Spinal anestezi ile sezaryen oldum. Doğumdan hiç korkmadım çünkü ilk doğumum normal doğumdu ve bu sebeple bebeğim oksijensiz kalarak engelli dünyaya geldi. Buna binaen ikinci doğumu ne olursa olsun sezaryen istiyordum. Zaten son günlerde bebeğimin boynuna iki tür kordon dolanmış olması sezaryeni iki kere zorunlu hale getirdi benim için. Doğuma girerken oldukça soğukkanlıydım. Tek endişem ilk doğumda yaşadığım kabusu tekrar yaşama olasılığımdı. Onu da sezaryen olacak olmam nedeniyle minimum seviyede hissetmeye gayret ediyordum. Anestezide sonra doktorumun da gelmesiyle süreç çok hızlı ilerledi ve dakikalar içinde bebeğimin sesini duydum. Beni en ama en fazla mutlu eden şey onu görmek bile değil sesini duymaktı. Çünkü ilk doğumda bunu yaşayamamıştım. Doğum sürecinde beni korkutan üzen hiçbir şey olmadı çok şükür. Çünkü zaten çok daha ağırlarını daha önce tecrübe etmiş olduğum için yaşadığım her acıyı, ağrıyı çok sevdim. Bebeğime sağlıkla kavuşmuş olmanın verdiği moralle çok kısa sürede toparlandım.
Tabiki heryerde de anlatıyorum ben çok güzel bir Doğum yaşadım beni de inanılmaz korkutmuşlardı ama söyledikleri gibi olmadı şükür
Ben bebeğimin kafası büyük diye kendi isteğimle sezaryen oldum
Bebeğimi de. İlk ben görmek koklamak istedim o yüzden spinal sezaryeni tercih ettim.Tek ağrılı işlem belden vurulan iğne anıydı o da dayanılmayacak birşey değil zaten anlık birşey anında geçiyor fakat hareket etmemek ve çok kasılmamak gerekiyor ben hemşireden yardım almıştım sarılıp. Daha sonra bacaklarımda ısınma hissettim ve hemen uzandım bu arada sohbet ettik müzik açtılar felan çok rahattım ellerimi bağladıklarını bile farketmedim kafam hep sabit yukarı baktım ki ilk ayağa kalkışta baş dönmem olmadın diye olmadıda şükür.Daha sonra hemşire sonda takıyorum dedi o acıyı da hiç hissetmedim çoktan uyuşmuştum
Daha sonra doktorum geldi ve sanki saniyeler sürdü tek hissettiğim bebeği çıkarma anındaki göğüsümde baskıydı o da korkuyorum deyince açıkladılar ve bir iki dk içinde kavuştum kokladım yavrumu
Ondan 15 dk sonra da ben çıktım sıfır acıylA hemen bebeğimi enzirdim akşamına da tek başıma kalktım ve yürüdüm dikiş yerlerini elinizle tutarak hafif eğilip yürüyün hiç acısı olmuyor ben bir defa ağrı kesici istedim o da sabaha karşı idi ertesi gün o da kalmadı kendim yataktan doğrulamıyordum ama kalkıp tek yürüyordum başka birde 3 litre su içip anesteziyi de kolay attım baş ağrısı olmadı 3 gün süren bel ağrım oldu o da koşa sürede geçti başka merak ettiğiniz birşey varsa sorun
Merhababende Doğumdan çok korkuyordum hamileliğimi öğrendiğimden beri geceleri uyuyamıyordum korkudan Doğum anına kadar çevremdeki herkes normal Doğumu önerdi bende o yüzden normali düşündüm hep ama çok narin bi yapıya sahibim Doğumum yaklaştı ve annem normal Doğum yapmamı istemediğini sezeryan olmamı istedi ısrarla çünkü çok kötü bi normal Doğum geçmiş başından son kontrolüme gittiğimde doktorum alttan muayene etmek istedi ve eli ile muayene ederken duramadım dayanamadım ağladım doktorum ise sen normal Doğum yapmak istediğine emin misin Doğum başladığında bu kontrolü defalarca yapmam gerekicek nasıl dayanıcaksın dedi ve o anda kararımı sezeryana değiştirdim ve 40. Haftamda sabahına gün aldım. Geceden ağrılarım Başlamıştı zar zor sabahı bekledim ve hemen yola koyulduk aşırı korkuyordum sürekli ya ölürsem diyordum. Doktorum belden uyuşturmalı sezeryanı önerdi ve doktorumu dinleyip kabul ettim ameliyathaneye girdim soğuktu ama güzel bi ortamdı her yer tertemiz insanlar Güler yüzlü masaya oturum ve anestezi doktorum geldi bana iğne yapacağını ve hafif elektrik çarpması gibi bi his hissedebileceğimi söyledi o kadar titriyordum ki iğne yaptığını hissetmedim bile evet bi sıcaklık hissettim acı değil ama sonra yatırdılar beni belden alt yanım uyuşmaya başladı ve sonra doktorum geldi ameliyata başlandı kestiğini hissettim ama nasıl diyim size acı değilde böyle yoğun bi baskı hiç hoş bi duygu değildi ve korkudan bağırmaya başladım hissediyorum ben vs diye ve kalp atışlarım hızlandığı için acil anestezi doktorumu çağırdılar anestezi doktorum Doğum doktoruma kızdı böyle panik bir hastayı nasıl olurda yarım anesteziye ikna edersiniz diye ve bana kolumdan bir iğne yaptı ondan sonrasını hatırlamıyorum sonra uyandım ve asansördeydim bebeğim çoktan odama gelmiş benide getirdi ve yatırdılar acı hissetmiyordum karnımda sıcaklık ve ağırlık vardı ama aşırı derecede üşüyordum uzun bi süre zangır zangır titredim karnımda kum torbası varmış bu arada ve hemşirelerin yardımı ile bebeğimi emzirmeye başladım saatler geçtikce uyuşukluk geçmeye başladı acı hissediyordum ama öyle aman aman ölüyorum gibi bi acı değil oda ağrı kesici yaptıklarında geçiyordu zaten ilk gün yürüdüm biraz başım döndü ama yürüyebildim sabah doktorum muayene yaptı ve hemşireler bantı açmak için geldi pansumana sanıyorum ki büyük bi yara ve açarken çok acıycak çok korktum ama hemşire bantı bi kaldırdı hiçbişey hissetmedim aksine karnım daha çok rahatladı sanki ve tekrar bant yapıştırdılar evimize geldik güzel bi Doğum geçirdim ve çok kısa bir sürede hiçbi şeyim kalmamıştı
Açıkçası normal dogum yaptim kesimde vardo sanci 6 saat kadar cektim ve hic sanci da agri hissetmedim kontorole gider gibi doguma gittim keside atti hic hissetmedim o an sanciyla sadece ıkınmak da cok zorlandim birde suni sancidan dolayi zorlandim tabi herkes icin farkli canimİkisinden de korkuyorum.. En çok normal doğumun o sancısını çekip olmazsa ve mecburen sezeryana alınırsam diye korkuyorum..Bide normal doğumda da kesi oluyor ya ondanda korkuyorum ya kesi atılırsa diye.. Sezeryanda da sonradan zor oluyormuş toparlanmak ondan korkuyorum
Böyle güzel doğum anıları okumak içimi çok rahatlatıyor bi cesaret geliyor.. İnşaALLAH benimde öyle kolay olur doğumum.. çok teşekkür ederim.. Rabbim evladınızı hayırlı eylesin ayağına taş değdirmesinAçıkçası normal dogum yaptim kesimde vardo sanci 6 saat kadar cektim ve hic sanci da agri hissetmedim kontorole gider gibi doguma gittim keside atti hic hissetmedim o an sanciyla sadece ıkınmak da cok zorlandim birde suni sancidan dolayi zorlandim tabi herkes icin farkli canim
Insallah Rabbim yardim ediyor Allah kolaylik versin canim güzel bir dogumun olur inşallah pay cok teşekkür ederim sizinde Sag saglim bebeginizi kucaginiza almanizi diliyorumBöyle güzel doğum anıları okumak içimi çok rahatlatıyor bi cesaret geliyor.. İnşaALLAH benimde öyle kolay olur doğumum.. çok teşekkür ederim.. Rabbim evladınızı hayırlı eylesin ayağına taş değdirmesin
Aaamiiiinnnn canımmm inşaALLAHInsallah Rabbim yardim ediyor Allah kolaylik versin canim güzel bir dogumun olur inşallah pay cok teşekkür ederim sizinde Sag saglim bebeginizi kucaginiza almanizi diliyorum
Bak benim kollarımı bağladılar ama zaten bacaklar uyusmaya baslayınca yapıyorlar onu takarlarken farketmedimde cıkarırlarken farkettimBazı kişilerden kollarının ameliyat masasına bağlandığını duymuştum. Düşününce çok tedirgin edici geliyor kulağa.. Sen de böyle bir şey olmaması çok iyi olmuş :) Peki ameliyathane ortamını hatırlıyor musun onunla ilgili de bilgi verebilir misin biraz?
Bak benim kollarımı bağladılar ama zaten bacaklar uyusmaya baslayınca yapıyorlar onu takarlarken farketmedimde cıkarırlarken farkettim
Ya bende de müzik çalıyordu bilgisayardan hatta istediğin bir şarkı var mı diye sordular sohbet ettiler rahat ortam korkmayın
Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu banaMerhabalar :)) Bu detaylı paylaşımınız için çok teşekkür ederim ne kadar güzel anlatmışsınız her şeyiBir şeyi merak ettim :)) O panikle etrafta ne var ne yok anlayabildiniz mi? Ameliyat masasında neler yaşadınız, hissettiniz ve düşündüğünüzü gerçekten çok merak ettim Ya da ameliyathane ortamı ile ilgili aklınızda en çok kalan şeydi acaba? :))
Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu banaameliyathaneye girerken çok korkuyordum ve hayalimde hep her yer kan korkunç bir yer gibi bi yere giricem gibi şeyler vardı ama hiç öyle olmadı bi odaya girdim öyle aşırı büyük bi oda değil ortada ameliyat masası kapının yanında tertemiz bir lavabo ameliyat masasının yanında kullanıcakları şeyler vardı neşter vs. Masanın üzerinde ise kocaman bir ışık her yer tertemiz içeride doktora yardımcı olucak personeller vardı 5 6 kişi falan masaya oturduğum da tek korkum kesilme korkusu ve ya hissedersemdi arkadaşımda yanımdaydı ve sağolsun hemşirelerde doktorlarda çok iyiydi beni mecbur kalıp iğne ile uyuttuklarında şöyle bişey hissettim gene hayal meyal sesler duyuyordum sanki bi boşluktaydım duyuyor gibiydim ama hiçbi şey hissetmiyordum rüyada gibi. Ve birde ameliyathanede müzik çalıyordu içerisi soğuktu ama çok rahatsız edici bi soğukluk değildi benim için ☺
Tabi arkadaşımın yanımda olması ve müzik çalması beni rahatlatdı ama herşeyden çok doktorumun ve diğer personellerin ilgili ve güler yüzlü olması daha çok cesaretlendirdi beni eğer aksine stresli ters davransalardı daha da çok korkardım. Masaya yattığım da şuurum gitmiş gibiydi çok komikmişim anlatın bana herşeyi anlatın bilmek istiyorum falan diyomuşum hala güleriz konusu geçtikçeHem de fazlasıyla yardımcı oldunuz tekrar çok teşekkür ediyorumO panikle bile etrafınızda olup biten her şeyi bu kadar detaylı bir şekilde hatırlamanız müthiş Bu arada arkadaşınızın yanınızda olması ve ortamda müzik çalması sizi biraz olsun rahatlatmış mıydı?
Tabi arkadaşımın yanımda olması ve müzik çalması beni rahatlatdı ama herşeyden çok doktorumun ve diğer personellerin ilgili ve güler yüzlü olması daha çok cesaretlendirdi beni eğer aksine stresli ters davransalardı daha da çok korkardım. Masaya yattığım da şuurum gitmiş gibiydi çok komikmişim anlatın bana herşeyi anlatın bilmek istiyorum falan diyomuşum hala güleriz konusu geçtikçe
EvetHadi ya cidden miNeyseki sağlık personeli konusunda şanslıymışsınız☺ Doğumda en unutamadığınız an bu muydu peki
Evetve tekrar yaşama imkanım olsa o ana tekrar geri dönmek isterdim güzel bi doğumdu Allah herkese rahat güzel doğumlar nasip etsin
Rica ederim ne demek asıl ben teşekkür ederim sayende güzel anılarımı hatırladım tekrarAmin inşallah☺ Bu güzel hikayenizi paylaşarak bana yardımcı olduğunuz için tekrar çok teşekkür ediyorum
-tabiki küçük samimi bir ortam vardı herkes muhabbet ediyordu benle sohbet ettiler bütün korkum gittiGerçekten çok güzel bir deneyim yaşamışsınız paylaştığınız için çok teşekkür ederimMerak ettiğim çok fazla şey var aslında eğer aşağıdaki sorularla ilgili fikirlerinizi de paylaşırsanız çok memnun olurum
- Doğum yaptığınız ameliyathane ortamını hatırlıyor musunuz? Hatırladığınız kadarıyla bu ortamı anlatır mısınız?
- Ameliyathane ortamını düşündüğünüzde aklında kalan ve size ilginç gelen ya da dikkatinizi çeken bir şey olmuş muydu? Bu ses, koku, ışık vs . ile ilgili de olabilir.
Müzikle ilgili verdiğiniz detaydan sonra bu soruya vereceğiniz her türlü cevabı merak ediyorum :)) - Ameliyathane ortamı ''...........'' olsa daha iyi olurdu ya da ortamda ''...........'' olsa iyi olabilirdi dediğiniz bir şey oldu mu? :))
- Ameliyat masasında neler yaşadınız, hissettiniz ve düşündünüz?
- Doğum esnasında neler hissettiniz ve düşündünüz?
- Bebeğinizi ilk ne zaman gördünüz?
- İlk kez ne zaman ve nasıl bebeğinize dokundunuz?
- Bebeğiniz ameliyathaneden ne zaman götürüldü?
- Bebeğiniz gittikten sonra ne düşündünüz?
- Doğumda size destek olmak için yanınıza bir yakınınız girdi mi?
- Doğum sürecinde zaman nasıl geçti?
- Dikişler dikilirken neler hissettiniz ve düşündünüz?
- ''Keşke .... olsa daha iyi olurdu'' dediğiniz bir şey oldu mu?