Epilepsi hakkında kızım için lütfen yardımcı olun...

likenoother

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2009
41
0
8 Yaşındaki kızımda 2 yıldır baş ağrısı ve baş dönmesi sorunları var gözlerinde ileri derecede hipermetrop olduğu için ondan kaynaklı diye düşündük daha sonra çocuk doktoru migren şüphesiyle bizi nörolojiye gönderdi oda beyin mr ve eeg istedi beyin mr temiz çıktı ama eeg de fokal epileptik bozukluk çıktı doktor epilepsi hastası olduğunu ve ilaca başlamamızı söyledi ama benim kızımda bu belirtiler dışında hiç bir belirtisi yok hayatında bayılmadı bile şimdi bu eeg sonucu kesin sonuçmudur yani başka birşey olamazmı lütfen bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olsun üzüntümden kahroldum...

Benim bildigim epilepsi nöbetleri olur bayılma kasılma gibi...

belki epilepsi değildir ama beyin deki elektiriklenmeden kaynaklanan epilepsi ilaçları vermiş olamazmı doktor..

buarada geçmiş olsun..

Benim bildigim epilepsi nöbetleri olur bayılma kasılma gibi...

belki epilepsi değildir ama beyin deki elektiriklenmeden kaynaklanan epilepsi ilaçları vermiş olamazmı doktor..

buarada geçmiş olsun..

Teşekkür ederim cvp verdiğin için ama doktoru önce migren diye tedaviye başladı ama eeg sonucunu görünce migren değil epilepsiymiş dedi
bu şikayetler ondada görülür dedi ama dedim hiç bayılmadı oda bayılma herzaman olmak zorunda değil ama ilerde olabilirde dedi onun için ilaç tedavisine başlayıp baskılayacağız dedi hepsi bu şimdi ben başka doktora gidip gitmemekte kararsız kaldım çünkü sonuçta bi tahmin üzere konuşmadı eeg sonucuna göre böle söyledi epilepsi teşhisi eeg ile kesin konuyormu bunu bilmek istiyorum işte yoksa ek testler varmı?

Teşekkür ederim cvp verdiğin için ama doktoru önce migren diye tedaviye başladı ama eeg sonucunu görünce migren değil epilepsiymiş dedi
bu şikayetler ondada görülür dedi ama dedim hiç bayılmadı oda bayılma herzaman olmak zorunda değil ama ilerde olabilirde dedi onun için ilaç tedavisine başlayıp baskılayacağız dedi hepsi bu şimdi ben başka doktora gidip gitmemekte kararsız kaldım çünkü sonuçta bi tahmin üzere konuşmadı eeg sonucuna göre böle söyledi epilepsi teşhisi eeg ile kesin konuyormu bunu bilmek istiyorum işte yoksa ek testler varmı?

benim bildigim kadarıyla eeg de çıkıyor fakat şöyle birşeykii kanda bir degeri var.. bunu bastırmak için ilaç kullanılıyo.. ilaç kanda azalınca bu deger kanda düşünce işte nöbet oluşuyo...
Çok yakın canım diyebileceğim bi yakınımda var bu rahatsızlık..
önlemini al derim ben canım araştır doktor çok önemli tek bi doktorda sınırlı kalma..
tedavisi olanları görüyorum çünkü inşallah kızında epilepsiye dönüşmeden iyileşirr ..

benim bildigim kadarıyla eeg de çıkıyor fakat şöyle birşeykii kanda bir degeri var.. bunu bastırmak için ilaç kullanılıyo.. ilaç kanda azalınca bu deger kanda düşünce işte nöbet oluşuyo...
Çok yakın canım diyebileceğim bi yakınımda var bu rahatsızlık..
önlemini al derim ben canım araştır doktor çok önemli tek bi doktorda sınırlı kalma..
tedavisi olanları görüyorum çünkü inşallah kızında epilepsiye dönüşmeden iyileşirr ..

Anlıyorum canım inşallah iyileşir doktor da ilacı yavaş yavaş artırarak kullansın dedi 1 ay sonra kan testi yapıp kandaki değerine bakacak eğer ilaç faydalı olmuş ve karaciğere zararı olmamışsa devam edecek dedi yakın çevremde bu hastalıkla ilgili bilgisi olanlar yok o yüzden yardım istedim tekrar teşekkür ederim...

Epilepsinin çok fazla alt çeşidi var o yüzden illa ki bayılması gerekmiyor küçük yaşta fark edilmesi büyük bir avantaj olarak düşünü muhtemelen 2yıllık bir ilaç tedavisi olacaktır daha sonra tekrar durum değerlendirilecektir. Korkmayın lütfen her epilepsi krizlere yol açar diye bir durum yok. Doktorunuzla konuşun eminim içinizi ferahlatacak ve rahatlatacak şeyler söyleyecektir. EEG de beyinden etrafa verilen dalgalara bakılarak anormallik olup olmadığı ortaya çıkar.

X