- Konu Sahibi sancopanco
-
Bende Lamictal kullanıyorum ve hamileyim. 1. hamileliğim rahattı ama şimdi geceleri uykuda nöbet geçiriyorum ve ilaç bunu engellemiyor.
meraba ben 23 yaşındayım evliyim ve epilepsi hastasıyım bende anne olmak istiyorum şu anda lamictal 50 kullanıyorum sabah bir akşam bir hamile kalırsam bebeğime ilacın zararı olurmu die düşünmekten edemiyorum şu anda sen nasılsın cnm nasıl gidio
Merhaba bende epilepsi hastasının öncelikle geçmiş olsun benim tanımda 2 ay önce konuldu 25 yaşındayım ve bu zamana kadar hiç şikayetim olmadı bir defa bayıldım sadece lamictal 25 kullanıyorum bebek sahibide olmak istiyorum ne yapıcım çok kararsızım ilacada yeni başladım epilepsi hastası olupta hamile kalanlar ve cocuk dünyaya getirenler lütfenntecrübeleriniizi bizimle paylaşın
Merhaba bende keppra 500 mg kullanarak hamile kaldım plansız oldu. Doktorum kullanmaya devam et dedi ilacı değiştirmemiz senin için bir risk dedi. Lamictal diye bi ilaç varmış normalde onu veriyolarmış. Bende ilaç değişimi sıkıntı olur diye kepprayla devam ediyorum. Sende inşallah hamile kalırsın doktorunla konuşabilirsinMerhaba . Konu uzun zaman önce açılmış. Bende keppra kullanıyorum. Hamile kalamıyorum. Bugün de doktor keppra zarali dedi . Çok mutsuzum. Siz hamile kaldınız mı acaba ?
bende epilepsi hastasıyım.bekarım ama sonucta bigün evlencem ve cocugum olucak inşallah.bu yüzden bu konuyu okudum.ben 3-4 yılda bır nöbet geçiriyorum.hepde ilacı bıraktırıyo doktor bitti iyileştin artık diyo ilacı braktıktan sonra aradan bır yıl gibi bi zaman geciyo. ben yine nöbetteyim :) bana doktorun dediği evlenene kadar iç bu ilacı zaten doz miktarı cok düşük en az yan etkili ilaç bu dedi ama adı keppra.keprayı 3 yıldır içiyorum hafıf yan etkılerı var uyuyamıyorum mesela ama ilerde vücuduma ne gibi yan etkisi olur bilmiyorum uzun yıllar kullanan varsa yazabilirmi vücudun başka organlarına bi zararı varmı recetede yok dıyor ama yınede sormak ıstedım. arastırdıgım kadarıyla anne epilepsiyse bebekte olma oranı cok düşükmüş yani cocugun büyük ihtimalle olmucak epilepsi ama torununda epilepsi olma riski cok fazlaymış netten böyle bir bilgi bulmuştum.ve doktorumun söylediği bilgiye göre her insan epilepsi nöbeti geçirebilirmiş yorgunluk yogun bılgısayar kullanımı stres ani sevinç üzüntü bunları nöbet gecırmesi istenilen kişide denersek kesinlikle o kişi nöbet gecırır senın yapman gereken bunu dengelemen dedi birde bolca su ıcmelısın su içmediğinde başın agrıcak çünkü beynin suya çok ihtiyacı var demişti.allah herkesi bu hastalıktan kurtarsın inşallah.
Merhaba,
Forumda benzer bir konu açılmış ama devamı gelmemiş. 2010 yılında kalmış sanıyorum. O yüzden yeniden sormak istedim. Epilepsi hastası olup hamile kalan, dünyaya bebek getiren var mı? Varsa hangi ilaçlar kullanılıyor vb. konular hakkında bilgi verir misiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?