Epiduralsiz normal doğum mu sadece normal doğum mu?

Kadriye2183440

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2020
81
25
38
26
Merhaba kızlar benim ilk hamileliğim ve 23 yaşındayım. Doğumuma az kaldı. Korkumda var tabi ağrı sancı nasıl olur naparım diye stres bastığı oluyor. Epiduralsiz normal doğum ile epiduralli normal doğum tecrübeleriniz nasıl? Hastanemde normal doğum için epidural kullanmiyormuş :(

Ben 3 ay önce yaptım. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız. Ben sancım azalınca suni sancı aldım. Epidural de yoktu. İnsan kendi sancıSını tolere edebiliyor( belki benim acı eşiğimle alakalıdır bilemiyorum) ama suni sancı zordu açıkçası. Ama yine de ikinci doğumum olursa yine normal doğum isterim. Allah yardım ediyor

Ben 3 ay önce yaptım. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız. Ben sancım azalınca suni sancı aldım. Epidural de yoktu. İnsan kendi sancıSını tolere edebiliyor( belki benim acı eşiğimle alakalıdır bilemiyorum) ama suni sancı zordu açıkçası. Ama yine de ikinci doğumum olursa yine normal doğum isterim. Allah yardım ediyor
Sağlıkla büyütün inşallahhh :) galiba bende epiduralsiz normal doğum olucam oyle gözüküyor korkuyorum cokmu uzun suruyor çok agri oluyormu

Merhaba. Doğum sırasında ne kadar az stresiniz olursa sancılar o kadar ağrısız olur ve doğum hızlı ilerler. Eger anne doğumda strese girerse beyin doğum için uygun ortam olmadığına karar verip doğumu daha sonra başlatmak üzere durdurabilir. Ya da içinde bulunduğuna karar verdiği tehlike durumuyla vücudun savaşması için kan akışını rahmin de bulunduğu vücudun merkezinde yavaşlatıp kaçmaya ve savaşmaya yarayan kol bacak baş gibi uçtaki organlarda hızlandırır. Bu durumda rahimde kasilamalar ertelenir, rahmin kanlanmasi yani oksijenlenmesi azalir. Hani diyor ya kadınlar doğumum başladı çok guzel giderken 5 cm açılmadan sonra dogum durdu ya da yavaşladı diye. Iste o kadınların dogumunu vücutları stres sebebiyle guvenli bir zamanda yeniden baslatmak uzere erteliyor sadece. Fakat kadin bir kere dogum için hastaneye yatırılmış bulundugundan doktor eve gonderme riskini alamayıp suni sanci vererek doğumu zorla devam ettiriyor.

Sizin stresinizi kontrol edebilmeye odaklanmaniz gerek kisaca. Bunun için nefes egzersizlerini öğrenin, derin ve uzun nefeslere odaklanın her sancı geldiğinde. Nefes alıp verirken ayni zamanda bebeğin narince acılan rahim ağzına doğru ilerleyip narince dogum kanalindan geçtiğini hayal edin her seferinde. Doğumu beklediğiniz odanın mümkün olduğunca loş ışıklı ve sessiz olması, yasemin, lavanta, nane gibi hos kokulu doğal yağların kullanılması, ruhunuza iyi gelen Kuran gibi ses kayıtlarının alçak seste çalınması, eşinizin hafif hafif sırtınıza yüzünüze dokunması ve ayağınıza elinize masaj yapması, mümkünse açıklık kontrolünün çok sık yapılmaması sizin için doğuma odaklanmayı kolaylaştırır ve stres düzeyinizi kontrol altında tutar. Ayrıca o an icinizden ne geliyorsa onu yapın, doktora ayıp olur, ebe bir şey der gibi kaygılarla kendinizi baskilamayin, kendinizi rahat bırakın hem fiziksel hem ruhsal manada.

40 haftaya girmişsiniz o yüzden kitap önermedim ama belli olmaz, 42ye kadar zamanınız var, isterseniz yukarda yazdıklarımı ayrıntıyla anlatan hypnobirthing mongan yöntemi adlı kitabı edinip bir kaç günde okuyabilirsiniz. Sadece okumak bile insanın doğumuna olan inancını ve cesaretini artırıyor.

Epidural ile doğurdum sözde. İlk dozda ağrım kesildi cidden, kasılma var sancı yok dedim süper ben böyle dogururum. Ama sonra etkisi geçti. İkinci doz üçüncü doz hiç işe yaramadı kendi sancimla doğurdum. Yani o kadar da mükemmel bir şey değil, bir saatlik bir etkisi vardı herhalde. Belki bende öyle oldu bilemiyorum. O yüzden üzülmeyin epidural yok diye. Güzel güzel doğurun inşallah.

Merhaba. Doğum sırasında ne kadar az stresiniz olursa sancılar o kadar ağrısız olur ve doğum hızlı ilerler. Eger anne doğumda strese girerse beyin doğum için uygun ortam olmadığına karar verip doğumu daha sonra başlatmak üzere durdurabilir. Ya da içinde bulunduğuna karar verdiği tehlike durumuyla vücudun savaşması için kan akışını rahmin de bulunduğu vücudun merkezinde yavaşlatıp kaçmaya ve savaşmaya yarayan kol bacak baş gibi uçtaki organlarda hızlandırır. Bu durumda rahimde kasilamalar ertelenir, rahmin kanlanmasi yani oksijenlenmesi azalir. Hani diyor ya kadınlar doğumum başladı çok guzel giderken 5 cm açılmadan sonra dogum durdu ya da yavaşladı diye. Iste o kadınların dogumunu vücutları stres sebebiyle guvenli bir zamanda yeniden baslatmak uzere erteliyor sadece. Fakat kadin bir kere dogum için hastaneye yatırılmış bulundugundan doktor eve gonderme riskini alamayıp suni sanci vererek doğumu zorla devam ettiriyor.

Sizin stresinizi kontrol edebilmeye odaklanmaniz gerek kisaca. Bunun için nefes egzersizlerini öğrenin, derin ve uzun nefeslere odaklanın her sancı geldiğinde. Nefes alıp verirken ayni zamanda bebeğin narince acılan rahim ağzına doğru ilerleyip narince dogum kanalindan geçtiğini hayal edin her seferinde. Doğumu beklediğiniz odanın mümkün olduğunca loş ışıklı ve sessiz olması, yasemin, lavanta, nane gibi hos kokulu doğal yağların kullanılması, ruhunuza iyi gelen Kuran gibi ses kayıtlarının alçak seste çalınması, eşinizin hafif hafif sırtınıza yüzünüze dokunması ve ayağınıza elinize masaj yapması, mümkünse açıklık kontrolünün çok sık yapılmaması sizin için doğuma odaklanmayı kolaylaştırır ve stres düzeyinizi kontrol altında tutar. Ayrıca o an icinizden ne geliyorsa onu yapın, doktora ayıp olur, ebe bir şey der gibi kaygılarla kendinizi baskilamayin, kendinizi rahat bırakın hem fiziksel hem ruhsal manada.

40 haftaya girmişsiniz o yüzden kitap önermedim ama belli olmaz, 42ye kadar zamanınız var, isterseniz yukarda yazdıklarımı ayrıntıyla anlatan hypnobirthing mongan yöntemi adlı kitabı edinip bir kaç günde okuyabilirsiniz. Sadece okumak bile insanın doğumuna olan inancını ve cesaretini artırıyor.
Çok teşekkürler ❤

Epidural ile doğurdum sözde. İlk dozda ağrım kesildi cidden, kasılma var sancı yok dedim süper ben böyle dogururum. Ama sonra etkisi geçti. İkinci doz üçüncü doz hiç işe yaramadı kendi sancimla doğurdum. Yani o kadar da mükemmel bir şey değil, bir saatlik bir etkisi vardı herhalde. Belki bende öyle oldu bilemiyorum. O yüzden üzülmeyin epidural yok diye. Güzel güzel doğurun inşallah.
Insallahh. Çok korkuyorum yapabilirmiyim diye

Epidural anestezili doğumumda ıkınmaların işe yarayıp yaramadığını anlayamadığımdan hangi aşamada olduğumu kestiremedim ve çatalda uzun kaldım. Epiduralsiz olanda bebeğin dışarı doğru kayışını hissetmek süreci hızlandırdı. Bol yürüyüş, inançlı bir insansanız her gün Fetih ve İnşirah sureleri tavsiye ederim. Psikolojik anlamda sizi yükseltir . Hayırlı olsun şimdiden

Epidural anestezili doğumumda ıkınmaların işe yarayıp yaramadığını anlayamadığımdan hangi aşamada olduğumu kestiremedim ve çatalda uzun kaldım. Epiduralsiz olanda bebeğin dışarı doğru kayışını hissetmek süreci hızlandırdı. Bol yürüyüş, inançlı bir insansanız her gün Fetih ve İnşirah sureleri tavsiye ederim. Psikolojik anlamda sizi yükseltir . Hayırlı olsun şimdiden
Amin Allah razı olsun. Çok korkuyorum cidden nasil yapicam diye stresleniyorum sezeryana mi geçsem yoksa normal dogummu diye dusunuyorum ama epidural sadece sezeryanda varmış gittiğim hastanede

Merhaba kızlar benim ilk hamileliğim ve 23 yaşındayım. Doğumuma az kaldı. Korkumda var tabi ağrı sancı nasıl olur naparım diye stres bastığı oluyor. Epiduralsiz normal doğum ile epiduralli normal doğum tecrübeleriniz nasıl? Hastanemde normal doğum için epidural kullanmiyormuş :(
Ben epiduralsiz normal dogum yaptim❤️ Harikaydi!!!! Rabbim herkese boyle guzel
Kolay dogumlar nasip etsin

Merhaba kızlar benim ilk hamileliğim ve 23 yaşındayım. Doğumuma az kaldı. Korkumda var tabi ağrı sancı nasıl olur naparım diye stres bastığı oluyor. Epiduralsiz normal doğum ile epiduralli normal doğum tecrübeleriniz nasıl? Hastanemde normal doğum için epidural kullanmiyormuş :KK43:
Epidural ve hatta suni sancı olmasa daha iyi canım benim sancılarım ve acilmam normalken epidural takıldıktan sonra durdu bu sefer suni sancı verdiler suni sancı zor bir şey ama epidural dediğim gibi doğumu durdarabiliyor yani öyle bir ihtimal var ve benim başıma geldi suni sancida bebeği strese sokuyor bir süre sonra taşikardi gerceklesebiliyor ve yallah sezeryan. Lütfen mümkün olduğu kadar doğuma müdahale etmeyecek bir doktor bul ben normal dogu destekleyen doktor seçmiştim güya ama şimdiki aklım olsa evde sancimi iyice çeker giderdim doktorun eline düştün mü kendi eve gitmek için hizlandirmaya çalışıyor doğumu ama hız senin bunyene bebeğinin bünyesine uygun olmayabiliyor. Kendi sancım kolayda ,suni sancı bence eziyet kaldırmalı valla doğum prosedurunden. Suni sancısız ve epiduralsiz bir doğum deneyin lutfen

Merhaba kızlar benim ilk hamileliğim ve 23 yaşındayım. Doğumuma az kaldı. Korkumda var tabi ağrı sancı nasıl olur naparım diye stres bastığı oluyor. Epiduralsiz normal doğum ile epiduralli normal doğum tecrübeleriniz nasıl? Hastanemde normal doğum için epidural kullanmiyormuş :KK43:
Merhaba ben de yakınlarda normal doğum yaptım epidural taktırmadım. Ama bu epidural meselesinin kişiden kişiye değiştiğni düşünüyorum. Bazı doğumlar çok uzun sürebiliyo bunu daha önceden bilmek mümkün değil. Ama doğumun başında doktorlar hızlı ilerleme kaydedip kaydedilmediğini anlıyorlar. Şunu demek istiyorum ki eğer doğum çok yavaş ilerliyosa açılma hızı vs. Epidural çok iyi bişey. Ben kendi adıma konuşayım doğumum çok hızlı ilerledi 1 saat içinde kendimi çatal denilen sandalyede buldum. Epidural sancı anlarında aklıma bile gelmemişti. Şöyle ki buna doğumunuz başladıktan sonra doktorunuzla birlikte karar verebilirsiniz bence. Umarım mesaj için geç kalmamışımdır size şimdiden sağlıklı ve güzel bir doğum diliyorum.

Amin Allah razı olsun. Çok korkuyorum cidden nasil yapicam diye stresleniyorum sezeryana mi geçsem yoksa normal dogummu diye dusunuyorum ama epidural sadece sezeryanda varmış gittiğim hastanede
ben bile isteye sezaryen seçtim çok memnun kaldım herkes normal doğum yapacak diye bişey yok sezaryen bebeği de riske atmıyorsun normalden korkuyordum bnde doğumumdan çok memnun kaldım eskisinden daha fitim göbeğim kalmadı dayanılmıcak hiç bir ağrı çekmedim

Epiduralli normal doğum yaptım, güzeldi, hoştu. Ama o zamanda şimdide üstüne basa basa söylediğim bir şey var. Siz doktorunuza, doktorunuzda ekibine güveniyorsa güzel bir doğum şekli.

Epiduralli suni sancılı normal doğum yaptım herşey mevcuttu yani 😅 epidurali bulanin anası babası nurda yatsın😂 6 cm e kadar epiduralsiz dayandim ama ondan sonrası çok fenaydı ölüyorum sandım ama ölmedim çünkü epiduralle tekrar doğdum 😂 demem o ki bol acılı sancılı travmalı unutamayacagin bir doğum olmasin epidurali tavsiye ederim

Ben de 10 haftalık hamileyim. Eğer başlangıçta boyle bir başlık açmış olsaydınız doğumla ilgili bir kursa gidin derdim. Şu an benim yapacağım şey bu. Yaşadığım yer küçük bir şehir. Doktor bulamam korkusu vardı içimde ama çok şükür iyi bir doktor varmış. Bir de hamilelik sürecinde korkularımı yenebilmek için doğuma hazırlık kursları arıyordum online olarak. Allah'ın hikmetine bakın ki yaşadığım yerde kurs olduğu gibi kursu veren kişi doğum koçluğu da yapıyor ve doğuma da giriyor.tecrube etmedim ama imkanı anne adayları mutlaka eğitimli bir şekilde gitmeliler doğumlarına 🌸

Ben de hamileyim bazen korkuyorum ama eskiler tarlada doğuruyormuş Allah sabrını verir.Çok zor birşey olsaydı kimse doğurmazdı. Dişinizi sıkın ömür boyu sürecek sancı çekmeyeceksiniz.Ve nefesinizi kontrol edin.Biteceğini düşünün odaklanın ve bebeğinizle konuşun.Doğum odasında yürümeye çalışın.Korkmayın ve çok düşünmeyin.Sadece bebeğinizi size uzatacaklari anı düşünün🤗😇

Sağlıkla alın kucağınıza
Açılma 5 cm olunca takılan bir şey zaten
Suni sancı ile doğum başlatıldı bende kendi sancım yoktu hiç tamamen ebeme bıraktım ben abla sence alayım mı dedim iyi gidiyordun bence gerek yok dedi almadım ben ama doktorum doğumdan önce önermişti bana bence duruma göre karar ver baktın çok sancın var dayanamıyorsun epidural iste

ilk önce sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin rabbim
Ben iki ay önce evde normal doğum yaptım 🙈 Hollanda’da evde doğum baya yaygın hamileliğim sorunsuz ilerlediği için malum son zamanlarda korona illetti yüzünden bilerek evde doğumu sectim ebeyi aradığımda kontrole geldi eve, kontrol etti ve 5 cm açıklığın var suyunu patlatmamı ister misin diye sordu bende kuru kuruya acı çekmekten iyidir patlat dedim sonra yarım saat banyoda sıcak suyun altında oturdum baya yardımı oldu bence uzun lafın kısası benim doğum maceram 3 saat kadar sürdü ve ilk ıkınmamda geldi benim güzel kızım ❤️ Benim sana tavsiyem düzgün nefes almaya çalış ve bağırmamaya calış bağrarak doğum esnasında kendini gereksiz yorarsın inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini şunu unutma o agrılar sancılar gecicek unutma bebeğini görünce her şeyi unutacaksın ve bitecek doğumu düşünmemeye çalış kendini strese sokma

Back