Bende doğum anımı paylaşmak istedim. Tüp bebekle hamile kaldım ilk günden beri hep sezaryen doğumu düşünüyordum doktorum normal doğum yapabilirsin dedi ama ben hiç istemedim korktum 38+5 de girdim sezaryene son 10 gün korkudan hiç uyuyamadım hadi ölürsem ya da bebeğime bir şey olursa diye. Spinal mi genel anestezi mi ona daha öncesinde karar veremedim ikisini de istemedim korktum ikisinden de doktorum tercihi bana bıraktı ameliyathaneye geldiğimde spinal mi genel mi dye sordular o an ağzımdan spinal çıktı o an karar verdim yani. Spinal aşaması en kolayıydı vurduğu anı hissetmedim bile desem yeridir. Sonra yatırdılar sedyeye sıcaklığı hissettim kollarımı bağladılar bağlamış olmaları sorun olmadı benim için ameliyathanedeki ortam çok sıcaktı müzik falan güzel ve eğlenceliydi doktorum zaten mükemmel Bi adam hep sohbet ederek geçti bebeğin çıkış anında karnımda Bi boşluk var gbi hissettim 10 dk sürmedi bebeğim çıktı ağlama sesini duyunca bende ağladım ilk sorduğum soru saçı var mı oldu niye bilmiyorumyanıma getirdiler kızımı öptüm kokladım o an tarif edilemez Bi duyguydu kısa Bi süre sonra bebeğimi götürdüler 20 dk falan benim dikişleirm sürmüştür bebeğim gidince çok sıkıldım Bi an önce yanına gitmek istedim bu arada tepedeki lambadan doktorun ellerini diktiği anı görüyordum ben yansıma şeklinde Bi baktım 1-2sn sonra korkarım diye izlememeyi tercih ettim odaya çıktığımda zaten ağrı yoktu ama anestezi etkisi geçtiğinde çok aşırı ağrım oldu sürekli ağrı kesici iğne vurdular ertesi güne ağrım sızım çok azdı baş ağrım çok şükür hiç olmadı tekrar hamile olsam yine spinal tercih ederdim 2ay oldu doğum yapalı çok şükür gayet iyiyim ama doktorum çok iyi olduğu için bence
Bu arada ameliyat sırasında en kötü olan şey sürekli mide bulantısı ve kusma yaşadım midem bulanıyor dedikçe hemşire iğne vuruyordu vurduğu an mide bulantım geçiyordu o an bu iğneyi kim bulduysa diye ona da hep dua ettim
Uzun oldu kusura bakmayın iyi çalışmalar
Rica ederim ne demek. Canı tatlı derler ya ben biraz öyleyim Bi bu sebepten sancı çekmek korkusu bir de ki en önemli sebep normal doğum esnasında bebeğime bir şey olursa diye o riski göze almak istemedimTeşekkür ederim, ne kusuru.. Aksine bu kadar detaylı paylaştığınız için çok daha mutlu oldumBu güzel deneyiminizi bizimle paylaştığınız çok teşekkür ederim, zevkle okudum Ayrıca bütün merak ettiğim sorulara da cevap vermişsiniz Sadece şunu sormak istiyorum: İlk günden beri sezaryen istiyordum demişsiniz ya, normal doğumdan korkmanızın en önemli sebepleri neydi acaba?
Rica ederim ne demek. Canı tatlı derler ya ben biraz öyleyim Bi bu sebepten sancı çekmek korkusu bir de ki en önemli sebep normal doğum esnasında bebeğime bir şey olursa diye o riski göze almak istemedim
Amin inşallah çok sağolun ben teşekkür ederimO kadar doğal sebepler ki anlayabiliyorumNeyse ki sağlıkla almışsınız kucağınıza Bundan sonra da sağlıkla büyütün yavrunuzu inşallah Yardımınız için tekrar çok teşekkür ederim
Ya elbette kisiden kisiye degisiyor. Ben cok pozitif biri degilim galiba siz pozitifsiniz o yizden bu sizin icin iyi olmus. Birde dogum yapacagim ile uzaklik vs de etkili idi benim icin korktum acikcasi planli olsun istedim. Ah o gaz var yaaa 2 kere anladim ki cpk kiymetliymisCanım bütün normal doğumlar zor olmuyor.Bende devlette sezeryan olan biriyle aynı odada kaldım .İyiki normal doğum yapmışım dedim kadını görünce .Ben her şeyimi halledebildim çok dinçtim ama kadıncağız annesinin yardımıyla yaptı her şeyi resmen ameliyat oldu yani yok gaz çıktımı yok kaka yaptını yok pansumanı ne biliyim daha meşakatli geldi .
Aslinda ben cok istiyordum normal dogum. Cok merakliyimdir bekar oldugum donemlerde o meraktan bi kac kez doguma girdim ve korktum ilk sebebi bu. Ve hic pozitif biri degilim ya bebek dogum kanalinda kalirsa ya ebe veya doktor ne olacakki deyip herseyi olagan sayarsa da ama anormal bisey olursa. Bir digeri de ilcede yasamam sancim tutsa veya siyum gelse gidene kadar bisey olur mu korkusu. Yani tum bunlar beni sezaryene itti.Paylaşımınız için çok teşekkür ediyorum, özellikle her iki deneyiminizi de karşılaştırarak anlattığınız için ayrıca teşekkür ediyorumBir kaç sorum olacaktı onları da cevaplarsanız çok sevinirim :)) Normal doğumla ilgili sizi korkutan sebepler nelerdi biraz onları paylaşabilir misiniz? Bir de dikiş işlemini mi tavandan izlemeye çalıştınız sizi tedirgin olmadınız mı yoksa zaman daha mı hızlı geçti Bir de hatırladığınız kadarıyla ameliyathane ortamından bahsedebilir misiniz? Dikkatinizi çeken, farklı gelen, hiç beklemediğiniz bir şey olmuş muydu? Son olarak keşke böyle olsa daha iyi olurdu dediğiniz bir şey olmuş muydu?
Ha ha eskiden kadınlar ne şartlarda tarlalarda yollarda doğururmuş ben bu imkanlarda niye doğurmayım diyordum kendime.Tam tersi ben sezeryandan daha çok korkuyorum ameliyat sonuçta bir nevi..Hatta iki çocuğumuda suni sancı ile doğurdum normal kendi sancısı olanlar daha kolay doğuruyormuş .Valla bu doğumumda yani 4 ay önce her anını yaşadım hissettim daha bilinçli oluyorsun ikinci doğumda . Ama insan normal doğum anında şöyle düşünebiliyor keşke sezeryan olsaydım diye..Ama sonra iyiki normal doğurmuşum diyorsun.Pozitif normal doğum deneyimleri duymak harikaHamileliğiniz boyunca doğumla ilgili neler düşünüyordunuz ve normal doğuma nasıl karar verdiniz acaba? Paylaşırsanız çok sevinirim
Ilk hamileligimde 18 yaşındaydım. Oğlum olacağını öğrendim. Biraz da gençlik aklı işte sevindim sevindim abartanlara hep dedim yok ya kolaydır falan ama aklimdan hiç sezeryan gecmedi açıkçası. Sezeryan dan daha çok korkuyordum. Ameliyat,karnında kocaman bir yara,7kat kesi falan. Benim gebelikte tek sorunum vardı oda dogurana kadar kusardım. Buna çatalda dahil çatalda bile bir yandan ıkınıp bir yandan kusuyordum ☺ 9 ayı tam doldurdum 10 dan gün aldım. Kaynım kavga etmişti kayinvalidemle bir akşam bende evin içinde oturuyordum tabi kaynım evliydi. Oturmaya geldi aniden kavgaya tutuştular. Tabak kasık havada uçuştu. Tabi ben böyle birşey daha hiç yaşamamışım elim ayağım titredi. Bana bir sancı yapıştı ama benim aklıma doğum gelmiyor gaz sancısı gibi hafif hafif. Sabaha kadar hafif hafif çektim. Şuna çok inanırım kız çocuğu sancısı insana nefes aldırmıyor erkek çocuğunda sancı gidip gidip geliyor. Doğuma gittim ilk vajinal muayene yapıldı . Ebenin sözünü hiç unutmam kız sen kaç yasindasin ablam maşallah sana 5 cm açığın var dedi ☺ Büyüklerin sözünü dinlemeniz lazım bence. Osuruk sancisinda kaçıp gitme seni orda heder ederler suni sancı sürekli alttan muayene demişti. Gelirse sandın evde senin canını yapmayana kadar gitme derin nefes al ıkınmadan içine ver demişti. 7 çocuk doğurmuş biri olarak hepsini de evde tabii tecrubeliydiDilediğiniz gibi paylaşabilirsiniz zevkle okurum''Hamileyken doğumla ilgili neler düşünüyordunuz? Sezaryene bakış açınız nasıl?'' vs. bunlardan da bahsedebilirseniz bana çok yardımcı olursunuz
Ric ederimHer iki hikayenizi de tüm detaylarıyla paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum.Öyle bir yazmışsınız ki her anlattığınızı rahatlıkla hayal edebildim zihnimde Peki ilk hamileliğinizde doğumla ilgili ne düşünüyordunuz? Spinali kendiniz mi istemiştiniz acaba? :))
Aslinda ben cok istiyordum normal dogum. Cok merakliyimdir bekar oldugum donemlerde o meraktan bi kac kez doguma girdim ve korktum ilk sebebi bu. Ve hic pozitif biri degilim ya bebek dogum kanalinda kalirsa ya ebe veya doktor ne olacakki deyip herseyi olagan sayarsa da ama anormal bisey olursa. Bir digeri de ilcede yasamam sancim tutsa veya siyum gelse gidene kadar bisey olur mu korkusu. Yani tum bunlar beni sezaryene itti.
Ya evet cok sıkıldim ameliyathanede dr konusuyordu surekli birde dedigim gibi cok merakliyimdir izlemek istedim aslinda bana gore o perdeyi acsalardi daha iyi olurdu gormek isterdim hem bebegin ciktigi ani hemde ne var ne yok onu merak ettim.
Ameliyathanede farkli bisey yoktu normaldi benim icin. Keske dedigim tek sey ise ilk dogumumuda hatirlasaydim o anlar cok bulanik cunku
Ha ha eskiden kadınlar ne şartlarda tarlalarda yollarda doğururmuş ben bu imkanlarda niye doğurmayım diyordum kendime.Tam tersi ben sezeryandan daha çok korkuyorum ameliyat sonuçta bir nevi..Hatta iki çocuğumuda suni sancı ile doğurdum normal kendi sancısı olanlar daha kolay doğuruyormuş .Valla bu doğumumda yani 4 ay önce her anını yaşadım hissettim daha bilinçli oluyorsun ikinci doğumda . Ama insan normal doğum anında şöyle düşünebiliyor keşke sezeryan olsaydım diye..Ama sonra iyiki normal doğurmuşum diyorsun.
Ilk hamileligimde 18 yaşındaydım. Oğlum olacağını öğrendim. Biraz da gençlik aklı işte sevindim sevindim abartanlara hep dedim yok ya kolaydır falan ama aklimdan hiç sezeryan gecmedi açıkçası. Sezeryan dan daha çok korkuyordum. Ameliyat,karnında kocaman bir yara,7kat kesi falan. Benim gebelikte tek sorunum vardı oda dogurana kadar kusardım. Buna çatalda dahil çatalda bile bir yandan ıkınıp bir yandan kusuyordum ☺ 9 ayı tam doldurdum 10 dan gün aldım. Kaynım kavga etmişti kayinvalidemle bir akşam bende evin içinde oturuyordum tabi kaynım evliydi. Oturmaya geldi aniden kavgaya tutuştular. Tabak kasık havada uçuştu. Tabi ben böyle birşey daha hiç yaşamamışım elim ayağım titredi. Bana bir sancı yapıştı ama benim aklıma doğum gelmiyor gaz sancısı gibi hafif hafif. Sabaha kadar hafif hafif çektim. Şuna çok inanırım kız çocuğu sancısı insana nefes aldırmıyor erkek çocuğunda sancı gidip gidip geliyor. Doğuma gittim ilk vajinal muayene yapıldı . Ebenin sözünü hiç unutmam kız sen kaç yasindasin ablam maşallah sana 5 cm açığın var dedi ☺ Büyüklerin sözünü dinlemeniz lazım bence. Osuruk sancisinda kaçıp gitme seni orda heder ederler suni sancı sürekli alttan muayene demişti. Gelirse sandın evde senin canını yapmayana kadar gitme derin nefes al ıkınmadan içine ver demişti. 7 çocuk doğurmuş biri olarak hepsini de evde tabii tecrubeliydiodama yatisim yapıldı GAZIANTEP MEDICAL OZEL HASTANE SEDAT BAYLAR tavsiye ederim şiddetle bu arada. Önce vücudum susuz kalmasın diye serum takıldı sabahın 7 si zaten doktor 8 de geliyor o zamana kadar kendi sancılı yine çektim. Acayip birşey ki sancim yok ama iç sancim varmış oda nst de çıkıyor. Bana sancin var mı diyor hemşire ben yok dedim. Doktor geldi 8 buçukta suni sancıyı takalım dedi asıl zorluk bundan sonra bence çünkü suni sancı 8.30 da takıldı ben 9 da ıkınma odasında çatalda ıkınıyordum verir vermez yarim saat için de ıkınma cm ine ulaştı daha doktor gelmeden önce bir hemşire beni korkuttu cocugun bence çok zayıf aşağı inmenmiş allah yardımcın olsun dedi. Eşim saydırıyor tabii sana ye dedim hep yemedin falan filan . Araştırma yapan arkadaş için şunu da söyleyeyim ben 56 kiloyla hamile kalıp 50 kiloyla doğuma girdim gözlerim içindeydi artık yani baya verdim annem fare yavrusu gibi bir tane doğuracaksın diyordu . Neyse bir kere ikin dedi doktorum ikindim nefes al sancı gelince yine dedi sancı geldi bu sefer yine ikindim tabi 2 hemşire karnından aşağı çocuğu yitiyorlar bu arada. Kesi atmış doktor farketmedim 2. Ikınmasa 9u 5 gece doğurdum. Allah herkesi bir abaza kurtarsın inşallah . Doktorum geldi bir daha doğuracak mısın dedi şakayla evet dedim adam şaşırdı bence ilke göre beni korkutan insanlara göre çok kolaydı avantajıydım cat kemiğim dar değildi. 4 dikisim vardı. OGLUMDA FARE YAVRUSU DEGOL 4.050 KILO DOGDU
Baya verdim gözlerim içine girmişti ayağa kalkınca başım dönüyordu çünkü verilen kan şişelerini asla içemedimDetaylı paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Baya merakla ve heyecanla okudum☺ Doğumun başlangıcı biraz sıkıntılı olmuş ama genel süreci çok iyi atlatmışsınız☺ Fakat hamilelikte bu kadar kilo verildiğini ilk kez duyuyorum☺ Ama oğlunuza maşallah herkesi şaşırtmış
Ric ederim ☺ ben ilk bebeğime cok zor hamile kaldıgım için son günlere kadar hiç doğumu düşünmedim herkes nasıl yapıyorsa bende öyle giricem doğuma dedim cevremdeki herkes giyinip süslenip makyaj yapıp giriyorsa bu doguma o kadar da korkunçbişey değildir diyordum ☺ farklı bir rahasızlıgım oldugu için mecbur spinal oldum ama inanın cok güzel genel anesteziye hiç gerek yok ne ağrı ne acı neden bir his var hemde bebeğinizi cıkar cıkmaz görüyorsunuz. İlk doğumda hiçbir ağrım sancım olmadı öyle güzeldi ki direk ayağa kalktım işlerimi yaptım ikinci doğum sonrası biraz rahatsız oldum ama belki de peşpeşe aynı yerden yaptıkları içindir bilemiyorum sonuçta elbetteki doğum bu normal doğum da yapsam ağrılarım olcaktı en fazla 1 hafta sonra herşey eski haline dönüyor ve bilmiyorum ilk anneliğinizmi olcak ama ☺ bebeğinizi gördükten sonra aşık oluyorsunuz ve dünyanın bütün acıları korkuları endişeleri kayboluyor hepsine herşeye sonuna kadar değiyor ❤
Baya verdim gözlerim içine girmişti ayağa kalkınca başım dönüyordu çünkü verilen kan şişelerini asla içemedimrica ederim yardımım olduysa ne mutlu bana
Dedim ya cok merakliyim ebelik okuyan arkadasimla gittim tam.detay vermeyeyim dogumhaneye nasil girdigimiBaşkalarının doğumuna nasıl girmiştiniz?Hastane de miydi o doğumlarda? Bu arada dikiş süresi gerçekten uzunmuş sıkılmanız çok normal..insanın sıkılmaması için ne olsa daha iyi olurdu bilemedim ama yapılan işlemleri izlemek gerçekten cesaret ister tebrik ettim valla
Dedim ya cok merakliyim ebelik okuyan arkadasimla gittim tam.detay vermeyeyim dogumhaneye nasil girdigimi
Aslinda telefon ya da kitaba izin verseler sıkilmazdim zaman ilerledikce izin verirler sanirim. Doktorla ya da hemsireyle sohbet edip dikkatini dagitmak istemedim o yuzden cok sıkıldim. Evet gormek isteyen vardir benim gibi ama belki kaldiramayabiliriz de gostermemeleri en akillicasi istenmeyen riskli durumlar gelisebilir saglik acisindan
Açıkçası normal dogum yaptim kesimde vardo sanci 6 saat kadar cektim ve hic sanci da agri hissetmedim kontorole gider gibi doguma gittim keside atti hic hissetmedim o an sanciyla sadece ıkınmak da cok zorlandim birde suni sancidan dolayi zorlandim tabi herkes icin farkli canim
Hamilelikten oncede normal dogum istiyordum ve kendime güveniyordum yani yapabilecegimi biliyordum hamileyken daha da emin oldum normal doguma ve benim dogumuma esimde girdi tabi onunda etkisi varMerhabalar, acaba hamileyken de normal doğum mu istiyordunuz merak ettim. Daha doğrusu doğum yönteminizi nasıl seçtiniz acaba
Merhabalar, acaba hamileyken de normal doğum mu istiyordunuz merak ettim. Daha doğrusu doğum yönteminizi nasıl seçtiniz acaba