epidural sezeryan

zeynebm

AnNe AdAyı ELHAMDÜLİLLAH
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2009
97
46
88
arkadaşlar epidural sezeryan olan varmı ..tavsiye edermisiniz

spinal sezaryen oldum we çooook memnun kaldım.yarım saatte doğumdan çıktım.doğumdan hiç bişey anlamadım.bu kadar m ı dedim yanii:)çok büyük bir nimet anestezi.ama ben yine de normal doğum taraftarıyım.eğer doktorun sezaryen olucak derse epidurali ya da spinali tercih et.genel anestezi yanlısı değilim.Allah nasip eder de 2. bebişim olursa onu da spinalle doğurmayı düşünüyorum.sağlıcakla...

teşekkür ederim henüz gebe değilim:)) şimdiden bilgi ediniyorum:))

Nasıl oluyor normal sezeryandan ne farkı var arkadaŞlar
genel anesteziden farkı baygın olmuyosun we belden aşağın anesteziye maruz kalıyo:)ben spinal sezaryen oldum we çok memnun kaldım.doğuma şahittim.bence genel anestezi gereksiz!!!...neden tamamen anestezi aliim ki bi de ayılmak için uğraşiim..tıp işte...muhteşem şeyler oluyo her geçen gün.

hiç korkmaya gerek yok bende epidural sezeryan oldum. ben çabuk toparlandım bence eğer illaki sezeryan olacaksa epidural olsun bebişini gördüğün o an hiçbirşeye değişilmez

Spinalde ameliyathaneden çıktıktan kaç saat sonra ağrılarınız başladı?

Birde hemen ayağa kalkabildinizmi?Dikiş yeriniz üşüttüğünüzde falan acıyormu?

hiç bir problemim olmadı sadece anestezi etkisi geçtiğinde biraz sızım oldu onuda bikaç günde toparladım we bi de 1 hafta kadar baş ağrısı çektim o da 1 hafta da kayboldu zaten.bunları biliyodum doğum yapmadan bana doktorum söylemişti

slm arkadaşlar bende 25 aralık 2009da spinal anesteziyle sezeryan oldum bnm ameliyat sırasında kusmam dışında bi problemim olmadı çok şükür öle uyuşukluk geçtiinde bile ağrılarım çok hafifti oda rahşm kendşni toplamaya başladıı için olurmuş bide ameliyattan bikaç saat onra tekrar kustuum için çok ağrı hissttim dikiş yerimde öğürürken ama herkese tavsiye ederim baş ağrımda olmadı çok şükür çok güzel bişey gerçekten mide bulantısı ve lkusmada bünyeden deişiyo sanıırmm

arkadaslar baska epırural spınal sezeryan olan yokmu.ben ılk cocugumu genel anestezı ıle oldum ıkıncıye hamıleyım, genel anstezı tekrar almak ıstemıyorum ama dıgerlerındende korkuyorum.evet bebegımı dogumda gorebılıcem ama perdenın dıger tarafında karnımın yarılmıs oldugunu ıcımın dısına cıkmıs oldugunu bılerek orda sakin sakin nasıl yatarım bılmıyorum.korkarım tansıyonum duser anestezı almadan kendı kendıme bayılır gıderım ya.tavsıye destek bılgı ve telkıne ıhtıyacım var arkadaslar

Canım, ben acil olarak sezeryana girdim (epidural) . Normal doğum istiyordum aslında. Neyse... Hiçbir şey hissetmedim. Ne lavman, ne sonda, ne omuriliğe yapılan iğne korkulacak bir şey değilmiş. Sonrasında baş ağrım da olmadı, bel ağrısı falan da çekmiyorum. Bence doğumu takma kafana. Emzirme daha zor bence. Yani ben emzirmeden çektim Allah yardım etsin.

perdenın dıger tarafında yapılanları dusunup panıklemedınmı hıc.ınternette sezeryanın nasıl yapıldıgına baktım ve urktum.ılk dogumumda nasıl yapıldıgını bılmeden yattım sedyeye,amelıyat ama nedır nasıl yapılır bılmıyodum panık yoktu o yuzden.sımdı goruntulerı ızleyınce vallahı bıllahı coook korktum.bırde o durumda bılıncımın acık olması dusunuyorum.emzırmeyı becerememıstım zaten,oglumda daha hastanede cuk cuk bıberona alısmıstı,bu def a ınsallah emzırebılırım onuda cok ıstıyorum.tesekkurler,allah bebısınle uzun omurler versın sana.

Ben de internette izlediğim için normal doğum istiyordum. :) Ama sezeryana girince karnımın kesildiğini değil, bebişimin sağlığını düşündüm. Bir de o masaya yattıktan sonra kurtuluşum, kaçışım yoktu ki... :))) Bence o perdenin arkasını hiç düşünme, doktoruna güven, bol bol dua et. Umarım doğumda ve sonrasında hiç sıkıntı, acı hissetmezsin.

amin insallah.allahım o gunlerıde hayırlısı ıle atlatmayı nasıp etsın sagol anlattıkların ıcın,destegın ıcın sagol.a.s.:Saruboceq:

Süper bir doğum yöntemi.

Planlıi daha az riskli, normal doğum gibi bebeğni çıkar çıkmaz görüyosun,....

kesinlikklee tavsiye ederim ammaa ehil ellerde anestezi yapılırsa..ben çok memnun kaldım.2saatte ayağa kalktım.10 çocuğum olsa böyle doğururdum..hiç korkmayın..cünkü ben de doğumdan cok korkan biriydim.meğer asıl mesele bebeği büyütmekmiş:)

hislerime tercüman olmuşsun arkadaşım..bende acayip korku içindeyim..hissetmesemde bilicem kesildiğimi falan ..korkuyla herşeyin ters gitmesine falan neden olurum diyede çok korkuyorum...kısa sürecek ama o kısa sürreyi nasıl atlatıcam çok korkuyorum..eşime yanımda gel diyorum ama kesinlikle girmem diyor...öfff korkuyu atlatamıyorum daha ameliyathaneye girmeden bayılıcam bende..

peki kaç saat sonra ayağa kalkılıyor?
bebeği ne kadar süre sonra emzirebiliyorsunuz?sütünüz ne zaman geldi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…