How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

epilepsi nobeti hakkinda

uzunyaz

Guru
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2013
350
106
323
Arkadaslar esim ilk kez 1.5 sene once sabaha karsi epilepsi nobeti gecirmisti. Bunun uzerine 1 sene kadar ilac kullandi. Ilac kullandigi esnada hic nobet gecirmemisti. Buna guvenerek doktora danismadan ilaci birakti. 2-3 ay ilac icmedigi halde yine bir sey olmamisti. Ama ne yazik ki 1 hafta once yine sabaha karsi ve ayni sekilde bir nobet daha gecirdi.
Biz gunduz nobet gecirmesindense gece nobet gecirmesine raziyiz. Su ana kadar yasadigi iki nobeti de uykuda gecirmesi hep uykuda gecirecegi anlamina mi gelir acaba? Bilgisi olan yanitlarsa cok sevinirim.

Son düzenleme:
Evet. Ya uykuda ya da yeni uyandığında olur büyük ihtimalle.
Benim de ilk nöbetim sabah uykumdayken olmuş. Ben de ilacı kendi kendime bırakmak gibi bir saçmalık yapmıştım ve daha ağır bir sonra ki nöbetim de gündüz uykudan uyandıktan sonra oldu. İlaç içtiğim sürece geçirmiyorum.

Bir anda ilaç bırakınca geçirilen nöbetler misliyle geri döner. Doktor kontrolü şart.

Benim de ilk nöbetim sabah uykumdayken olmuş. Ben de ilacı kendi kendime bırakmak gibi bir saçmalık yapmıştım ve daha ağır bir sonra ki nöbetim de gündüz uykudan uyandıktan sonra oldu. İlaç içtiğim sürece geçirmiyorum.

Bir anda ilaç bırakınca geçirilen nöbetler misliyle geri döner. Doktor kontrolü şart.
Benim esim de ilac kullanirken hic gecirmemisti hatta unutmustuk bile bu hastaligi. Zaten bu sefer kendisi de cok korktu. Kesinlikle kafasina gore ilac birakmaz bundan sonra. Gecireckse da sadece gece gecirir insallah. Buna sukur diyoruz. Olmayacak bir yerde gecirecegine yattigi yerden atlatir en azindan. Size da acil sifalar dilerim gecmis olsun. Kac kere nobet gecirdiniz bu arada su ana kadar ?

İlacı bırakmak için en az 2 sene hiç nöbet olmaması gerekiyor. Benim kızım da epilepsi ve dr. üzerine basa basa ilacın saati bile geçmeyecek dedi. Eğer 2 - 2,5 sene hiç nöbet olmassa ilacı azaltarak kesilecek. Bu hastalığı yenmek için ilacı düzenli kullnmak ve dr. bırak demediği sürece bırakmamak gerekiyor.

Çok geçmiş olsun dr unuzu mutlaka bilgilendirin.
Cok tesekkurler kendine gelir gelmez doktoruna gitti ve ilacini kullanmaya basladi zaten. Ama " her zaman gece mi geciririm "diye sorduramadim bir turlu. "Nerede gecirecegin belli olmaz "cevabini alirsa morali bozulacak cunku.

İlacı bırakmak için en az 2 sene hiç nöbet olmaması gerekiyor. Benim kızım da epilepsi ve dr. üzerine basa basa ilacın saati bile geçmeyecek dedi. Eğer 2 - 2,5 sene hiç nöbet olmassa ilacı azaltarak kesilecek. Bu hastalığı yenmek için ilacı düzenli kullnmak ve dr. bırak demediği sürece bırakmamak gerekiyor.
Evet aynen bizim doktorumuz da boyle demisti. Kafasina gore is yapti esim. Doktordan iyi biliyor ya ! Kendi keyfi da kacti iste. Halbuki biz unutmustuk bile bu hastaligi ilac kullanirken. Kiziniza da acil sifalar dilerim. Tesekkur ederim.

Cok tesekkurler kendine gelir gelmez doktoruna gitti ve ilacini kullanmaya basladi zaten. Ama " her zaman gece mi geciririm "diye sorduramadim bir turlu. "Nerede gecirecegin belli olmaz "cevabini alirsa morali bozulacak cunku.

İlacı aldığı sürece geçirmez inşallah yine canım.
Allahım şifalar versin.

Evet aynen bizim doktorumuz da boyle demisti. Kafasina gore is yapti esim. Doktordan iyi biliyor ya ! Kendi keyfi da kacti iste. Halbuki biz unutmustuk bile bu hastaligi ilac kullanirken. Kiziniza da acil sifalar dilerim. Tesekkur ederim.
Amin, teşekkürler...
Her an tetikte olunacak bir hastalık, Rabbim sizin de yardımcınız olsun.

Benim esim de ilac kullanirken hic gecirmemisti hatta unutmustuk bile bu hastaligi. Zaten bu sefer kendisi de cok korktu. Kesinlikle kafasina gore ilac birakmaz bundan sonra. Gecireckse da sadece gece gecirir insallah. Buna sukur diyoruz. Olmayacak bir yerde gecirecegine yattigi yerden atlatir en azindan. Size da acil sifalar dilerim gecmis olsun. Kac kere nobet gecirdiniz bu arada su ana kadar ?

Amin sağolun. Eşiniz de şifa bulur inşallah.
Dediğim gibi ilaç kullandığım sürece sorun yok. 2 kere büyük nöbet geçirdim. Biri ilk teşhis koyuldu. Diğeri ilacı bıraktıktan 7-8 ay sonraydı.

İlaç bilinçsizce bırakınca saatli bomba gibi hasta ama iyileştim sanıyor.
Teşhis koyulana kadar ve sonrasında çok hafif bir kaç saniyelik bayılmalarım oldu o kadar. 4 senedir iyiyim. Doktorum hamilelik öncesi ilacımı değiştirdi sadece.

Canım baya olmuş yazalı ama bana bir yardıö edersen benm babamda uykuda gecryo nöbet ama eeg mr 3 kez cekldi temz cktı en son keppra verdiler arrk ckmayadablir deyp sizin nasıl oluyodu

Back