- 26 Şubat 2020
- 100
- 48
Bende doğum anımı paylaşmak istedim. Tüp bebekle hamile kaldım ilk günden beri hep sezaryen doğumu düşünüyordum doktorum normal doğum yapabilirsin dedi ama ben hiç istemedim korktum 38+5 de girdim sezaryene son 10 gün korkudan hiç uyuyamadım hadi ölürsem ya da bebeğime bir şey olursa diye. Spinal mi genel anestezi mi ona daha öncesinde karar veremedim ikisini de istemedim korktum ikisinden de doktorum tercihi bana bıraktı ameliyathaneye geldiğimde spinal mi genel mi dye sordular o an ağzımdan spinal çıktı o an karar verdim yani. Spinal aşaması en kolayıydı vurduğu anı hissetmedim bile desem yeridir. Sonra yatırdılar sedyeye sıcaklığı hissettim kollarımı bağladılar bağlamış olmaları sorun olmadı benim için ameliyathanedeki ortam çok sıcaktı müzik falan güzel ve eğlenceliydi doktorum zaten mükemmel Bi adam hep sohbet ederek geçti bebeğin çıkış anında karnımda Bi boşluk var gbi hissettim 10 dk sürmedi bebeğim çıktı ağlama sesini duyunca bende ağladım ilk sorduğum soru saçı var mı oldu niye bilmiyorum yanıma getirdiler kızımı öptüm kokladım o an tarif edilemez Bi duyguydu kısa Bi süre sonra bebeğimi götürdüler 20 dk falan benim dikişleirm sürmüştür bebeğim gidince çok sıkıldım Bi an önce yanına gitmek istedim bu arada tepedeki lambadan doktorun ellerini diktiği anı görüyordum ben yansıma şeklinde Bi baktım 1-2sn sonra korkarım diye izlememeyi tercih ettim odaya çıktığımda zaten ağrı yoktu ama anestezi etkisi geçtiğinde çok aşırı ağrım oldu sürekli ağrı kesici iğne vurdular ertesi güne ağrım sızım çok azdı baş ağrım çok şükür hiç olmadı tekrar hamile olsam yine spinal tercih ederdim 2ay oldu doğum yapalı çok şükür gayet iyiyim ama doktorum çok iyi olduğu için bence
Bu arada ameliyat sırasında en kötü olan şey sürekli mide bulantısı ve kusma yaşadım midem bulanıyor dedikçe hemşire iğne vuruyordu vurduğu an mide bulantım geçiyordu o an bu iğneyi kim bulduysa diye ona da hep dua ettim
Uzun oldu kusura bakmayın iyi çalışmalar
Teşekkür ederim, ne kusuru.. Aksine bu kadar detaylı paylaştığınız için çok daha mutlu oldum Bu güzel deneyiminizi bizimle paylaştığınız çok teşekkür ederim, zevkle okudum Ayrıca bütün merak ettiğim sorulara da cevap vermişsiniz Sadece şunu sormak istiyorum: İlk günden beri sezaryen istiyordum demişsiniz ya, normal doğumdan korkmanızın en önemli sebepleri neydi acaba?