merhaba hanımlar..öncelikle hepinizin kurban bayramı mübarek olsun..ben 36+4 günlük hamileyim..38 haftayı geçince epidural
sezeryan düşünüyorum.fakat ailem,eşim ve eşimin ailesi normal yap diyor..inanın cesaretim yok normal yapmaya.ilkönceleri
epidural normal düşünüyordum ama vakum olayı felan olur diye vazgeçtim..epidural sezeryan yapmış annelere benim birkaç sorum olacak..
1- epiduralin yapılması,sezeryanın olması toplam kaç saat sürüyor?
2- ameliyat olurken üzerinizde ne oluyor?ameliyat önlüğümü?yoksa sadece çarşafmı örtüyorlar?
3- sezeryan yapıldıktan sonra epiduralin etkisi geçince çok ağrı oluyor mu?yani eğilip kalkarken,bebeği kucağa alırken,emzirirken ağrı felan oluyor mu?
4- kaç gün sonra duş alınabiliyor?dikişe su değmemesi için özel birşey mi sürülüyor?
5- dikişler kaç gün sonra alınıyor?yoksa eriyen dikiş yada kendiliğinden düşen dikiş felan mı atıyorlar?
6- kaç hafta sonra normale dönülüyor?ben gebelikte çok kilo aldım biran önce vermem lazım.sezeryanda kilo fazla verilemiyor felan diyorlar doğru mu?..spor yapmama engel olur mu sezeryan?
aklıma gelenler bunlar..sizin eklemek istediğiniz birşey varsa söyleyin lütfen..şimdiden herkese teşekkür ederim..Allah herkese evlatlarını hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin..iyi bayramlar
qosmio,
merhaba canim - nasilsin hamilelik nasil gidiyor? Baya ilerlemis durumda hamileligin... Umarim hersey yolunda gidiyordur.. Ayni bende senin durumundayim, esim normal yap diyor bense sen gibi korktugum icin sezeryana yöneliyorum... isin icinden nasil cikacagim bende bilmiyorum :44: . Senin dogum ne zaman belli oldumu? Umarim hakkimizda hayirlisi neyse o olur..
2 gündür belimde şiddetli ağrı var,onun dışında herşey normal bir değişiklik yok canım..30 kasım normal doğum tarihi sat 23 şubat..kararımı değiştirdim normal doğuracağım..hemde çatır çatır doğuracağım işte...napimmm bir şekilde çıkacak bu bebiş,içerde kalacak hali yok ya :) herkes yapıyor bizde yaparız..alt üstü 1 gün acı çekeceğiz..bence sende normal yap..şimdiden alıştır kendini canım..
bende epidural olmaya karar verdim ama ya bu ameliyat esnasinda uyanik kalmak beni cok strese sokuyor...yani onlar dikis atarken falan bende ortaliga bakicam bitmesini bekliyecegim yani bu stresli degilmi bebegi yikayip cikariyolar zaten...yani off nasil olacak gecen gece ruyamda gordum nefesim kesildi..bunun hakkinda bir bilgi versenizde bende ferahlasam :))
HaticeCan özelden cevap veremiyorum burdan yazıyım. 21 ekimde doqum yaptım 1 haftada toparladım kendimi epidurali şiddetle öneriyorum ameliyatta çok zewkli qeçiyo qülerek qirdim qülerek çıktım :)
bebeqi çıkardıktan sonra uyudum zaten ameliyat bittiqinde hemşireler uyandırdı beni. çok qüzeldi ama normal doqumla hem vajinan qenişlicek eski haline qelmicek hem acı çekiceksin. önceleri benim eşimde normal yapmamı istiyordu bende normalden yanaydım ama son anda epidurale karar verdim iyikide vermişim. dediqim qibi hiç bi sıkıntısı yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?