Epidural / Spinal Sezaryen Doğum Hikayeleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah razı olsun 22 yaşında yim 3. Ye hamileyim buda normal olacak ilki biraz zor oldu 2.ci yi fazla bilmedim epiduralsiz bu arada
Rabbim kolaylik versin saglikli al kucagina insallah. Cokda kucukmussun masallah sana 30a merdiven dayamak uzereyim 3. Bi bebis dusunemiyorum

Hissiyatımı yazmışsınız. Doğumdan sonra da doğumunuz nasıl geçtiğini merak ediyorum inşallah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız ama bende gerçekten normal Doğumdan çooook korkuyorum...

Bu kazayla oldu maalesef insan kazayla hamile kalırmı diyenlerdendim öyle oldu
aslinda onu bende diyorum ve eminim ki bi gun o kazaya kurban gidebilirim. Ama olsun gelenin basimizin ustunde yeri var. Olsa yok demem aslinda bana da o kaza lazim ama kendimde o cesareti bulamiyorum. Hayirlisi olsun canim oyle kazaya can kurban

turmeric
Ah canim ne kadar gercek olanlari yazmissin sirf bu yuzden ve bekarken gordugum dogumlar sebebiyle asla normal dogumu tercih etmedim. Sanirim bu durum tr de boyle korkulacak seviyede. Rabbim saglikli dogumlar nasip etsin insallah. Bu arada hayvanlardan bahsetmissin esim veteriner hekim bi kac risk disinda asla sezaryen yapmiyor ve o hayvanlar cidden pozisyonunu bulup kendiler doguruyor ki asil normal dogum bu gercekten. Masada yapilan o dogum degil maalesef

Ayy anlatma normal dogum yapmadim ama 3 kez gordum rabbim yardim etsin yapana
Canım bütün normal doğumlar zor olmuyor.Bende devlette sezeryan olan biriyle aynı odada kaldım .İyiki normal doğum yapmışım dedim kadını görünce .Ben her şeyimi halledebildim çok dinçtim ama kadıncağız annesinin yardımıyla yaptı her şeyi resmen ameliyat oldu yani yok gaz çıktımı yok kaka yaptını yok pansumanı ne biliyim daha meşakatli geldi .

Paylaşımınız için çok teşekkür ediyorum, özellikle her iki deneyiminizi de karşılaştırarak anlattığınız için ayrıca teşekkür ediyorum Bir kaç sorum olacaktı onları da cevaplarsanız çok sevinirim :)) Normal doğumla ilgili sizi korkutan sebepler nelerdi biraz onları paylaşabilir misiniz? Bir de dikiş işlemini mi tavandan izlemeye çalıştınız sizi tedirgin olmadınız mı yoksa zaman daha mı hızlı geçti Bir de hatırladığınız kadarıyla ameliyathane ortamından bahsedebilir misiniz? Dikkatinizi çeken, farklı gelen, hiç beklemediğiniz bir şey olmuş muydu? Son olarak keşke böyle olsa daha iyi olurdu dediğiniz bir şey olmuş muydu?

Sorularımdan birinin cevabı burada varmış sanırım tek tek okuyunca bunu yeni gördüm

Pozitif normal doğum deneyimleri duymak harika Hamileliğiniz boyunca doğumla ilgili neler düşünüyordunuz ve normal doğuma nasıl karar verdiniz acaba? Paylaşırsanız çok sevinirim

Bende doğum anımı paylaşmak istedim. Tüp bebekle hamile kaldım ilk günden beri hep sezaryen doğumu düşünüyordum doktorum normal doğum yapabilirsin dedi ama ben hiç istemedim korktum 38+5 de girdim sezaryene son 10 gün korkudan hiç uyuyamadım hadi ölürsem ya da bebeğime bir şey olursa diye. Spinal mi genel anestezi mi ona daha öncesinde karar veremedim ikisini de istemedim korktum ikisinden de doktorum tercihi bana bıraktı ameliyathaneye geldiğimde spinal mi genel mi dye sordular o an ağzımdan spinal çıktı o an karar verdim yani. Spinal aşaması en kolayıydı vurduğu anı hissetmedim bile desem yeridir. Sonra yatırdılar sedyeye sıcaklığı hissettim kollarımı bağladılar bağlamış olmaları sorun olmadı benim için ameliyathanedeki ortam çok sıcaktı müzik falan güzel ve eğlenceliydi doktorum zaten mükemmel Bi adam hep sohbet ederek geçti bebeğin çıkış anında karnımda Bi boşluk var gbi hissettim 10 dk sürmedi bebeğim çıktı ağlama sesini duyunca bende ağladım ilk sorduğum soru saçı var mı oldu niye bilmiyorum yanıma getirdiler kızımı öptüm kokladım o an tarif edilemez Bi duyguydu kısa Bi süre sonra bebeğimi götürdüler 20 dk falan benim dikişleirm sürmüştür bebeğim gidince çok sıkıldım Bi an önce yanına gitmek istedim bu arada tepedeki lambadan doktorun ellerini diktiği anı görüyordum ben yansıma şeklinde Bi baktım 1-2sn sonra korkarım diye izlememeyi tercih ettim odaya çıktığımda zaten ağrı yoktu ama anestezi etkisi geçtiğinde çok aşırı ağrım oldu sürekli ağrı kesici iğne vurdular ertesi güne ağrım sızım çok azdı baş ağrım çok şükür hiç olmadı tekrar hamile olsam yine spinal tercih ederdim 2ay oldu doğum yapalı çok şükür gayet iyiyim ama doktorum çok iyi olduğu için bence
Bu arada ameliyat sırasında en kötü olan şey sürekli mide bulantısı ve kusma yaşadım midem bulanıyor dedikçe hemşire iğne vuruyordu vurduğu an mide bulantım geçiyordu o an bu iğneyi kim bulduysa diye ona da hep dua ettim
Uzun oldu kusura bakmayın iyi çalışmalar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…