- 20 Ocak 2019
- 2.999
- 2.687
- 33
Ayy anlatma normal dogum yapmadim ama 3 kez gordum rabbim yardim etsin yapanaNormal doğum yaptım anlatayimmi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ayy anlatma normal dogum yapmadim ama 3 kez gordum rabbim yardim etsin yapanaNormal doğum yaptım anlatayimmi
Kolay mı canımAyy anlatma normal dogum yapmadim ama 3 kez gordum rabbim yardim etsin yapana
Vallahi degil yapana da helal olsun diyeyimKolay mı canım
Allah razı olsun 22 yaşında yim 3. Ye hamileyim buda normal olacak ilki biraz zor oldu 2.ci yi fazla bilmedim epiduralsiz bu aradaVallahi degil yapana da helal olsun diyeyim
Rabbim kolaylik versin saglikli al kucagina insallah. Cokda kucukmussun masallah sana 30a merdiven dayamak uzereyim 3. Bi bebis dusunemiyorumAllah razı olsun 22 yaşında yim 3. Ye hamileyim buda normal olacak ilki biraz zor oldu 2.ci yi fazla bilmedim epiduralsiz bu arada
Şu an hamileyim ve normal doğum kesinlikle düşünmüyorum, istemiyorum. Normal doğum yapmak zorunda bırakılırsam muhtemelen eve geri dönüp yatağımda yan yatarak veya küvette suyun içinde çömelerek doğurmaya çalışmayı tercih ederim. Hastanedeki o bence kadının anatomisine hiçbir uygunluğu olmayan masada litotomi pozisyonu denen normal zamanda spekulum yerleştirilince dahi acı ve sonrasında ağrı/kanamaya sebep olan halde doğurabileceğimi hiç sanmıyorum ve evde tek başıma doğum yapmak daha az korkutucu geliyor. Doğada hayvanlar sakin bir ortamda ayakta durarak, hafif çömelerek veya yan yatarak doğum yaparlar. Bizdeki gibi spot ışıklarını açıp, odada 50 kişi, gürültü patırtı, belini kırarcasına bastırmalar, bağırmalar olsa hiçbiri doğuramazdı herhalde. Sırt üstü pozisyon zaten annenin tansiyonuyla oynayıp aynı zamanda açıklığı da azaltıyormuş, o masanın zaten tek avantajı da sağlık personelinin rahat çalışmasıymış.
Diğer bir konu anüse kadar veya yan taraflara doğru yapılan epizyotomi. Bunun sadece çok gerekli hallerde değil, kolaylık açısından neredeyse rutin şekilde yapıldığının anlatılması beni korkutuyor. Doğumdan sonra da sürekli kanamanın, nemli ortamın varlığında o dikişlerin kolay iyileşmeyeceğini düşünüyorum.
Ayrıca normal doğum sonrası kalıcı şekilde idrar kaçırma ihtimali beni korkutuyor.
Ve bir ihmal durumunda bebeğin sağ doğamamasından, oksijensiz kalmasından, omzunun çıkması, bacağının kırılması gibi gibi kazalardan korkuyorum. Normal doğsun diye beklerken son hafta bir şekilde aniden ölmesinden veya son yıllarda çokça duyduğum kendi kakasını yiyerek boğulmasından korkuyorum.
Hem kendimle ilgili korkuyorum yani normal doğurabileceğime inanmıyorum galiba, hem de ve daha fazla olarak bir ihmale veya kötü muameleye kurban gitmekten korkuyorum.
Şu an 28 hafta bitmek üzere. Sezaryenden sonra da hala ihtiyacınız olursa yazarım buraya
Bu kazayla oldu maalesef insan kazayla hamile kalırmı diyenlerdendim öyle olduRabbim kolaylik versin saglikli al kucagina insallah. Cokda kucukmussun masallah sana 30a merdiven dayamak uzereyim 3. Bi bebis dusunemiyorum
aslinda onu bende diyorum ve eminim ki bi gun o kazaya kurban gidebilirim. Ama olsun gelenin basimizin ustunde yeri var. Olsa yok demem aslinda bana da o kaza lazim ama kendimde o cesareti bulamiyorum. Hayirlisi olsun canim oyle kazaya can kurbanBu kazayla oldu maalesef insan kazayla hamile kalırmı diyenlerdendim öyle oldu
Ah canim ne kadar gercek olanlari yazmissin sirf bu yuzden ve bekarken gordugum dogumlar sebebiyle asla normal dogumu tercih etmedim. Sanirim bu durum tr de boyle korkulacak seviyede. Rabbim saglikli dogumlar nasip etsin insallah. Bu arada hayvanlardan bahsetmissin esim veteriner hekim bi kac risk disinda asla sezaryen yapmiyor ve o hayvanlar cidden pozisyonunu bulup kendiler doguruyor ki asil normal dogum bu gercekten. Masada yapilan o dogum degil maalesefŞu an hamileyim ve normal doğum kesinlikle düşünmüyorum, istemiyorum. Normal doğum yapmak zorunda bırakılırsam muhtemelen eve geri dönüp yatağımda yan yatarak veya küvette suyun içinde çömelerek doğurmaya çalışmayı tercih ederim. Hastanedeki o bence kadının anatomisine hiçbir uygunluğu olmayan masada litotomi pozisyonu denen normal zamanda spekulum yerleştirilince dahi acı ve sonrasında ağrı/kanamaya sebep olan halde doğurabileceğimi hiç sanmıyorum ve evde tek başıma doğum yapmak daha az korkutucu geliyor. Doğada hayvanlar sakin bir ortamda ayakta durarak, hafif çömelerek veya yan yatarak doğum yaparlar. Bizdeki gibi spot ışıklarını açıp, odada 50 kişi, gürültü patırtı, belini kırarcasına bastırmalar, bağırmalar olsa hiçbiri doğuramazdı herhalde. Sırt üstü pozisyon zaten annenin tansiyonuyla oynayıp aynı zamanda açıklığı da azaltıyormuş, o masanın zaten tek avantajı da sağlık personelinin rahat çalışmasıymış.
Diğer bir konu anüse kadar veya yan taraflara doğru yapılan epizyotomi. Bunun sadece çok gerekli hallerde değil, kolaylık açısından neredeyse rutin şekilde yapıldığının anlatılması beni korkutuyor. Doğumdan sonra da sürekli kanamanın, nemli ortamın varlığında o dikişlerin kolay iyileşmeyeceğini düşünüyorum.
Ayrıca normal doğum sonrası kalıcı şekilde idrar kaçırma ihtimali beni korkutuyor.
Ve bir ihmal durumunda bebeğin sağ doğamamasından, oksijensiz kalmasından, omzunun çıkması, bacağının kırılması gibi gibi kazalardan korkuyorum. Normal doğsun diye beklerken son hafta bir şekilde aniden ölmesinden veya son yıllarda çokça duyduğum kendi kakasını yiyerek boğulmasından korkuyorum.
Hem kendimle ilgili korkuyorum yani normal doğurabileceğime inanmıyorum galiba, hem de ve daha fazla olarak bir ihmale veya kötü muameleye kurban gitmekten korkuyorum.
Şu an 28 hafta bitmek üzere. Sezaryenden sonra da hala ihtiyacınız olursa yazarım buraya
İlk kez duydum. Cesaret ister sanırım. Ben cesaret edemezdim
Merhabalar. Doktoranizda kolayliklar diliyorum cok da guzel bir konunuz var
Normal doğum yaptım anlatayimmi
Canım bütün normal doğumlar zor olmuyor.Bende devlette sezeryan olan biriyle aynı odada kaldım .İyiki normal doğum yapmışım dedim kadını görünce .Ben her şeyimi halledebildim çok dinçtim ama kadıncağız annesinin yardımıyla yaptı her şeyi resmen ameliyat oldu yani yok gaz çıktımı yok kaka yaptını yok pansumanı ne biliyim daha meşakatli geldi .Ayy anlatma normal dogum yapmadim ama 3 kez gordum rabbim yardim etsin yapana
2 cocuk annesiyim. Ilk dogumum genel anestezi ile sezeryan oldu. Ben normal doguma cesaret edemedim sezaryeni sectim. Ilk dogumum sorunsuz oldu oyleki agrilari dahi hayal meyal hatirliyorum ama icimde bi eksiklik hissettim sanki o ani yasayamadigim icindi bu uzuntu. Genel anesteziden uyanfim ama bebegi gosteriyorlar gordum diyorum ama gormuyorum bebegi o anlari dogru duzgun hatirlamiyordum. Ikinci bebegime hamile kaldigimda kesin kararimi verdim bu kez spinal ile bebegimi kucagima almak istiyordum. Gebeligim sorunlu gecti yatarak 9 ayi tamamladim. 2. Dogumumda spinal ile oldu. Kimden duysam aaaa o igne cok aciyor öldüm agrisindan vs vs duydum ama hicde acimadi daha dogrusu beni korkuttuklari kadar acimadi. Uzandim masaya sanki biraz ayak bileklerimde his vardi dr geldi ve ben sok oldum 5. Dkda bebek aglamaya basladi. Ben hala basliyoruz vs demesini bekliyordum tabi. Ne ara kesti ne ara aldi bebegi bilemedim. Bebegi baska odaya aldilar ben tabi tavandan izlemeye calisiyorum isiklandirmanin cerceveleri gri ayna gibiydi biraz gorunuyordu. Tabi bebegimi fotograflardan sonra teslim ettik ben 40 dk kadar ameloyathanede kaldim islemlerden sonra ciktim. Gayet iyiydim ama agrilari hissettim spinal olunca ilac etkisi cabuk geciyor tabi genel anestezide tamamen ayilana kadar agri geciyor epey. Gayet sorunsuz bi ameliyatti 10 tane cocugum olsa yine spinal secerdim o essiz duyguyu tatmak adina.
Cok uzun olmus
Hissiyatımı yazmışsınız. Doğumdan sonra da doğumunuz nasıl geçtiğini merak ediyorum inşallah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız ama bende gerçekten normal Doğumdan çooook korkuyorum...
turmeric
Ah canim ne kadar gercek olanlari yazmissin sirf bu yuzden ve bekarken gordugum dogumlar sebebiyle asla normal dogumu tercih etmedim. Sanirim bu durum tr de boyle korkulacak seviyede. Rabbim saglikli dogumlar nasip etsin insallah. Bu arada hayvanlardan bahsetmissin esim veteriner hekim bi kac risk disinda asla sezaryen yapmiyor ve o hayvanlar cidden pozisyonunu bulup kendiler doguruyor ki asil normal dogum bu gercekten. Masada yapilan o dogum degil maalesef
Canım bütün normal doğumlar zor olmuyor.Bende devlette sezeryan olan biriyle aynı odada kaldım .İyiki normal doğum yapmışım dedim kadını görünce .Ben her şeyimi halledebildim çok dinçtim ama kadıncağız annesinin yardımıyla yaptı her şeyi resmen ameliyat oldu yani yok gaz çıktımı yok kaka yaptını yok pansumanı ne biliyim daha meşakatli geldi .