Amin inşallah teşekkürler:) o sancılar ıkınmalar korkutuyo beni sanki yapamazmışım gibi geliyoTebrik ediyorum çok, umarım sağlıkla en güzel şekilde kucağınıza alırsınız yavrunuzunormal doğumun sizi korkutan yanları neler peki paylaşırsanız çok sevinirim
Bebişim bir sürpriz yapıp erken gelmezse 3 Mart salı günü sezeryan olacağım ama yöntemi inananın sormak aklıma gelmedi açıkçası benim için önemsiz bir detay (sadece genel anestezi değil) , doktoruma güveniyorum. Bende bebeğimin iri olması ve normal doğum korkusu, hemoroid olması vs sebeplerden bu haftamda sezeryana karar kıldım. Kısmet olursa hikayemi sizlerle paylaşırım
Tercihe göre örtü olsa çok güzel olurdu. Kesinlikle pembe olsun derdimAma şeffaf olmasını kimsenin isteyeceğini sanmıyorum. Kesim zamanı, dikim zamanı insanı panikletebilir. O an ellerinizin bağlı olması sizi tedirgin etmiyor çünkü öyle olması gerektiğini biliyorsunuz. O anki psikolojiyle herşey yapılabilir çünkü. Başta farketmemiştim zaten bağlı olduğunu sonra farkettim ama rahatsız etmedi beni. Ameliyattan vs korkan insanların komple sezaryen olmaları gerektiğini düşünüyorum. Ablam benim gibi spinal oldu ama bu onu çok kötü etkiledi. Birdahakini komple sezaryen olucak büyük ihtimalle... Bir de bebeğimi kucağıma alabilirmiyim diye sormuştum Şuan mümkün değil demişlerdi. Ama çok istemiştim kucağıma almayı Yanağıma iyice birleştirmişlerdi bol bol öpüp koklamıştım
Amin inşallah teşekkürler:) o sancılar ıkınmalar korkutuyo beni sanki yapamazmışım gibi geliyosanırım acı hissetmeden bi anda olup bitmesini istiyorum
Bebeği ilk defa ben görmek isterim, bir de ilaç komple vücuda verilecek genel anestezi de ayılması uzun sürüyor bebeğe de geçiyor bir miktar süte de . Hepsinin bir dezavantajı var tabiki .Harikasağlıkla kavuşun bebeğinize inşallah ❤ Peki genel anestezi yerine epidurali tercih etme sebebiniz nedir acaba paylaşabilir misiniz? ☺Ayrıca hikayenizi büyük bir merakla bekliyorum
Diyorum ya aslında ikisinden de korkuyorum. Sebebini bilmiyorum daha önce yaşamadığım bişey olduğu için korkutuyo sanırım . Herkes normal doğumun daha sağlıklı olduğunu soyluyo. Ama cesaret edemiyorum. Sezaryenin beni rahatlatan tarafi o acıyı hissetmemem . Sezaryanin sonrası daha zor diyolar ama bilmiyorum. Her türlü korkutucu geliyo nasıl aşıcam bu korkuyu bilmiyorumPeki sezaryenle ilgili ne düşünüyorsunuz? Sizi tedirgin eden ya da rahatlatan şeyleri paylaşabilir misiniz acaba
Diyorum ya aslında ikisinden de korkuyorum. Sebebini bilmiyorum daha önce yaşamadığım bişey olduğu için korkutuyo sanırım . Herkes normal doğumun daha sağlıklı olduğunu soyluyo. Ama cesaret edemiyorum. Sezaryenin beni rahatlatan tarafi o acıyı hissetmemem . Sezaryanin sonrası daha zor diyolar ama bilmiyorum. Her türlü korkutucu geliyo nasıl aşıcam bu korkuyu bilmiyorum
Tedirgin olmadım. Ama bebeğimi merak ettim. Bir an önce odama gitmek istedim.Aa ablanıza ne olmuştu peki? Bir de son bir şey daha sormak istiyorumDikişleriniz yapılırken o sürenin uzun olduğunu belirtmiştiniz ya o süreçte sıkıldınız mı ya da tedirgin oldunuz mu? O aşamada ne olsa daha iyi olurdu sizce
Bebeği ilk defa ben görmek isterim, bir de ilaç komple vücuda verilecek genel anestezi de ayılması uzun sürüyor bebeğe de geçiyor bir miktar süte de . Hepsinin bir dezavantajı var tabiki .
Aynen eğitimlere katılmayı düşünüyorum bende :) siz ne kadarlık hamilesiniz :)Henüz benim de bir tecrübem olmadığı için bilemiyorum ama belki doğuma hazırlık eğitimleri vs. almak rahatlatabilir☺
Ben spinal sezeryan oldum tek acı belden iğne yapıldığı an o da anlık Doğumdan sonra ağrı da olmuyor çünkü belden aşağı uyuşuk oluyor bir defa da ağrı kesici aldım birdahha ağrı olmadı hareket etmedikçeBebişim bir sürpriz yapıp erken gelmezse 3 Mart salı günü sezeryan olacağım ama yöntemi inananın sormak aklıma gelmedi açıkçası benim için önemsiz bir detay (sadece genel anestezi değil) , doktoruma güveniyorum. Bende bebeğimin iri olması ve normal doğum korkusu, hemoroid olması vs sebeplerden bu haftamda sezeryana karar kıldım. Kısmet olursa hikayemi sizlerle paylaşırım
Tedirgin olmadım. Ama bebeğimi merak ettim. Bir an önce odama gitmek istedim.
Ya bende de müzik çalıyordu bilgisayardan hatta istediğin bir şarkı var mı diye sordular sohbet ettiler rahat ortam korkmayınMüzik enteresanmış, muhtemelen seni rahatlatmıştır diye düşünüyorum☺
Aynen eğitimlere katılmayı düşünüyorum bende :) siz ne kadarlık hamilesiniz :)
Ben spinal sezeryan oldum tek acı belden iğne yapıldığı an o da anlık Doğumdan sonra ağrı da olmuyor çünkü belden aşağı uyuşuk oluyor bir defa da ağrı kesici aldım birdahha ağrı olmadı hareket etmedikçe
Tabiki heryerde de anlatıyorum ben çok güzel bir Doğum yaşadım beni de inanılmaz korkutmuşlardı ama söyledikleri gibi olmadı şükürPeki rica etsem siz de yaşadığınız bu doğum deneyiminin tüm aşamalarını bizimle paylaşabilir misiniz?bir de sezaryen tercih etme sebebiniz neydi onu da merak ettim☺
Yardımcı olabildiysem ne mutlu banaPaylaşımlarınız ve ilginiz için çok teşekkür ediyorum bana çok yardımcı oldunuz
MerhabaKızlar selam, ben ''epidural ya da spinal sezaryen ile doğum yapmış kadınların doğum deneyimlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi'' üzerine bir doktora çalışması yürütüyorum. Bu nedenle sizlerin yardımına ihtiyacım var.
1) Aranızda bu yöntemle doğum yapan kişiler varsa benimle doğum hikayelerinizi detaylıca paylaşabilir misiniz?
2) Ayrıca ek olarak aşağıdaki konulara da değinirseniz çok memnun olurum:
- Hamileyken doğumla ilgili neler düşünüyordunuz?
- Bu yöntemle doğum yapmaya nasıl karar verdiniz?
- Doğum sürecinde hatırladığınız 'en güzel an'ınız neydi?
- Doğum sürecinde hatırladığınız 'en kötü /zor an'ınız neydi?
- Doğum yaptığınız ameliyathane ortamını hatırlıyor musunuz? Hatırladığınız kadarıyla bu ortamı anlatır mısınız?
Bunlar dışında yaşadığınız doğum deneyimine ait aklınıza gelebilecek her türlü bilgi benim için çok kıymetli olacak. Şimdiden değerli paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum.
Bu arada Doğumda yanımda çok yakın arkadaşım vardı eşim girmek istemedi korktuğu içinKızlar selam, ben ''epidural ya da spinal sezaryen ile doğum yapmış kadınların doğum deneyimlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi'' üzerine bir doktora çalışması yürütüyorum. Bu nedenle sizlerin yardımına ihtiyacım var.
1) Aranızda bu yöntemle doğum yapan kişiler varsa benimle doğum hikayelerinizi detaylıca paylaşabilir misiniz?
2) Ayrıca ek olarak aşağıdaki konulara da değinirseniz çok memnun olurum:
- Hamileyken doğumla ilgili neler düşünüyordunuz?
- Bu yöntemle doğum yapmaya nasıl karar verdiniz?
- Doğum sürecinde hatırladığınız 'en güzel an'ınız neydi?
- Doğum sürecinde hatırladığınız 'en kötü /zor an'ınız neydi?
- Doğum yaptığınız ameliyathane ortamını hatırlıyor musunuz? Hatırladığınız kadarıyla bu ortamı anlatır mısınız?
Bunlar dışında yaşadığınız doğum deneyimine ait aklınıza gelebilecek her türlü bilgi benim için çok kıymetli olacak. Şimdiden değerli paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum.