Epidural / Spinal Sezaryen Doğum Hikayeleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bulantilar hipotansiyona bağlı gelişiyor ve bulanti kusma önleyici ilaç damar yolundan enjekte edilip hipotansiyona karşı da belirli bir dozda aynı şekilde enjekte ediliyor.Serumdan enjekte edilen ilacsa kasların gevseyip bebeğinizin çıkmasını kolaylaştırmak amacıyla yapılıyor veya tansiyon çok düşük değilse damar yolu yerine serumdan enjekte edilebiliyor anne daha kotu hissederse genel anesteziye dönmek değil de hafif sedasyon yani uzaktan maskeyle anestezi gaz solutularak hafif ağrıların giderilmesi sağlanabiliyor.Aslinda ağrı acı hissedilmiyor ama psikolojik olarak bazı anneler böyle düşününce sedasyon burada etkili oluyor tamamen uyumaksizin halusinasyon gibi düşünün ☺

İlk dogumumda 3 cm acik var diye doktorum yatis verdi ve hemen ardindan 10 saat surucek suni sanci faslı basladi. Kendi doktorum mesaisi bitince 7 cm acigin var 1 saate nobetci doktorla doguma girersiniz diyerek gitti. Nobetci doktor kontrolunde acilman 3 cm. Rahim duvarin kalin cok zorlanirsin. Suyunuda patlatmislar ben sezeryani tavsiye ederim deyince tum işler degisti. O cektigim acidan sonra bebegimi daha fazla zorlamamk icin doktoru dinleyerek doguma indik. Spinal olmak istedigimi soyledim. Sedyeye oturtup sirttaki omurgadan igne yapildi. Tabi ben hep normal doguma sartli oldgum icin sezeryanda ki asamalri hep izlemistim internetten. Sedyeye yatirdilar ve hic bir sey hissetmemeye basladim. Buz gibiydi ameliyathane. Zaten aglamakdan bitap dusmustum. Basimda bir kac hemsire ebe artik neyse surekli benle konusuyorlardi. Kollarimi bileklerden yukari dogru bagladilar. Onumde bir set vardi carsaf ortulu sadece doktorun yuzunu gorebiliyordum. Karnimda bir seyler yaptiklarini hissediyor ama herhangi bir aci sizi his yoktu. Doktor evet simdi nasiliz bakalim derken aslinda beni kestiginin farkindaydim. Çok kisa sure sonrada bebegim gozuktu. Aglamaya basladim durduramiyordum kendimi. Onu hemen sagimdaki yere aldilar cocuk doktoru geldi kontrollwr icin. Sonrasi muamma ya bayildim yada bir sey oldu onlar uyuttu beni. Gozumu actigimda odamdaydim. Sezeryandan sonra en onemli sey gaz cikarmak. Ama ben yapamadim. İkinci gun bende resmen dogum sancisi gibi sanci yapti bir kac ilac denediler olmadi. En son lavman yaptilar . Gaz cikarmanin onemini o zaman anladim resmen
ikinci dogumumda ise korkarak gitmistim basima gelcekleri biliyordum cunku. Ameliyathaneye indik . Sırali sekilde ameliyat yapilan odalar vardi. Bir kacini gecip biZimkine geldik. anestezi uzman geldi boyumu ve kgmu sordu. Ona gore yapiliyormus igne. Hasta bakicidan nolur basima sıkıca bastırın egilip duramam kendime guvenmiyorum diye yardim istedim. Bu defa igneyi hissettim cokda canimi yakti. Yatinca ayagini kaldir bakim dediler kaldirdim dedim. Ama ben oyle saniyormusum. Kaldiramamisim. Tamamdir dedi doktor baslayalim. Yine kollar baglandi ayni islemler devam etti. Bu defa dikis atilirken uyaniktim. Bitmek bilmedi sanki. Kolum o kadar agridiki dayanamiyordum artik. Odaya ciktik hersey iyi hos derken bir kac saat sonra hemsire kontrolunde rahimde pihtilasma var diyerek karnima bastirmaya basladi. Sonrasi bir curcuna odaya dolusan hemsireler. Acilen gelen doktor.İki hemsire oyle bir abandiki dikislerimin acisina bagirmakdan hastane inledi sanirim. Sonra heryer kan. Ve ilk ayaga kalkis cok zor. Daha sonra yat kalk cok canim yandigi icin surwkli oturmayi tercih ettim.

Oğlum iri ve kafası büyüktü. Hamilelikte doğum kısmını hiç düşünmemiştim doktorum herşey son zaman belli olur normal deriz sezeryan olur sezeryan deriz şartlar uygundur normal olur bilemeyiz demişti. Son hafta sezeryan karar verdik. Kadınlar kulübünde doğum yapan arkadaşlar spinal + epidural combo önermişlerdi. Bende anestezi doktoruna demistim o da uygun gördü. Ameliyathane de ekipten görevli hangi anestezi olacak dediğinde combo demistim o da spinalin yeterli geleceğini söyledi bende olur dedim
Anestezi doktoru , doktorum geldi belden iğne yapıldı ama uyuşmadım. Vücuduna bisi süreceğiz dediler dedim soğuk sıcak hissetmen lazım dediler hayır soğuk dedim bekledik doktorum psikolojik olabilir bi kesi deneyelim dedi denedi ve acıdı sonra yine bekledik yine kesi yine acı yapacak bisi yok genele dönüyoruz dediler ama görevli sadece spinal için hazırlık yapmış anestezi beklerken uyuşmanin başladığını farkettim ve genele gerek kalmadan uyuştum. Anestezi doktorum sürekli benimle konuştu aşamaları anlattı. Sonra oğlum yanağımdaydı. Onu götürdüler sonrası dikiş kısmı .daha sonra ameliyathane katında sıcak biyere alınıp orada bekletildim. Aklımda oğlumu odaya götürdüler mi ki eşim gördü mü ki. Bir süre sonra odaya çıkarıldım görevliler kıyafet değimine yardim etti sonra da oğlumu getirdiler ben gelmeden camdan göstermişler odaya getirmemişler. Sezeryan hakkında duyduğum bütün kötü şeyleri yaşamadığım için mutluydum umarım yine sorulduğunda güzel hatırlayıp anlatabileceğim bir doğumum daha olur

Bilmiyorum teknik bilgim yok sadece bulantımın geçtiğini hatırlıyorum ama çok şükür Doğumun her anına da şahit oldum

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Sakıncası yoksa mesleğiniz tam olarak nedir acaba? Bir profesyonel bulmuşken açıkcası sormak istediğim şeyler var yardımcı olursanız çok memnun olurum. Mesela spinal anestezi alan annenin başının konumu yere paralel olmak zorunda mı? Yani annenin başı yastık vs. ile yükseltilirse bir problem olur mu?

Siz doğum yaptınız mı daha önce yoksa ilk doğumunuz mu olacak

Bu detaylı paylaşımınız için tekrar çok teşekkür ediyorum Son bir şey daha sormak istiyorum ama Bu doğum sürecinin herhangi bir aşamasında özellikle sizin fikrinizi aldıkları bir an geliyor mu aklınıza?

Anestezi teknikeriyimEstağfurullah bir profesyonel anestezi uzmani kadar olamasam da yardimci olmak isterimTabiki de..Ameliyat masasına aldıktan sonra annenin başıni yükseltmek için destek konulabilir.Bu arada hastayla birebir görüş alanında ve motivasyon verip ameliyat stresini en aza indirmeye çalışır anestezi teknikeri ..ameliyat boyunca yalnız değilsiniz yani

Bir de hep özel hastane avantajlı daha iyiymis gibi görülebiliyor.Çünkü hastalar doktorunu biliyor sadece doktoruna olan güveni aslında bu..Tabi ki de doktor çok önemli ama özel hastanede deneyimsiz olarak çalışan ameliyathane hemşiresi,anestezi teknikeri gibi elemanlar varsa Allah korusun yanlış bir uygulama yapabiliyorlar.Özellikle de anestezi uzmanı yapacağı işlemi yaptıktan sonra ameliyathaneden ayrılır başka bir ameliyathaneye gider sonra yoğun bakımları gezmesi gerekebilir.Ameliyat bitimine kadar anestezi teknikerine emanettir hasta ve o teknikerin çok deneyimli mesleğini titizlikle yapıyor olması lazım..Nasıl olsa özel hastanede çalışıyorum en fazla işten çıkarılır başka bir hastane bulurum deyip hatasını birisi farkedene kadar devam ettirenler var.
Devlet hastanelerinde ilgi azsa da orada memuriyet söz konusu olduğundan işlerine daha odaklı oluyorlar.Yani tecrübe daha ön planda devlet hastanelerinde ve üniversite hastanelerinde

İki deneyiminizi de bu kadar detaylı paylaştığınız için çok teşekkür ederim Anladığım kadarıyla biraz travmatik olmuş ama ikisini de atlatmışsınız şükür.. Bir iki şeyi merak ettim cevaplarsanız çok sevinirim. İlk doğumunuzda ''önümde bir set vardı çarşaf örtülü sadece doktorun yüzünü görebiliyordum'' dediğiniz o set tam olarak nasıl bir şeydi.Bu sizi rahatsız eden bir şey miydi? İkincisinde de dikiş atılırken bitmek bilmedi demişsiniz ya o süreçte ne olsun isterdiniz? Yani ''........'' olsa zaman daha hızlı geçerdi ya da ''........'' olsa daha iyi olurdu dediğiniz bir şey geliyor mu aklınıza acaba?

Son çalıştığım bir hastanede yenidogan yoğun bakiminda sözde 2 hemşire oradaki bebekleri kontrol ediyor yoğun bakımın kapısının 2 adım ilerisinde sandalyede bacak bacak üstüne atmış sigara içiyorlardi evet yenidogandan bahsediyorum hem de hepsi risk grubunda olan bebekler kimisi 4 aydır orada...Anneleri dışarda merakla bebeklerinden haber almak için bekliyorlar ve kimsenin birşey dediği yok çıldırmamak elde değil..Birisi 19 diğeri 30 kusur yaşında bu hemşirelerin küçük hadi yapıyor bir hata büyük de yol göstereyim demiyor.Devlet hastanesinde disiplin cezası vs olduğundan kimsenin hata yapma lüksü yok.Evet poliklinikler kalabalık evet doktor fazla ilgilenemeyebiliyor ama ben de bir sağlık çalışanı olarak çalıştığım özel hastaneyi değil devlet hastanesini tercih ettim iyi ki de tercih etmişim dedim

Paylaşımınız için çok teşekkür ederim, umarım diğer yavrunuzu da sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah Geç uyuşma durumu çok enteresanmış o süre zarfında ne hissettiniz merak ettim ben okurken bile tedirgin oldum

Bu kısmı okuyunca çok şaşırdım gerçekten.. Dediğiniz gibi dışarıda bebeğini merakla bekleyen aileler var ama böyle sorumsuz insanlar o küçücük canların sağlığını hiçe sayıyorlar inanılır gibi değil.. Bu arada siz de mi sezaryenle doğum yaptınız?

Ayrıca bizimle paylaştığınız her bilgi için çok teşekkür ediyorum sizin gibi profesyonellerden destek almak bizim için çok önemli İlk mesajınızda aslında doğum sürecini anlatmışsınız ama acaba doğum sürecinin ana aşamaları da yazabilir misiniz? Yürüttüğüm araştırma için bu sürecin ana aşamalarına ihtiyacım var da :)) Örneğin:
1. Anestezinin uygulanması
2. Anne karnının kesi yoluyla açılması
vs. şeklinde basamak basamak süreçlerin nasıl adlandırıldığını bilmek istiyorum.
Bir de doğum esnasında annelerle birebir iletişim halinde olduğunuzu yazmışsınız ya bu süreçte anneler genellikle neler soruyor size? Aklınızda kalan değişik bir kaç anıyı paylaşabilir misiniz acaba?

Evet sezaryenle doğum yaptım acil olarak alındım ben ameliyathaneye alindigimda tansiyon 190/110lardaydi .tam 39 haftada doğum yaptım 37. Haftada hipertansiyon ortaya çıktı ama çok kilo almıştım ben ve son hafta da preeklampsi de eklendi üstüne zaten preeklampside hiperTA olur..Ama yaptığım açıklama sizi korkutmasın benimkisi kiloya bağlı o da kendim dikkat etmedigimdendi..Onun dışında genel anesteziyle sezaryene alındım risk grubundan olduğum için..Çok şükür 1 buçuk saate çıktım ve herşey sorunsuz hallolmustu

Tesekkur ederjm Ben çok sakindim ne olacağını bilmeyince insan öyle saf bir sakinlik oluyor. Kimi zaman anestezi tutmaması olabiliyor dedi doktor. Bazen bilmemek daha iyi dedikleri kısımdi benim için panik olsam yada o an aklıma tereddütler gelse süreci zora sokabilirdi belki de .

Sorunsuz bir şekilde doğumunuzu yapmış olmanıza çok sevindim Bir önceki mesajımda merak ettiğim diğer soruları da yanıtlayabilirseniz çok memnun olurum

Sakinliğinizi koruyabilmiş olmanız süper olmuş Bir kaç şey daha sormak istiyorum ama ameliyathane ortamını hatırlıyor musunuz? Hatırladığınız kadarıyla anlatmanız mümkün mü? Bir de doğum sürecinde yada ameliyathane ortamında hiç beklemediğiniz, sizi şaşırtan ya da keşke böyle olsa daha iyi olurdu dediğiniz bir şey oldu mu hiç?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…