri tvden bayilirken sonradan uykuda nöbet gecirmeye basladim. Büyük nöbetler hem de. Ilac kullanmayi kendi istegimle tamamen birakmistim. Kullansam da kullanmasam da ayni sekilde nöbet geliyordu cünkü. Depakin chrono, trileptal, nimulettan ve adini hatirlamadigim ilaclardi. Evlendim. Bebek istedik ve hemen hamile kaldim bu arada ilac yoktu. Bebegin 11. haftada kalbi durdu kürtaj oldum. Tam 1 sene sonra 2. defa hamile kaldim 7 haftalikken düsük oldu kesede bebek yoktu. Yine cok beklemek gerekecek hemen hamile kalamiyorum derken 4 ay sonra hic beklemezken hamile oldugumu ögrendim bu arada ilac yok ve nöbette yoktu. Subatta hamile kaldim ve bir nöbet gecirdim yine uykuda. O esnada hamilemiydim tam kestiremiyorum. Devamini yazicam lütfen okuyun telefondan yaziyorum ve hic kolay degilmis bilgisayara gecmem gerekli

Merhaba ben 6haftalık hamileyim ve bende depakin 500mg aksamları 2tane alıyorum ama doktorum tahlıllerden sonra degıstırmıcegıni ve 1.5 olarak kullanmam gerektıgını soyledi ama sonuc korkuyorum bana bu konuda fikir verirseniz depakin icipte hamile olan varmı tşk ederim şimdiden

Çocuğun dünyaya nasıl geldi hamilelik süresi nasıldı

Hamilelik süren nasıl geçti

Konu açılaşı bayaa olmuş ama bilgilendirmek,bende başımdan geçenleri anlatmak istedim.
7-8 sene önce el şıçramasıyla başladı nöbetlerim farkına varamadım tabii en sonunda bayılma kasılmalar şeklinde oldu ilk ilacım kısa süreliğine depakin 500 mg günde 2 doz yani 1000 mg alıyodum sonra uzun süre epixx 500 2 doz günde 1000 mg kullandım.ilacı bıraktığımda 1 hafta içinde el sıçramalarım oluyordu.oyüzden sürekli kullanıyorum.çocuk düşündüğüm için nışanlılık dönemimde nöroloji doktorum eşliğinde kademeli olarak lamictal başladım indire indire 75 mg ile hamile kaldım.hamileliğimde hergün 50 mg lamictal aldım çok şükür nöbetlerim olmuyor 3 hafta sonra doğumum var kadın doğum doktorumun dediğine göre şuan bebeğimiz sağlıklı inş o şekildede kucağımıza alırız Bu hastalığın tabiki kademeleri var ama geleceğin anneleri olucak bu hastalığa sahip hanımlar umudunuzu kaybetmeyin Önleminizi alın tevekkül edin şöyle bi baktığımızda sağlıklı anneler de bile doğum bebek sorunları görülebiliyor.doğuma gelince ben normal doğum istiyordum ama noroloji doktorum riske atmayalım sezeryan ol dedi sezeryan olucak gibi.hayırlısı

Üzerinden çok zaman geçmiş ama benimde sorularım var
Ben bebekken hastaymışım ve ilaçlarımı yaklaşık 5 6 sene kullanıp bırakmışım bu yaşıma kadar da çok şükür nöbet geçirmedim acaba normal doğum yapabilir miyim bir sakıncası tetikleme ihtimali var mıdır yardım ederseniz çok sevinirim

Merhaba. Benim annem de 27 yıldır epilepsi hastası ve kardeşim her şeye rağmen Allaha şükür sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Tegratol ve depakin kullanıyordu o dönem. Kullanım oranları azaltılarak ilaçlarını içmeye devam etti. Ne kadar zor bir bekleyiş olduğunu en iyi ben anlarım. Acaba her şey yolunda mı bebek iyi mi annem nöbet geçirecek mi vs vs
Maalesef bir gün ilaçlarını içmeyi unutup çok şiddetli bir nöbet geçirdi. 7 aylık hamileydi. Mosmor oldu nefes alamadı. Biz her şey bitti dedik bebek oksijen alamadı öldü dedik. Sabah olunca annemi hastaneye götürdük. Ama Allah o kadar büyük ki bebek sapasağlamdı. Ama yine de insanın içinde bir acaba oluyo tabi. Ta ki doğana kadar. Doğum zamanına gelince beklediğimizden 3 hafta erken normal bir şekilde dünyaya geldi.Evet normal doğum bu tip hastalar için çok riskli o an nöbet geçirme ihtimali var çünkü. Şimdiki aklım olsa o zaman küçüktüm (13 yaşında ) sezeryan yapsınlar derdim riske atmazdım kardeşimi:) Neyse ki bu uzun ve zorlu süreç mutlu bir şekilde tamamlandı. Kardeşim sağlıklı bir şekilde doğdu şimdi 17 yaşında genç bir insan:) Bunları yazmak istedim çünkü Allah isteyince her şey oluyo. Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Evet risk var ama illaki kötü olacak diye de bir şey yok. Hem bu epilepsi ilaçları c grubu ilaç olup zararı insan üzerinde kesin olarak kanıtlanmış değil. İçinizi ferah tutup Allaha sığınmak yeterli. Rabbim herkesin çocuğunu sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Amin inşallah benim durumum farklı biraz 20 sene önce bırakmışım ilaç içmeyi çok şükür ama doğum esnasında ya tetiklerse diye korkuyorum çünkü normal doğum yapmayı çok istiyorum

Merhaba;

Bende epilepsi hastasıyım ve Levemax 500mg kullanıyorum.

Kendi nöroloji doktorum ve kadın doğum doktorunda tetkik yaptırdım. İlacı kullanırken hamile kalabilirsin dediler. Ama ilaç kullanım klavuzunda ''• LEVEMAX kesin olarak gerekmedikçe hamilelik boyunca kullanılmamalıdır. '' yazıyor. Bu ilaçtan kullanıp hamile olan var mı?

Bende epilepsi hastasıyım hamile kaldım tegratol 400 kullanıyorum hamileykende kullandım.hic sorun yasamadim cocugumda cok sagliklikli dogdu

Biliyorum konu açılalı çok oldu ama umarım cevabımı görürsünüz.Ben de 2 aylık hamile epilepsi hastasıyım ve bu sürecte 4 defa nöbetim oldu ama bayılma şeklinde değil ağız şapırdatma yutkunma şeklinde oluyo nöbetlerim olan biteni de flu bir şekilde hatrlıyorum insallah bu nöbetlerimin bebeğe etkisi olmaz.Merak ettiğim sizin nöbetiniz oldu mu hamilelikte ve hangi ilacları kullanmıştınz Bebeğiniz nasıl

Ayy ne güzel şeyler yaxmışsınız evladınız nasıl şuan benim de mide bulantısı yutkunma şeklinde oluyo nöbetlerim bayılma olmuyo ama sık sık oldu daha 2 aylık hamileyim bu da beni tedirgin ediyo daha sürec uzun umarım sağlıklı bi bebeğim olur benim de sizin de hamileliğinzde bu şekilde kac defa oldu nöbetleriniz

Ayy ne güzel şeyler yaxmışsınız evladınız nasıl şuan benim de mide bulantısı yutkunma şeklinde oluyo nöbetlerim bayılma olmuyo ama sık sık oldu daha 2 aylık hamileyim bu da beni tedirgin ediyo daha sürec uzun umarım sağlıklı bi bebeğim olur benim de sizin de hamileliğinzde bu şekilde kac defa oldu nöbetleriniz

Merhaba bende 14 yaşımdan beri epilepsi hastasiyim 3 yıldır evliyim bende korkuyordum evlendim ve o ay hamile kaldım benim nöbetlerim çok seyrek ama ağır nöbetler çok şükür hic bir problem yaşamadım kızım şuan 2 yaşında ve rabbime şükürler olsun hiç bir problemi yok ama doktor kontrolünde olması gerek ilaç düzeylerini azaltması gerek dikkat edilmesi gerek hem nöroloji hemde kadın doğum uzmanının epilepsi olduğunu ve ona gore bir yönlendirmeyapmadı gerek

ben epilepsi hastasıyım 3 yaşında oğlum var ve 2. bebeğime hamileyıim biraz epilepsi nöbetlerim çoğalmıştı çok şükür bebegimde bir sıkıntı yok :)

Merhabalar bende 6 haftalık hamileyim ve 3 yıl aradan sonra ilk defa dün nöbet geçirdim ilaç kullanmıyordum vücudum kasıldı bugün nöroloji doktoru tegretol 200 mg yazdı biraz tedirginim bebegim zarar görmüşmüdür diye çok üzüldüm sizin yazdıklarınızı görünce danışmak istedim bebeginiz saglıklı mı hamileyken nöbetleriniz nasıl oldu cvp verirsenz çok sevinirim

Merhaba bende şuan 6 haftalik hamileyim tegretol 200 lük kullanıyorum kadın dogum uzmanım kızdı tegretol kullanmami önermedi bebeginiz şuanda saglıklımı

Merhaba bende epilepsi hastasıyım ve şuan lamictal 100 mg kullanıyorum dr gebelik durumu olursa tekrar diye bu ilacı önerdi 14 yaşımdan beridir epilepsi hastasıyım 2 yaşında bir kızım var ve gebeliğim çok rahat geçirdim gebelik sırasında ilaç kullanmadım ama bu tamamen benim isteğim üzerineydi lütfen ilâhınızı ihmal etmeyin benim avantajım nöbet aralığının uzun olması 2 yılda bir oluyorum nöbet bir problem yaşamadım çok şükür sağlıcakla kucağıma aldım kızım 2 yaşında yani epilepsi hastaları da gözlem altında anne olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…