Epidural / Spinal Sezaryen Doğum Hikayeleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen öyle
Ameliyathane çok soğuktu üşür dediler doğruydu hiç itiraz etmedim o yüzden
Heyecandan müdahale ederler diye sanırım

Kesinlikle çalışma hayatım boyunca karşılaşmadım bu anlattiklarinizl.Dikişler kapanip da anne sevise alınmadan emzirme olayını ilk kez sizden duyuyorum.Kaldı ki anestezik ilaçların etkisi o an hala devam ediyorken anne sütüne de karışmış durumda.Kesinlikle ama kesinlikle anne servise alındıktan sonra emzirmeli bebeğini..
Yani yapılan işlemler var o sırada bebek de henüz hazır değil..
En fazla doğum gerceklestikten sonra bir kaç sn göz teması kurarlar annenin yanına getirilir bebek.
Sonrasında hemen dediğim gibi vücut ısısını korumak çok o önemli o anlarda hemen giydirilmek üzere annesini beklemek üzere yakınlara verilir bebek

Yine çok detaylı açıklamışsınız çok teşekkür ediyorum sayenizde süreçle ilgili gerekli teknik bilgilerin bir çoğuna sahip olduk diye düşünüyorum

Hamile kalmadan önce ve kaldığımda hep normal doğum istedim hamileliğimin son zamanlarina kadar kendimi öyle hazırladım. Ancak 32. Haftada bebeğin hala dönmediğini fark ettkk bekledik 37 38 hafta oldu bebek hala dönmedi makat gelişti ve ilk doğumum olduğu için sezeryan oldu spinal epidural kombine oldu. Ameliyat masasina yattigmda içimde sadeve endişe vardı sağlıklı doğacak mi iyi mi eşimle girdim doğuma çok mutlu güzel bı doğum oldu doktorum anestezi uzmanım herşey çok güzeldi soğuk kanlı biriyim tepedeki o ışıgn camlarndan herşeyi izledim ilginç bir şekilde beni o sakinleştirdi ameliyathane cidden soğuk üzerime o yeşil örtüleri ısıtıp serdiler sürekli saolsunlar ilaçlardan sorma biraz bulantım oldu sanırım onun içinde ilaç verdiler. Kızım doğdu bı 40 saniye sonra ağladı yanıma getirdiler ilk pozumuzu verdik ağlayarak her ikimzde dünyanın hem en güzel buluşması hem de en zor ayriligiydi benim için en güzel an onu kucağıma aldığım ve gördüğüm andı. Odaya geçtikten bı 20 dk sonra getirdiler nasıl ağladım nasıl anlatamam hemen emzirdim sütüm geldi. Ertesi günü evimize gittik en zor anım ise epidural etkisi oldu eve geldiğim gece ağrıdan acile gittim epidural iyi hoşta sonrası kötü sanki o acı içinize hapsolmuş ilaç verilmeyince bı anda patlıyor gibi. Dikiş ağrım sızım çok az oldu agri kesici alacak derecede değildi. Benim için güzel bi doğumdu. Herşey guzel ve olması gerektiği gibi ilerledi.

2017 de ve bu sene ocakta 2 kere spinal anestezi ile sezeryan oldum bende bahsedeyim deneyimlerimi,
İlk sezeryanımda korkudan uyuyamadım bir gece öncesi cünkü ilk kez uyanık bir şekilde ameliyat olma düşüncesi felaket seneryoları acaba hissedermiyim panik olurmuyum spinal iğnesi cok acıtıröı vs düşünceleri vardı kafamda sabah hastaneye gittik yatış işlemleri yapıldı odaya cıktık ilk başta damar yolum açıldı nst bağlandı doktorum gerekli bilgilendirmeyi yaptı anestezi uzmanı geldi bikaç soru sorup gitti sonra önlüğümü giydirdiler ameliyathanenin yolunu tuttuk içeri yalnız başıma girerken ruhumu teslim etmek üzereydim ameliyat masasına oturdum içerde son gaz hazırlıklar bikaç kişi oluyor hemşire cocuk doktoru doktorun doğum asistanı vs gayet ilgili ve sefkatli davrandılar anestezi uzmanı geldi öne doğru eğilmemi söyledi iyce kamburunu cıkar dedi ön taraftan da hemşireye sarıldım benim ilk spinal tecrübem biraz kötü oldu maalesef ilki tutmadı ikinci yapmak zorunda kaldı canım cok yandı iğneyi yaparken sıcradım yerini bulamadı zaten hassas bir bünyem oldugu için sanırım tansiyonum düştü korkudan iğne yapılır yapılmaz ayaklar ısınıyor sımsıcak hissizlik geliyor sonrası cok hızlı yatırıyorlar kollarınızı bağlıyorlar birine serum diğerine tansiyon ve nabız aleti hemşire sondamı taktı inanın hiç hissetmedim önünüzde perde oluyor bu arada doktorum geldi hadi bakalım başlıyoruz dedi benim kafam hafif uyuşuk gibiydi zaten sağa sola sallandım durdum ne dokunma hissi var ne bişey 5-10 dakika sonra gögüs altıma hafif bastırdılar bebeğimin sesini duydum zaten o andan sonrası cok güzel hemşire giydirip yanağıma koydu cocuk doktoru muayene etti ve odamıza cıkardılar onu benim dikişlerim yarım saat daha sürmüş ben o arada uyuyordum doğum boyunca ara ara bulantı geldi anestezi uzmanı bulantın Oldugunda hemen söyle bekleme ilaç vericem demişti bulantıyı da o şekilde kontrol altında tuttuk cok cabuk ayaklandım ilk sezeryanın gerçekten cok güzeldi
İkincide erken doğum yapmak zorunda kaldım 35. Haftada cok bitik ve cok hasta bir şekilde gittim kontrole o gün doktorum hemen almalıyız dedi apar topar sezeryana girdim bu kez anestezi uzmanım daha iyiydi belimden yapılan iğneyi hissetmedim desem yalan olmaz en fazla kalça iğnesi gibiydi yine kollarım bağlandı perde cekildi sonda takıldı buraya kadar herşey harika fakat bu kez ben asırı üşüdüm doğum bitene kadar bilincim epey yerindeydi ve cıkana kadar tir tir titredim nerdeyse kollarımı söküp kendimi yere atcaktim titremekten ne zaman biticek diye sorup durdum bulantım bu kez daha fazlaydı anestezi uzmanı elimden gelen herşeyi yaptım ilacı verdim biraz sabret dedi bağırsaklarını sildikleri için bulantı oluyo dedi cıkmaya yakın geçmişti sükür yine ağrı acı dokunma hissi olmadı beni doğum esnasında en cok zorlayan üşüme titreme oldu ikincide ameliyathaneden cıkarken üstüme sıcak pike örttüler odada çift kat battaniye sonra kendime geldim erken doğum oldugu için bebeğim yogunbakımda kaldı ve ben 2. Sezeryan sonrası 1 hafta kadar cok zorlandım günlerce bıcak ağrısı cektim dikiş yerime kan oturmuştu hastaneye bebeğime tekerlekli sandalyeyle gidip geldim üşüdüğüm için grip oldum ve sürekli öksürük geliyodu her öksürdüğümde dikişlerim patlarcasına ağrıdı sabah akşam iğne yaptırdım neyse ki 1 hafta sonra herşey normale döndü her hamilelik her doğum farklıymış onu anladım herkese hayırlı doğumlar diliyorum

Aminn teşekkür ederim. Anlatırım tabiki. Ameliyathane eksi katlardan birindeydi soğuk genişçe bir odaydı. Tam ortada ameliyat sedyesi etrafında tıbbi cihazlar tam tepede ışıklandırma. Ameliyattan önce sedyede oturup öne doğru iyice eğilmemi istediler anestezi için. O sırada acıyı hissetmedim bile diyebilirim. Daha ziyade heyecanlı ve biraz da endişeliydim. Sanki bir an önce olsun sonucu göreyim istiyordum. Anesteziden sonra masaya uzandım, sonda takıldı ve açıkçası sondanın anesteziden sonra takılması beni çok memnun etti. Çünkü daha önce bunun öncesinde yapıldığını acılı olduğunu duymuştum. Daha sonra önüme örtü ile engel gerildi. Doktorumla birlikte ameliyata hastanenin yenidoğan uzmanı da katıldı bu da beni hayli rahatlattı. Doktorum gelince hemen operasyona başladılar. Ben o anlarda bolca dua ediyordum. Bu arada doğuma eşimin girmesini istedim ancak doktorum hijyen kuralları gereği bunu kabul edemeyeceğini söyledi eşim kapıda bekledi bizi. Doğum olunca önce kızımın sesini duydum o kadar şükrettim ki... O ruhsal rahatlamayı tarif etmem imkansız ama bugün gibi hissetmeye devam ediyorum. Ardından kızımı yeşil ameliyathane örtüsüne sarıp bana gösterdiler... Çok güzeldi... Sonrasında kızımı alıp götürdüler. Eşimin kapıda beklediğini ve kızımızla ilgileneceğini bildiğim için içim rahattı. Doğumdan sonra karnımdaki hafifliği net bir şekilde hissettim öyle tatlıydı ki bir yandan dualar etmeye şükretmeye devam ederken bir yandan da korkulan olmadı rahatlığı ile oracıkta uzun uzun uyumak istedim. Dikiş süreci tam da bu hisleri yaşadığım ana rastlıyor işte. Dikildiğini etinin çekildiğini hissediyorsun ama acı yok mutluluk var rahatlık var. Doğum çok kısa bir sürede gerçekleşti. En azından bana öyle geldi. Kısa süre sonra odaya çıkarıldım ve kızım beni onun için hazırladığım kıyafetler içinde pamuk gibi karşıladı. Bu arada doğuma dair hiç keşkem olmadı inanın. Geride bana her bakımdan muhtaç engelli bir evladımın olması ve yeni doğmuş bebeğimin de aynı şekilde bana ihtiyacı olması nedeniyle psikolojik olarak kendimi hep iyi olmaya adapte ettim. Çok şükür çabucak da ayaklandım. Çok şükür ediyorum hala... Rabbim dileyen hakeden herkese yaşatsın hayırlısı ile...

Gerçekten ne kadar güzel bir hikayeniz varmış Tepedeki ışığın camlarından gördüklerinizin sizi tedirgin etmek yerine rahatlatması meselesi gerçekten çok ilgimi çekti. O kadar net görünüyor mu bu arada çok merak ediyorum :)) Bir de yeşil örtülerin ısıtılıp getirildiğini ilk kez duydum. Ne kadar mantıklıymış. Ameliyathane ortamının o soğukluğunda muhtemelen ilaç gibi gelmiştir Bu arada en başta normal doğum isteme sebepleriniz neydi onu da paylaşabilir misiniz rica etsem

Her iki hikayenizi de tüm detaylarıyla paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. Öyle bir yazmışsınız ki her anlattığınızı rahatlıkla hayal edebildim zihnimde Peki ilk hamileliğinizde doğumla ilgili ne düşünüyordunuz? Spinali kendiniz mi istemiştiniz acaba? :))

Amin inşallah Sabırla ve içtenlikle her sorumu cevapladığınız için çok teşekkür ediyorum Sizi daha fazla yormayacaksam bir şey daha merak ediyorum. Önüme örtü ile engel gerildi demişsiniz ya o engelin varlığı sizi hiç rahatsız hissettirdi mi merak ettim?

Çok teşekkür ederim evet o tepedeki isign ayna gibi olan yerleri var çok geniş değil ama ben yakaladm bı yerden özellikle beni kapatirlarken izledim bebeği alırken çok bakamadm heyecanlanrim diye baya bı dikiş sürdü zaten o ısıtma olayını hasta bakıcı yapıyor sanırım çünkü anestezi doktorum üşüdün titriyorsn dedi tabi ben alt tarafı hissetmediğm için sonra sıcacık bı bez serdiler sardılar çok iyi gelmisti. Bebeğin dünyaya gelmes sürecinde verdiği o emek uğraş anneyle beraber yaşanılan o anı hep çok yaşamak istedim onu doğal surecinde istedigi zamanda ve hazırlanarak dünyaya gelmesini istemiştim. Böyle bi kargaşada değil bilmediğiniz bı dünyaya bı anda Doğuveriyorsmz düşünsenize başka bı dünyaya hiç beklemediğinz bı anda isinlaniyorsnz üzücü bence. Ama olmadı işte maalesef en azndan sezeryan gibi bı seçeneğimiz var annem 3. Bebeğini ters geldiği için kaybetmis mesela keşke olsaydı ölmezdi der hep hayırlısı böyleymiş napalim

Rica ederim. Estağfirullah Kesinlikle rahatsız olmadım bilakis kendimi daha iyi hissettim. Nitekim kimse hissetmese bile karnının kesildiğini görmek istemez bence zaten o esnada bunu da pek düşünmedim açıkçası önceliğim daima kızıma sağlıkla kavuşmak oldu

Aa öyle mi çok üzüldüm annenize Dediğiniz gibi Allahtan farklı seçenekler mevcut artık sizinki zorunlu bir sezaryen olmuş anladığım kadarıyla ama en azından doğum süreciniz sorunsuz geçmiş kimbilir belki ameliyathane ortamı daha farklı olsa bebekler dünyaya geldiklerinde daha az yabancılık çeker

Katılıyorum size kesinlikle yurt dışında bazı hastanelerde tam bebeğin çıkacağı zaman o örtünün indirildiğini okumuştum. Açıkcası ondan dolayı sormak istedim size de

2 cocuk annesiyim. Ilk dogumum genel anestezi ile sezeryan oldu. Ben normal doguma cesaret edemedim sezaryeni sectim. Ilk dogumum sorunsuz oldu oyleki agrilari dahi hayal meyal hatirliyorum ama icimde bi eksiklik hissettim sanki o ani yasayamadigim icindi bu uzuntu. Genel anesteziden uyanfim ama bebegi gosteriyorlar gordum diyorum ama gormuyorum bebegi o anlari dogru duzgun hatirlamiyordum. Ikinci bebegime hamile kaldigimda kesin kararimi verdim bu kez spinal ile bebegimi kucagima almak istiyordum. Gebeligim sorunlu gecti yatarak 9 ayi tamamladim. 2. Dogumumda spinal ile oldu. Kimden duysam aaaa o igne cok aciyor öldüm agrisindan vs vs duydum ama hicde acimadi daha dogrusu beni korkuttuklari kadar acimadi. Uzandim masaya sanki biraz ayak bileklerimde his vardi dr geldi ve ben sok oldum 5. Dkda bebek aglamaya basladi. Ben hala basliyoruz vs demesini bekliyordum tabi. Ne ara kesti ne ara aldi bebegi bilemedim. Bebegi baska odaya aldilar ben tabi tavandan izlemeye calisiyorum isiklandirmanin cerceveleri gri ayna gibiydi biraz gorunuyordu. Tabi bebegimi fotograflardan sonra teslim ettik ben 40 dk kadar ameloyathanede kaldim islemlerden sonra ciktim. Gayet iyiydim ama agrilari hissettim spinal olunca ilac etkisi cabuk geciyor tabi genel anestezide tamamen ayilana kadar agri geciyor epey. Gayet sorunsuz bi ameliyatti 10 tane cocugum olsa yine spinal secerdim o essiz duyguyu tatmak adina.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…