• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

epilepsi hastasina nasil yardimci olabiliriz

persembe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
886
1
116
Bolu
merhaba arkadaslar konuyu dogru yeremi actim bilmiyorum ama benim bi arkadasim(30 yasinda) epilepsi hastasi ilacla tedavi ediliyordu dr ilaci kesmis bu hafta.
devamli nobetler geciriyo (bir dk kadar surmeyen bi surecde elinde uyusma ve kekeleme gibi bi durum) iki cocuk buyutuyo (birisi 10 digeri 2yasinda) iste en aci yanida bu cocuklar annelerini o halde gorunce bi irkilip uzuluyorlar ki icim sizliyo
benim tespitime gore heyecanlandigi zamanlarda oluyor ama sizlerin bu konuda bilgisi tecrubesi varsa nasil yardimci olabiliriz lutfen paylasin
:Saruboceq: Allah(c.c) kimseyi verdigi sifatdan ve sagligindan ayirmasin...amin

benim annem de aynı durumda. ilaçları bitmiş şu aralar hep bayılıyor. bi dk kadar kasılıyor sonra kendine geliyor. yapacak bir şey yok siz engelleyemezsiniz. kendine zarar vermemesini sağlayın yeter. düşeceğini farkettiğinizde tutmaya çalışın boğazı çok sıkıysa düğmesini açabilirsiniz. sıcak olduğu için serinletmek için yelliyoruz biz. bir de elini kenetlerse dişini sıkarsa ona dikkat edin ki kendini paralamasın. bir süre dinlenip düzelir zaten. kolonya soğan vb. koklatmayın tepesine su dökmeyin. bağırıp çağırıp korkutmayın. zorla su içirmeyin. tepesine çullanıp nefes almasına engel olmayın. bırakın kendine gelsin.

ağzını kenetlemesine sakın izin vermeyin dudaklarınn arasına gazlı bez yada kaşığın arkasını tutun. cünkü dilini ısırabilir

Back