Epidural / Spinal Sezaryen Doğum Hikayeleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tebrik ediyorum çok, umarım sağlıkla en güzel şekilde kucağınıza alırsınız yavrunuzu🙏🏻😍 normal doğumun sizi korkutan yanları neler peki paylaşırsanız çok sevinirim🤗
Amin inşallah teşekkürler:) o sancılar ıkınmalar korkutuyo beni sanki yapamazmışım gibi geliyo 😅 sanırım acı hissetmeden bi anda olup bitmesini istiyorum :KK56:

Bebişim bir sürpriz yapıp erken gelmezse 3 Mart salı günü sezeryan olacağım ama yöntemi inananın sormak aklıma gelmedi açıkçası benim için önemsiz bir detay (sadece genel anestezi değil) , doktoruma güveniyorum. Bende bebeğimin iri olması ve normal doğum korkusu, hemoroid olması vs sebeplerden bu haftamda sezeryana karar kıldım. Kısmet olursa hikayemi sizlerle paylaşırım 😊

Harika😍 sağlıkla kavuşun bebeğinize inşallah🙏🏻❤️ Peki genel anestezi yerine epidurali tercih etme sebebiniz nedir acaba paylaşabilir misiniz? ☺️Ayrıca hikayenizi büyük bir merakla bekliyorum🤗

Tercihe göre örtü olsa çok güzel olurdu. Kesinlikle pembe olsun derdim💕 Ama şeffaf olmasını kimsenin isteyeceğini sanmıyorum. Kesim zamanı, dikim zamanı insanı panikletebilir. O an ellerinizin bağlı olması sizi tedirgin etmiyor çünkü öyle olması gerektiğini biliyorsunuz. O anki psikolojiyle herşey yapılabilir çünkü. Başta farketmemiştim zaten bağlı olduğunu sonra farkettim ama rahatsız etmedi beni. Ameliyattan vs korkan insanların komple sezaryen olmaları gerektiğini düşünüyorum. Ablam benim gibi spinal oldu ama bu onu çok kötü etkiledi. Birdahakini komple sezaryen olucak büyük ihtimalle... Bir de bebeğimi kucağıma alabilirmiyim diye sormuştum😄 Şuan mümkün değil demişlerdi. Ama çok istemiştim kucağıma almayı 😊 Yanağıma iyice birleştirmişlerdi bol bol öpüp koklamıştım 💕

Aa ablanıza ne olmuştu peki? Bir de son bir şey daha sormak istiyorum🙈 Dikişleriniz yapılırken o sürenin uzun olduğunu belirtmiştiniz ya o süreçte sıkıldınız mı ya da tedirgin oldunuz mu? O aşamada ne olsa daha iyi olurdu sizce☺️

Amin inşallah teşekkürler:) o sancılar ıkınmalar korkutuyo beni sanki yapamazmışım gibi geliyo 😅 sanırım acı hissetmeden bi anda olup bitmesini istiyorum :KK56:

Peki sezaryenle ilgili ne düşünüyorsunuz? Sizi tedirgin eden ya da rahatlatan şeyleri paylaşabilir misiniz acaba🤗

Harika😍 sağlıkla kavuşun bebeğinize inşallah🙏🏻❤ Peki genel anestezi yerine epidurali tercih etme sebebiniz nedir acaba paylaşabilir misiniz? ☺Ayrıca hikayenizi büyük bir merakla bekliyorum🤗
Bebeği ilk defa ben görmek isterim, bir de ilaç komple vücuda verilecek genel anestezi de ayılması uzun sürüyor bebeğe de geçiyor bir miktar süte de . Hepsinin bir dezavantajı var tabiki .

Peki sezaryenle ilgili ne düşünüyorsunuz? Sizi tedirgin eden ya da rahatlatan şeyleri paylaşabilir misiniz acaba🤗
Diyorum ya aslında ikisinden de korkuyorum. Sebebini bilmiyorum daha önce yaşamadığım bişey olduğu için korkutuyo sanırım . Herkes normal doğumun daha sağlıklı olduğunu soyluyo. Ama cesaret edemiyorum. Sezaryenin beni rahatlatan tarafi o acıyı hissetmemem . Sezaryanin sonrası daha zor diyolar ama bilmiyorum. Her türlü korkutucu geliyo nasıl aşıcam bu korkuyu bilmiyorum :olamaz:

Diyorum ya aslında ikisinden de korkuyorum. Sebebini bilmiyorum daha önce yaşamadığım bişey olduğu için korkutuyo sanırım . Herkes normal doğumun daha sağlıklı olduğunu soyluyo. Ama cesaret edemiyorum. Sezaryenin beni rahatlatan tarafi o acıyı hissetmemem . Sezaryanin sonrası daha zor diyolar ama bilmiyorum. Her türlü korkutucu geliyo nasıl aşıcam bu korkuyu bilmiyorum :olamaz:

Henüz benim de bir tecrübem olmadığı için bilemiyorum ama belki doğuma hazırlık eğitimleri vs. almak rahatlatabilir☺️

Aa ablanıza ne olmuştu peki? Bir de son bir şey daha sormak istiyorum🙈 Dikişleriniz yapılırken o sürenin uzun olduğunu belirtmiştiniz ya o süreçte sıkıldınız mı ya da tedirgin oldunuz mu? O aşamada ne olsa daha iyi olurdu sizce☺️
Tedirgin olmadım. Ama bebeğimi merak ettim. Bir an önce odama gitmek istedim. 😊

Bebeği ilk defa ben görmek isterim, bir de ilaç komple vücuda verilecek genel anestezi de ayılması uzun sürüyor bebeğe de geçiyor bir miktar süte de . Hepsinin bir dezavantajı var tabiki .

Son bir şey daha sormak istiyorum🙈 Sezaryen ile ilgili sizi tedirgin eden şeyler nedir peki?

Bebişim bir sürpriz yapıp erken gelmezse 3 Mart salı günü sezeryan olacağım ama yöntemi inananın sormak aklıma gelmedi açıkçası benim için önemsiz bir detay (sadece genel anestezi değil) , doktoruma güveniyorum. Bende bebeğimin iri olması ve normal doğum korkusu, hemoroid olması vs sebeplerden bu haftamda sezeryana karar kıldım. Kısmet olursa hikayemi sizlerle paylaşırım 😊
Ben spinal sezeryan oldum tek acı belden iğne yapıldığı an o da anlık Doğumdan sonra ağrı da olmuyor çünkü belden aşağı uyuşuk oluyor bir defa da ağrı kesici aldım birdahha ağrı olmadı hareket etmedikçe

Spinal anestezi ile sezaryen oldum. Doğumdan hiç korkmadım çünkü ilk doğumum normal doğumdu ve bu sebeple bebeğim oksijensiz kalarak engelli dünyaya geldi. Buna binaen ikinci doğumu ne olursa olsun sezaryen istiyordum. Zaten son günlerde bebeğimin boynuna iki tür kordon dolanmış olması sezaryeni iki kere zorunlu hale getirdi benim için. Doğuma girerken oldukça soğukkanlıydım. Tek endişem ilk doğumda yaşadığım kabusu tekrar yaşama olasılığımdı. Onu da sezaryen olacak olmam nedeniyle minimum seviyede hissetmeye gayret ediyordum. Anestezide sonra doktorumun da gelmesiyle süreç çok hızlı ilerledi ve dakikalar içinde bebeğimin sesini duydum. Beni en ama en fazla mutlu eden şey onu görmek bile değil sesini duymaktı. Çünkü ilk doğumda bunu yaşayamamıştım. Doğum sürecinde beni korkutan üzen hiçbir şey olmadı çok şükür. Çünkü zaten çok daha ağırlarını daha önce tecrübe etmiş olduğum için yaşadığım her acıyı, ağrıyı çok sevdim. Bebeğime sağlıkla kavuşmuş olmanın verdiği moralle çok kısa sürede toparlandım.

Aynen eğitimlere katılmayı düşünüyorum bende :) siz ne kadarlık hamilesiniz :)

Ben hamile değilim henüz🙈 doğum deneyiminin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi üzerine araştırma yürütüyorum. ☺️ Bu mucizeyi henüz deneyimleyemediğim için doğum sürecinin tüm detaylarını merak ediyorum. Bu nedenle sizlerin tecrübesi benim için çok kıymetli🙏🏻❤️

Ben spinal sezeryan oldum tek acı belden iğne yapıldığı an o da anlık Doğumdan sonra ağrı da olmuyor çünkü belden aşağı uyuşuk oluyor bir defa da ağrı kesici aldım birdahha ağrı olmadı hareket etmedikçe

Peki rica etsem siz de yaşadığınız bu doğum deneyiminin tüm aşamalarını bizimle paylaşabilir misiniz?🤗 bir de sezaryen tercih etme sebebiniz neydi onu da merak ettim☺️

Peki rica etsem siz de yaşadığınız bu doğum deneyiminin tüm aşamalarını bizimle paylaşabilir misiniz?🤗 bir de sezaryen tercih etme sebebiniz neydi onu da merak ettim☺
Tabiki heryerde de anlatıyorum ben çok güzel bir Doğum yaşadım beni de inanılmaz korkutmuşlardı ama söyledikleri gibi olmadı şükür
Ben bebeğimin kafası büyük diye kendi isteğimle sezaryen oldum
Bebeğimi de. İlk ben görmek koklamak istedim o yüzden spinal sezaryeni tercih ettim.Tek ağrılı işlem belden vurulan iğne anıydı o da dayanılmayacak birşey değil zaten anlık birşey anında geçiyor fakat hareket etmemek ve çok kasılmamak gerekiyor ben hemşireden yardım almıştım sarılıp. Daha sonra bacaklarımda ısınma hissettim ve hemen uzandım bu arada sohbet ettik müzik açtılar felan çok rahattım ellerimi bağladıklarını bile farketmedim kafam hep sabit yukarı baktım ki ilk ayağa kalkışta baş dönmem olmadın diye olmadıda şükür.Daha sonra hemşire sonda takıyorum dedi o acıyı da hiç hissetmedim çoktan uyuşmuştum
Daha sonra doktorum geldi ve sanki saniyeler sürdü tek hissettiğim bebeği çıkarma anındaki göğüsümde baskıydı o da korkuyorum deyince açıkladılar ve bir iki dk içinde kavuştum kokladım yavrumu
Ondan 15 dk sonra da ben çıktım sıfır acıylA hemen bebeğimi enzirdim akşamına da tek başıma kalktım ve yürüdüm dikiş yerlerini elinizle tutarak hafif eğilip yürüyün hiç acısı olmuyor ben bir defa ağrı kesici istedim o da sabaha karşı idi ertesi gün o da kalmadı kendim yataktan doğrulamıyordum ama kalkıp tek yürüyordum başka birde 3 litre su içip anesteziyi de kolay attım baş ağrısı olmadı 3 gün süren bel ağrım oldu o da koşa sürede geçti başka merak ettiğiniz birşey varsa sorun

Kızlar selam, ben ''epidural ya da spinal sezaryen ile doğum yapmış kadınların doğum deneyimlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi'' üzerine bir doktora çalışması yürütüyorum. Bu nedenle sizlerin yardımına ihtiyacım var.

1) Aranızda bu yöntemle doğum yapan kişiler varsa benimle doğum hikayelerinizi detaylıca paylaşabilir misiniz?

2) Ayrıca ek olarak aşağıdaki konulara da değinirseniz çok memnun olurum:

- Hamileyken doğumla ilgili neler düşünüyordunuz?
- Bu yöntemle doğum yapmaya nasıl karar verdiniz?
- Doğum sürecinde hatırladığınız 'en güzel an'ınız neydi?
- Doğum sürecinde hatırladığınız 'en kötü /zor an'ınız neydi?
- Doğum yaptığınız ameliyathane ortamını hatırlıyor musunuz? Hatırladığınız kadarıyla bu ortamı anlatır mısınız?

Bunlar dışında yaşadığınız doğum deneyimine ait aklınıza gelebilecek her türlü bilgi benim için çok kıymetli olacak. Şimdiden değerli paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum.
Merhaba 😊 bende Doğumdan çok korkuyordum hamileliğimi öğrendiğimden beri geceleri uyuyamıyordum korkudan Doğum anına kadar çevremdeki herkes normal Doğumu önerdi bende o yüzden normali düşündüm hep ama çok narin bi yapıya sahibim Doğumum yaklaştı ve annem normal Doğum yapmamı istemediğini sezeryan olmamı istedi ısrarla çünkü çok kötü bi normal Doğum geçmiş başından son kontrolüme gittiğimde doktorum alttan muayene etmek istedi ve eli ile muayene ederken duramadım dayanamadım ağladım doktorum ise sen normal Doğum yapmak istediğine emin misin Doğum başladığında bu kontrolü defalarca yapmam gerekicek nasıl dayanıcaksın dedi ve o anda kararımı sezeryana değiştirdim ve 40. Haftamda sabahına gün aldım. Geceden ağrılarım Başlamıştı zar zor sabahı bekledim ve hemen yola koyulduk aşırı korkuyordum sürekli ya ölürsem diyordum. Doktorum belden uyuşturmalı sezeryanı önerdi ve doktorumu dinleyip kabul ettim ameliyathaneye girdim soğuktu ama güzel bi ortamdı her yer tertemiz insanlar Güler yüzlü masaya oturum ve anestezi doktorum geldi bana iğne yapacağını ve hafif elektrik çarpması gibi bi his hissedebileceğimi söyledi o kadar titriyordum ki iğne yaptığını hissetmedim bile evet bi sıcaklık hissettim acı değil ama sonra yatırdılar beni belden alt yanım uyuşmaya başladı ve sonra doktorum geldi ameliyata başlandı kestiğini hissettim ama nasıl diyim size acı değilde böyle yoğun bi baskı hiç hoş bi duygu değildi ve korkudan bağırmaya başladım hissediyorum ben vs diye ve kalp atışlarım hızlandığı için acil anestezi doktorumu çağırdılar anestezi doktorum Doğum doktoruma kızdı böyle panik bir hastayı nasıl olurda yarım anesteziye ikna edersiniz diye ve bana kolumdan bir iğne yaptı ondan sonrasını hatırlamıyorum sonra uyandım ve asansördeydim bebeğim çoktan odama gelmiş benide getirdi ve yatırdılar acı hissetmiyordum karnımda sıcaklık ve ağırlık vardı ama aşırı derecede üşüyordum uzun bi süre zangır zangır titredim karnımda kum torbası varmış bu arada ve hemşirelerin yardımı ile bebeğimi emzirmeye başladım saatler geçtikce uyuşukluk geçmeye başladı acı hissediyordum ama öyle aman aman ölüyorum gibi bi acı değil oda ağrı kesici yaptıklarında geçiyordu zaten ilk gün yürüdüm biraz başım döndü ama yürüyebildim sabah doktorum muayene yaptı ve hemşireler bantı açmak için geldi pansumana sanıyorum ki büyük bi yara ve açarken çok acıycak çok korktum ama hemşire bantı bi kaldırdı hiçbişey hissetmedim aksine karnım daha çok rahatladı sanki ve tekrar bant yapıştırdılar evimize geldik güzel bi Doğum geçirdim ve çok kısa bir sürede hiçbi şeyim kalmamıştı

Kızlar selam, ben ''epidural ya da spinal sezaryen ile doğum yapmış kadınların doğum deneyimlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi'' üzerine bir doktora çalışması yürütüyorum. Bu nedenle sizlerin yardımına ihtiyacım var.

1) Aranızda bu yöntemle doğum yapan kişiler varsa benimle doğum hikayelerinizi detaylıca paylaşabilir misiniz?

2) Ayrıca ek olarak aşağıdaki konulara da değinirseniz çok memnun olurum:

- Hamileyken doğumla ilgili neler düşünüyordunuz?
- Bu yöntemle doğum yapmaya nasıl karar verdiniz?
- Doğum sürecinde hatırladığınız 'en güzel an'ınız neydi?
- Doğum sürecinde hatırladığınız 'en kötü /zor an'ınız neydi?
- Doğum yaptığınız ameliyathane ortamını hatırlıyor musunuz? Hatırladığınız kadarıyla bu ortamı anlatır mısınız?

Bunlar dışında yaşadığınız doğum deneyimine ait aklınıza gelebilecek her türlü bilgi benim için çok kıymetli olacak. Şimdiden değerli paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum.
Bu arada Doğumda yanımda çok yakın arkadaşım vardı eşim girmek istemedi korktuğu için

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X