• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

epidural sezeryan düşünüyorum ama?

qosmio

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2011
87
0
36
Muğla
merhaba hanımlar..öncelikle hepinizin kurban bayramı mübarek olsun..ben 36+4 günlük hamileyim..38 haftayı geçince epidural
sezeryan düşünüyorum.fakat ailem,eşim ve eşimin ailesi normal yap diyor..inanın cesaretim yok normal yapmaya.ilkönceleri
epidural normal düşünüyordum ama vakum olayı felan olur diye vazgeçtim..epidural sezeryan yapmış annelere benim birkaç sorum olacak..

1- epiduralin yapılması,sezeryanın olması toplam kaç saat sürüyor?

2- ameliyat olurken üzerinizde ne oluyor?ameliyat önlüğümü?yoksa sadece çarşafmı örtüyorlar?

3- sezeryan yapıldıktan sonra epiduralin etkisi geçince çok ağrı oluyor mu?yani eğilip kalkarken,bebeği kucağa alırken,emzirirken ağrı felan oluyor mu?

4- kaç gün sonra duş alınabiliyor?dikişe su değmemesi için özel birşey mi sürülüyor?

5- dikişler kaç gün sonra alınıyor?yoksa eriyen dikiş yada kendiliğinden düşen dikiş felan mı atıyorlar?

6- kaç hafta sonra normale dönülüyor?ben gebelikte çok kilo aldım biran önce vermem lazım.sezeryanda kilo fazla verilemiyor felan diyorlar doğru mu?..spor yapmama engel olur mu sezeryan?

aklıma gelenler bunlar..sizin eklemek istediğiniz birşey varsa söyleyin lütfen..şimdiden herkese teşekkür ederim..Allah herkese evlatlarını hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin..iyi bayramlar

bende ep.sezeryan oLdum ,bende sen gibi cesaretsizdim ve vakumdan korkuordum.. soruLarını cewapLayayyım :)

1-bebek iLk 5 dk da çıkıo we aiLenin yanına gidiyo :),ameLiyat 30- dk sürüo ..

2-üzernzde önLük oLuyoo ..ama ameLiyatta çıpLaksın göğüsten aşağısı..

3-dayanıLmayacak derecede ağrı oLmuyo ,zaten ağrı kesiciLer sürekLi weriLiyo serumLa..benm ameLiyat yermde ağrım çok azdı, fakat bir baş ağrım oLdu sana anLatamam ..narkozun yan etksymş,herkesdede oLmazmış..ben sırf oyusden keşke normaL yapsaydım doğumumu dedim,inanıLmaz derecede bir ağrı ,öLmek biLe istedim düşün..ameLiyatımı unuttum bebeğime sewinemedm,kucağıma aLıyordum emzrmek için yardımLarLa ama kafamı ne sağa ne soLa ne aşağa ne yukarı hareket ettiremıodum,hareket ednce ağrım 100 kat artıodu :(

4-ben hastanede 4 gün yattım ,baş ağrım yuznden ewe gtmek istemedm ,keskin ağrı kesiciLer yapıLıyordu çünkü..5. gün banyo yaptım ,dikişLere hiç bişi oLmuo hawLuyLa sarmaLamıştım dikşLi böLgeyi..

5-dikşLer bir hafta sora aLınıyo ..10 gün sonrada aLınabiLir..

6- baş ağrım oLmasa ben 3 günde normaLe dönerdm ama başımın we ensemin o ağrısı tarfsiz,1 hafta çektim..kiLoLar 1-2 aya kadar kaLmıo ,ama göbek kaLıo maLesef..5 ay oLdu göbeğim duruo ,kiLom gitti ..spor yapmana engeL oLur sezeryan şöLeki zorLayıcı hareketLerden uzak durmaLısn 1-2 ay ..

özetLe; sezeryan çok rahat bir doğum şekLi ,en zor tarafı İLK AYAĞA KALKIP YÜRÜME anı ..onu atLatrsan gerisi çooookkk koLay :) tabi benm gibi baş ağrın oLursa yandın ..inş oLmas ii düşün doğru karar wer canm aLLah yardımcın oLsn..

canım epidurali bilmiorum ama ben genel anesteziyle sezeryan oldum 1 ay önce az çok sezeryana dair yanıtlamak istedim sorularını

dikşler bende yapıştırmaydı öle alınma olayı falan olmadı
2. gün eve gelir gelmez banyo yaptım dikişlerin üstüne su geçirmeyen plaster yapıştırmışlardı
ayağa kalkarken neredeyse hiç zorlanmadım diyebilirim
ameliyattan 4 saat sonra ayaktaytım ne hastanede nede evde kimsenin yardımına gerek kalmadı her işimi kendim yaptım
çocukla kendim ilgilendim hep
göbek dersen 1 ay olmasına rağmen çok az göbeğim kaldı
toplamda 13 kilo verdim
spor konusunda doktorum 2 ay sonra rahatlıkla spor yapabiliceğini düşünüyorum ama kontrolden sonra kesin bişi söleyebilirim demişti kontrolü bekliyorum o yüzden
benim tek sıkıntım gaz sancısı oldu ama o da öle facia bişi diildi ağrı kesici yaptılar onuda haifif atlattım
bana göre yapman gereken tek şey kendini canım acıycak die sakın şartlama herşey çok güzel olucak die düşün bebeğime kavuşucam die şartla kendini ben öyle yaptım ve inan çok kolay atlattım yan odamda normal doğum yapan bi kadın vardı ve bana hayret etmişti nasıl bu kadar rahatsın die düşün artık hiç kendini sıkıntıya sokma zor geçiçek die iyi düşün iyi olsun tatlım

amelıyat esnasında epiduralda basını oynaıtrsan bas agrısı yaparmıs hıc kıpırdatmadan yatmak gerekıyormus bır arkadas öle demişti bebegı görmek için kafanı cevırdıgınde agrısı agır olurmus aklında bulunsunnn

canım bende spinal oldum.ne farkı var bilmiyorum araştırmadım açıkçası
arkadaşların dediği gibi yarım saat sürüyor.5 dakika kadarda bebek çıkıyor.dikim uzun sürüyor.
ameliyat olurken bişey olmuyor malesef.tamamen soyuyorlar
ağrı olmasın diye ara ara gelip soruyorlar ağrın varsa iğne vuruyorlar.ben bi ara iğne vurulmak istemedim.
dayanırım dedim ağrı sırtıma vurdu ta.ceyranda kalmışsında tutulmuş gibi ağrıyordu.iğneyi vurunca geçiyor hemen
bende baş ağrısı olmadı.iğneyi vururken hiç hareket etmeyeceksin.
doğrulurken ağrı oluyor annemlerin yardımıyla ayağa kalkıp emziriyordum.tek başına doğrulman imkansız
3 gün sonra duş aldım ben.2 gün hastanede yattım.bişey sürmüyorlar sadece bandaj koyuyorlar.oda su geçiriyor zaten
tentürdiyot(doğru yazmadım sanırım)sürüyorsun dikişin üzerine.sonra bandajla kapatıyorsun.
dikiş yoktu bende yapıştırma yapmışlar.az kestiler zaten bir karış yok
5 gün sonra oğlumun altını temizleyebildim.hafta geçtikçe rahatlıyorsun.1 aylık olunca daha da rahatlıyorsun.
tahmini bir-iki hafta sonra dayanılacak kadar az ağrın oluyor.
kiloya gelince bütün kilolarım gitti.doğumdan sonra 54 e düşmüşüm.şimdi 49 küsür geliyorum.sen emzirirken yediklerine dikkat et.
doğumdan önce göğüslerine lansinoh gibi göğsü nemli tutacak krem sür.çünkü göğüslerin yara oluyor.
hastanede su içerken yada meyve suyu içerken rahatlık olsun diye pipet bulundurabilirsin.doğrulmak sıkıntı çünkü.

arkadaşların söylediklerine ek olarak baş ağrın olmaması için nescafe iç doğumdan sonra inan faydası oluyor.ben çok rahat ettim bebeğimi rahat aldım eğildim kalktım şimdi de öyle hiç ağrı sızı olmadı 2. çocuğum olsun yine spinal sezeryan olurdum.
epidural ve spinal arasındaki tek fark epiduralda bi katater takılıyor spinalde takılmıyor ayrıca dikişlerim alınmadı estetik dikiş olduğu için

baş ağrın oLmaması için başını oynatmayacaksın diye birşey yok arkadaşLar,herkes başını oynatıp bebeğine bakmştır iLLaki..benm arkadaşmda dönüp bakmş ama baş ağrısı oLmamş..neyLe aLkaLı biLemiyorum,benm sinüzitim vardı beLki narkoz tetikLedi ..

baş ağrım geçsin diye narkozu atmak için bende neskafe koLa ve suyu boL içtim ,normaLde 15 gün sürermş bende bi hafta kadar sürdü .. inşaLLah sende oLmas..

bazı arkadaşLarda koLay ayakLanmş ,her bünye bir değiL,ben iLk yürümek için kaLktığımda bayıLmştım :(

sanırım baş ağrısı da bünyeden bünyeye değişiyor.anestezi doktoru sol tarafa yatırıp(kedi gibi,kafanı kollarının içine alıyorsun)
iğneyi vururken hiç hareket etme diyor,vurduktan sonra sırt üstü yatırıyorlar.iğneden sonra hareket etmen önemli değil zaten
iğneyi vururken önemli.bende hiç baş ağrısı olmadı.nescafede içmedim.
ama bol su içmeniz gerekiyor ameliyattan sonra.bağırsakların düzene girmesi için.

sanırım su geçirmeyen bandajda hastaneden hastaneye değişiyo ben dahil 4 arkadaşımda da su geçirmez bandaj vardı ve bandajı 4. gün çıkattırdılar tendirdüyot baticon falan hiçbişi sürmedik hiçbirimiz sadece bana iz kalmasın ve kaşıntısını alsın die contratubex die bi krem vermişti doktorum

bandaj bildiğin bandaj işte.üzerinide bantlamışlar.4.gün banyo yaparken çıkartıp bir kere tentürdiyot sürdüm.ama doktor gerek yok
bi daha sürme iyileşmiş zaten demişti.

merhaba hanımlar..öncelikle hepinizin kurban bayramı mübarek olsun..ben 36+4 günlük hamileyim..38 haftayı geçince epidural
sezeryan düşünüyorum.fakat ailem,eşim ve eşimin ailesi normal yap diyor..inanın cesaretim yok normal yapmaya.ilkönceleri
epidural normal düşünüyordum ama vakum olayı felan olur diye vazgeçtim..epidural sezeryan yapmış annelere benim birkaç sorum olacak..

1- epiduralin yapılması,sezeryanın olması toplam kaç saat sürüyor?

2- ameliyat olurken üzerinizde ne oluyor?ameliyat önlüğümü?yoksa sadece çarşafmı örtüyorlar?

3- sezeryan yapıldıktan sonra epiduralin etkisi geçince çok ağrı oluyor mu?yani eğilip kalkarken,bebeği kucağa alırken,emzirirken ağrı felan oluyor mu?

4- kaç gün sonra duş alınabiliyor?dikişe su değmemesi için özel birşey mi sürülüyor?

5- dikişler kaç gün sonra alınıyor?yoksa eriyen dikiş yada kendiliğinden düşen dikiş felan mı atıyorlar?

6- kaç hafta sonra normale dönülüyor?ben gebelikte çok kilo aldım biran önce vermem lazım.sezeryanda kilo fazla verilemiyor felan diyorlar doğru mu?..spor yapmama engel olur mu sezeryan?

aklıma gelenler bunlar..sizin eklemek istediğiniz birşey varsa söyleyin lütfen..şimdiden herkese teşekkür ederim..Allah herkese evlatlarını hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin..iyi bayramlar

qosmio,
merhaba canim - nasilsin hamilelik nasil gidiyor? Baya ilerlemis durumda hamileligin... Umarim hersey yolunda gidiyordur.. Ayni bende senin durumundayim, esim normal yap diyor bense sen gibi korktugum icin sezeryana yöneliyorum... isin icinden nasil cikacagim bende bilmiyorum :44: . Senin dogum ne zaman belli oldumu? Umarim hakkimizda hayirlisi neyse o olur..

qosmio,
merhaba canim - nasilsin hamilelik nasil gidiyor? Baya ilerlemis durumda hamileligin... Umarim hersey yolunda gidiyordur.. Ayni bende senin durumundayim, esim normal yap diyor bense sen gibi korktugum icin sezeryana yöneliyorum... isin icinden nasil cikacagim bende bilmiyorum :44: . Senin dogum ne zaman belli oldumu? Umarim hakkimizda hayirlisi neyse o olur..

2 gündür belimde şiddetli ağrı var,onun dışında herşey normal bir değişiklik yok canım..30 kasım normal doğum tarihi sat 23 şubat..kararımı değiştirdim normal doğuracağım..hemde çatır çatır doğuracağım işte...napimmm bir şekilde çıkacak bu bebiş,içerde kalacak hali yok ya :) herkes yapıyor bizde yaparız..alt üstü 1 gün acı çekeceğiz..bence sende normal yap..şimdiden alıştır kendini canım..

2 gündür belimde şiddetli ağrı var,onun dışında herşey normal bir değişiklik yok canım..30 kasım normal doğum tarihi sat 23 şubat..kararımı değiştirdim normal doğuracağım..hemde çatır çatır doğuracağım işte...napimmm bir şekilde çıkacak bu bebiş,içerde kalacak hali yok ya :) herkes yapıyor bizde yaparız..alt üstü 1 gün acı çekeceğiz..bence sende normal yap..şimdiden alıştır kendini canım..

Bence epidural. 10 kere hamile kalsam 10undada epidural doqururdum. Hiç bi sıkıntısı yok sadece doqum yaptıqım qün kesi yerimde aqrı olmuştu. oda iqnelerde fazla hissettirmedi kendini. Normal doqum yapmak daha kötü. Kesi yerin olucak alt tarafta daha fazla acı vericeqini düşünüyorum.

HaticeCan özelden cevap veremiyorum burdan yazıyım. 21 ekimde doqum yaptım 1 haftada toparladım kendimi epidurali şiddetle öneriyorum ameliyatta çok zewkli qeçiyo qülerek qirdim qülerek çıktım :)
bebeqi çıkardıktan sonra uyudum zaten ameliyat bittiqinde hemşireler uyandırdı beni. çok qüzeldi ama normal doqumla hem vajinan qenişlicek eski haline qelmicek hem acı çekiceksin. önceleri benim eşimde normal yapmamı istiyordu bende normalden yanaydım ama son anda epidurale karar verdim iyikide vermişim. dediqim qibi hiç bi sıkıntısı yok.

gündür belimde şiddetli ağrı var,onun dışında herşey normal bir değişiklik yok canım..30 kasım normal doğum tarihi sat 23 şubat..kararımı değiştirdim normal doğuracağım..hemde çatır çatır doğuracağım işte...napimmm bir şekilde çıkacak bu bebiş,içerde kalacak hali yok ya :) herkes yapıyor bizde yaparız..alt üstü 1 gün acı çekeceğiz..bence sende normal yap..şimdiden alıştır kendini canım..

kesinlikle doğru karar vermişsiniz. ben normal doğumdan yanayım ama benim tamamen isteğim dışında sezeryan olmak zorunda kaldım geçen yıl kasım ayında bu arada sat benimde 23 şubattı..doktorum da normal doğumdan yanaydı 7-8 saat suni sancı çektim sonunda yeterli açılma olamadı ve zorunlu sezeryan oldum.olsun ama en azından denedim ve olmadı.normal doğum yapamamak içimde kaldı...herşey normal gidiyorsa bence sezeryanı tercih etmek çok yanlış...

epiduralle ilgili sorun olursa cevaplarım ama karar vermişken normal doğur...pozitif doğum hikayeleri var blogcu anne var oralara bak seni olumlu yönde etkileyecektir...

bende epidural olmaya karar verdim ama ya bu ameliyat esnasinda uyanik kalmak beni cok strese sokuyor...yani onlar dikis atarken falan bende ortaliga bakicam bitmesini bekliyecegim yani bu stresli degilmi bebegi yikayip cikariyolar zaten...yani off nasil olacak gecen gece ruyamda gordum nefesim kesildi..bunun hakkinda bir bilgi versenizde bende ferahlasam :))

bende epidural olmaya karar verdim ama ya bu ameliyat esnasinda uyanik kalmak beni cok strese sokuyor...yani onlar dikis atarken falan bende ortaliga bakicam bitmesini bekliyecegim yani bu stresli degilmi bebegi yikayip cikariyolar zaten...yani off nasil olacak gecen gece ruyamda gordum nefesim kesildi..bunun hakkinda bir bilgi versenizde bende ferahlasam :))

çok doqru karar vermişsin :) dokunduklarını bile hissetmiyosun ki sadece sarsıldıqını hissediyosun. Benim bebeqimi çıkardıktan sonra sakinleştirici kattılar serumuma hemen uyumuşum çıkarken uyandırdılar. Korkulucak bişey kesinlikle yok. Doktorlarla muhabbet ede ede doqumunu çok sakin bi şekilde yapıyosun :)

HaticeCan özelden cevap veremiyorum burdan yazıyım. 21 ekimde doqum yaptım 1 haftada toparladım kendimi epidurali şiddetle öneriyorum ameliyatta çok zewkli qeçiyo qülerek qirdim qülerek çıktım :)
bebeqi çıkardıktan sonra uyudum zaten ameliyat bittiqinde hemşireler uyandırdı beni. çok qüzeldi ama normal doqumla hem vajinan qenişlicek eski haline qelmicek hem acı çekiceksin. önceleri benim eşimde normal yapmamı istiyordu bende normalden yanaydım ama son anda epidurale karar verdim iyikide vermişim. dediqim qibi hiç bi sıkıntısı yok.

hayirli cumlar,

tesekkür ederim canim cevabin icin. Bakalim haftaya hastaneye kayit icin gidecegim orada sorarim, sezeryan secme sansim var mi yoksa mecburen normali mi denemem gerekiyor falan.. burada tam nasil isledigini inan bilemiyorum su an, doktorun dedigine göre "annenin istedigi önemli dogumda" ama bakalim iste...

Eger sezeryan secme sansim yoksa, o zaman bende epiduralle normal doguma kayacagim mecburen.. yani herhangi bir aksilik cikmazsa.. Rabbim hakkimizda hayirlisini versin diye dua ediyorum gece gündüz.. hangisi bizim icin hayirli olacaksa o olur insallah...
Birbirimiz icin dua edelim lütfen...:emir_bebek::nazar:

Back