12 ocakta epidural anesteziyle normal doğum yaptım cnm... Doğrusunu söylemek gerekirse ben çok memnun kaldım.. Özellikle doğum sonrası dikiş atılırken birşey hissetmiyorsun.. Doğumdan sonraki günlerde hiçbir şikayetim olmadı.. Çok rahat bir doğum oldu. Keşke 4 cm açılma olana kadar beklemeselerde hemen yapsalar...:))) Bidaha doğum yapacak olursam yine epidural yapmayı düşünüyorum...
ben normal dogum yapmadim ama epidurali denedim.cunku sezeryan son anda oldu...ben 6 cm aciklik olana kadar cok agri cektim sonunda dayanamadim epidurali taktirdim ve inanilmaz rahatladim,gevsedim...eger kizim karnimdaki suyu yutmasaydi sezeryna olmasaydi normal yapicaktim ama olmadi.bence cok iyiymis epidural dedikleri kadar varmis gercekten de insan cok rahatliyor birsey hissetmemek hic bu kadar guzel olmamisti...
Aslında kişiden kişiye değişiyor açılma zamanı.. Kimisi hiç farketmiyor açılma olduğunu, kontrole gidince doktoru söylüyor..
Benim gece bir de suyum geldiği için gitmiştik hastaneye. Hiç açılmam yoktu. Sabah saat dokuza kadar hafif sancılar çektim ama önemsenmeyecek derecede.. Ve sadece 2 cm açılmam vardı. Suni sancı taktılar. Ozaman sancılar arttı. Yarım saat idare ettim ve 2 cm daha açılarak 4 cm e ulaştı.. Hemen epidural istediğimi söyledim. Yani 4 cm açılmaya kadar olan sancı kişiden kişiye değişiyor..
Bu arada ben kesi felan hiç hissetmedim. Normal doğum yapanlarda dikiş acısını hissetmemeleri için dizden iğne yapılıyor.. Ama pek işe yaramıyormuş duyduğuma göre.. Bana iğneye gerek yok dediler. Epidurallisin dediler ama ben yinede garanti olsun diye iğneyi yaptırdım.. Bir acı hissetmedim. En hassas olan bir bölge var oraya atılan dikişleri hissediyosun ama acı olarak değil. Hafif bir gicişme, yada sinek ısırığı gibi birşey oluyor... Epidural yapanlar doğumdan korkmayın...
Süpersin gerçekten ben bu kadarına razıyım o sancıyı bilmiyorum ama 2 saate kadar dayanırım yeterki epidural olsun apğrısız doğurayım anlattıkların içimi rahatlattı çok sağol arkadaşım ya o dizden iğneyi bilmiyordum bende mutlaka isticem ne olur ne olmaz çift koruma olsun :) ama normal olsun Allahım inşallah normal olur:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
Canım doğumdan çok korkan biri olarak epiduralle ilgili duyduklarım biraz olsun rahatlatıyor. çok teşekkür ederim..süprizzzzz
seni cok iyi anliyorum canim,ben d e cok korkuyordum hep epidurali arastiriyordum deneyimli arkadaslara soruyordum gercekten ise yariyor yani en azindan bende etkisini gosterdi..kisiden kisiye degisiklik gosterir tabi herkesin bunyesi ayni degil...insallah rahat ve kolay bir dogum olur seninki...:Saruboceq:
merhabalar ben de inşallah bünyem elverirse epidural istiyorum peki kızlar bu epiduralden önce kişiye birtakım işlemler uygulanıyor mu hani tutup tutmayacağını anlamak için
bende epiduralli normal doğum yapmak istiyordum ama zaten 8cm açılma olana kadar pek hissetmedim sancıları ve epiduralsiz doğurdum ağrı eşiği kişiden kişiye değişiyor benim ağrı eşiğim çok yüksekmiş...
sancıları hisstemeye başladığında beline yerleştirlen kateterden ikinci dozu veriyorlar ki hissetemeysin sana soruyorlar devamlı sacını hissetiyonmu diye zaten uyuşma başladıksan sonra doğum için gerekli açıklık çok çabuk oluşuyor ve sen sancı hiisetmediğin için doktorlara şu an sancın var ıkın diyorlar bebek böylelikle gliyor yani
burda tek dikkat edilmesi gereken konu anestesi uzmanın çok ii olması
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?