epidural sezeryan olan arkadaşlar lütfen bir bakın

benOzlemOzlem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2007
76
0
96
45
Antalya
arkadaşlar bende sizin gibi epidural sezeryan olmak istiyorum ama ssk da yapıyorlarmı yoksa özeldemi oldunuz çok merak ediyorum :)))

cnm ssk yı bilmem ama ben özelde yaptırdımm ...epiduralinde tek güzel yanı bebeğini ilk senin görmen ve sesini duyman onun dışında pekte tavsiye etmiyorum

bende denediler.sskda.ama olmadı boşu boşuna 2büklüm yapıp o sancıyla bide onu yaşadım.ama uyuşamadım.bende tavsiye etmem canım.ama herkeste bir olmaz tabii.sen bilirsin uygularken zorluk yaşadım.uygulanamadığı için gerisini bilmiyorum:)

canım seni korkutmak istemem ama epiduralde sadece kestiklerinde ve diktiklerinde acı hissetmiyorsun onun dışında içinde neler yapılıyor hepsinin farkındasın acayip bi baskı oluyor değişik bi ağrı oluyor cnm içinde hatta bi ara ben sanırım fenalaştım ve yüzümde oksijen maskesini hissettim ama tam olarak hatırlamıyorum sanki o an öteki tarafa gittim geldim (

ay deme ya ben doğurmayım en iyisi:uhm:

Canım ben devlet hastanesinde oldum. Şiddetle tavsiye ediyorum. Ben de ameliyat sırasında herhangi bir ağrı sızı olmadı. Çok ama çok rahat geçti maşallah. Belki de saatlerce normal doğum sancılarını çekerek sezeryana alındığım için böyle oldu. Bir anda rahatlatyıverdim. Zaten yatıştırmak amacıyla diazem de vermişlerdi. Ben ki o kadar panik bir insanım yapılanları hissettiğim halde bulutların üzerinde gibiydim. Tabi herkesin bünyesi bir olmaz.
.

ben de epiduralla sezaryen oldum ve rahattı.sadece beline iğneleri yaparlarken biraz sabırlı olacaksın.--bebeğimi herkesten önce ben gördüm karnımdan çıkar çıkmaz yüzünde neler varsa hepsiyle beraber öptüm :)
bi de bön bön bakıyordu bana :):):):)çevremde de sezaryen olanlar var birkaç tanesi rahat birkaç tanesi sıkıntılı bir kaç ay geçirdi.sıkıntı da hareket kısıtlılığı ama çevrende zaten sana yardımcı olacak olanlar olacak işlerinin çoğunu görürler sen sadece 2 ay bebeğini emzirmekle onu seyretmekle geçir,kayısı suyunu ve suyu da ihmal etme-bağırsaklarını yumuşak tutup kabız olmanı engelleyecek.sezaryen olanlar da paşa paşa bebeğini emzirebiliyor normal yapanlar gibi:)
ben zaten hastaneden eve geldim ayakta geziyodum çoğu zaman.
ama tabiki de kişiden kişiye değişir bu.sen belki 2 ay zorlanırsın kimisi 5 ay zorlanır belli olmaz ama hareketli bir kişiliğe sahipsen sende benim gibi oturamazsın yerinde ama ayağa kalkarsan da zorlayıcı hareketler yapma.
kısaca korkma sezaryenden canım:)bak ben 4sene oldu yapalı sorunum da yok.
bir de normal yapan arkadaşlar sizler üstünüze alınmayın kendi düşüncelerimi söyleyeceğim: vajina deforme olmuyor 1 ; ileriki yaşlarda rahim ve vajina sarkması riski daha da az olacak 2.hatta idrar kesesi sarkması da olabiliyormuş.bu dediklerim sarkmalar yani 50 yaş sonrası için geçerli.ama başlı başına tedavisi olmayan sorun bunlar.özellikle çok zor ve yoğun ıkınmalı normal doğumlarda bu hasarların zeminleri hazırlanıyor.illaki de her normalde olacak diye birşey yok.
neyse nerden nereye :)
ama doktorun normal yapmak için hiçbir engelin yok derse normal yap!!!
ben özelde yaptım doğumu sigorta yoktu bizde o zaman.ve çok da güzel tutmuştu anestezim:)
normal veya sezaryen herkesin anestezide sorun yaşamamsı dileği ile .....:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…