Epiduralsiz normal doğum mu sadece normal doğum mu?

Amin Allah razı olsun. Çok korkuyorum cidden nasil yapicam diye stresleniyorum sezeryana mi geçsem yoksa normal dogummu diye dusunuyorum ama epidural sadece sezeryanda varmış gittiğim hastanede
her doğum kendine özel ama keyfi sezeryanda karşıyım normal doğum harika bir duygu kötü bişey olsa annelerimiz yada daha büyüklerimiz. Altı yedi tane dogurmazmis ben bu duyguyu hissetmek istedm ve normal doğurdum epidural aldm çünkü dediğiniz gibi hastanede önerdi bence güzel bişey az ağrı hissi önce kendi sancimida hissettm rbabim okdr güzel dayanma gücü veriyro ki ve ben dört saat gibi bir sürede doğurdum hiç bisey anlaamadm açıkçasi

Doktorlar belirleyeemiyor emin olablrsn yani ongooremiyor bana doktorun akşama dogursun yada sabaha karşı dedi ben iki saatte doğurdum ve gerçekten de güzel geçti ilk doğum olmasına rağmen. Ki ilk doğum uzun sürer

Arkadaşım ben 3 tane normal doğum yaptım, hepsi birbirinden farklıydı, halbuki aynı kadın aynı bünye ...
sancılar geldikce şunu aklından çıkartma -bitecek ve geçecek-
Birde ebe çok önemli inşAllah merhametli iyi bir tane ebeye denk gelirsin
elinden geldiğince kendi kendini telkin et pozitif düşün bol bol dua et, Allahın izni ile herşey güzel geçer hayırlısı ile alırsın yavrunu kucağına

Ben keyfi sezaryen oldum ve inanılmaz memnun kaldım bi daha olsa yine yaparım her ikisi de kadını anne yapar sezaryen de süper bir duygu yani normal doğum güzel bir duygu sa sezaryen kötü bir duygu mu sonucunda bebeğini sağlıkla kucaklıyıp kokluyorsan dünyaya gelişini izliyorsan paha piçilemez herkes normal yapacak dye bir kaide yok

Bugün gittim ve hiç açıklık yok dedi doktorum. Ve inanılmaz heyecan panik yapıyorum muayenelerde. Ve 1 yil vajinismus Yani iliskiye girme korkum oldu o hastalığı yendim tabi sonradan. Doktorumda psikolojik olarak hazır olmadığının farkinda ve sezeryan önerdi. Sezeryan olmadan önce nasil oluyor sonrası nasıl oluyor bilgi verirmisiniz biraz. Tamamen bayiltilarakmi oldunuz

yanlış anlamışsınızdır olayı ikiside doğum şekli lafım yok evet sezeryanla doğum yapanda anne sezeryanda güzel duygu vs vs ben saglikciyin ve artıları eksileri ile. Evet keyfi olmaması taraftarıyım benim kararm bu ister saygı duyun duymayın bilirsiniz ki birçok ülkede Amerika da mesela sezeryan çok tercih edilmiyor bizim ulkedede bir ara. Kisittlandi bir doktorun su kadardan fazla sezeryan yapması vs diye kanun getirildi bunu getiren de sağlık bakanlığı demek ki keyfi sezeryani doğru bulmayan tek ben değilim. Ayrıca iyikide sezeryan var yine eminim yanlış anlicaksnz geçmişe gore anne bebek ölümlerini azaltmıştır bu şuna benzer hap yutularakta ağrısi kesilen bir kişinin ben damardan ilaç almak istyrm demesi ikiside ağrı kesici ama damardan iğne komplikasyonlari çok daha fazladır o yüzden gerek duyulmadikca yani keyfi tercih edilmez doktora gidip ben damardan ağrı kesici almak istiyorum diyin bakalm sonuc ne olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…