epidural olan anneler

why_be

varken yok gibi
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2008
3.330
73
318
Diğer
selam arkadaşlar,
35+4 oldum bugün. doğum yaklaşıyor ama ben tam olarak karar veremedim hangi sekilde doğum yapacağıma.
sezeryan istiyodum düşündükçe dezavantajları aklımdan çıkmıyo korkmaya başladım. hiçbir sorunum yokken bıçak altına yatmiim diyorum. yasakkelime
normal doğumdan da korkuyorum şimdiki yalancı sancılarım bile nerdeyse çekilmez halde-tatlicadiarzu-.
şimdi kafamda epidural düşünceleri dolanıyo. bu konu hakkında hiçbir bilgim yok.
epidural olan anneler beni bilgilendirebilir mi? nasıl oluyo doğum sonrasında ağrı filan oluyo mu. aynı gün içinde toparlanabildiniz mi?

Bebeğim kordonu boynuna doladığı için mecburen sezeryanla doğum yaptım .Aslında kendimi normal doğuma o kadar hazırlamıştım ki .Komşum 1 ay önce normal doğum yaptı aynı gün kalktı ayağa . Ben epidural ile oldum.Herhangibir yan etkisi olmadı bana kimisi başağrısı bel ağrısı bahsediyor ama bende hiçbirşey olmadı. Hastanede 1 gün kaldım . 2 gün yardımla yürüdüm. Yaklaşık 20 gün kendi başıma uzandığım yerden kalkamadım.çünkü karın kaslarına yüklenemiyorsun .Yan yatamadım sırt üstü yatabildim kalkacağımda boynumdan destek verdiler yukarı doğru kaldırdılar .işte böyle tabi bu kişiden kişiye değişebilir. Ben bünyesi zayıf biriyim bence herşeyin normali güzel

benim hamileliğimde herşey normal gitti fakat korkularım yüzünden ben sezeryan istedim.iyikide sezeryan olmuşum.spinal sezeryan oldum.hiç ağrım sızım olmadı.hastaneden döndüğüm gün temizlik yaptım.valla çok rahattı diyebilirim..

merhaba
ben epidural anesteziyle normal doğum yaptım. bende çok korkuyordum normal doğumdan ama yurtdışında sezeryan doğum çok mühim durumlarda yapılmakta. çok araştırdım eğitimlere katıldım ve en konforlu doğumun epidural anestezi ile normal doğum olduğuna karar verdim.gerçektende mükemmeldi. iğneyi vurdukları an ağrı denen olay bitiyor. sadece evden hastaneye gidene kadar yaklaşık 30 dk sancı çektim .hemen epidural yapıldı ve sancılarım bitti. seni çok iyi anlıyorum endişelerini de. ama hiç korkma kesinlikle epidural anestezi tekniğini kullan. anestezi uygulanırken acı kesinlikle hissetmiyorsun . her şey çok güzel olacak sadece kendine güven.

epidural sezeryan oldum o kadar kolay bir doğum ve logusalık süreci geçirdimki...iyiki sezeryan ve epidural olmuşum diyorum..sacede epidurali uygularken hafif bir acı hissettim anestezi uzmanımızda zaten hissedecegin sadece bu kadardı dedi..gerçekten dediği gibi oldu.ayrıca agrında olursa doktor zaten agrı kesici veriyor.ben sadece 3 tane agrı kesici içtim.doktor sabah akşam iç demişti agrım olmadı ve içmedim..sezeryan oldugum ilk gece bebegimi kalkıp kendim kucagıma aldım ve emzirdim.logusalıgımda da hiç yatmadım diyebilirim.sana saglıklı kolay bir dogum geçirmeni dilerim..

canım benimde herşeyim normal gitmesine rağmen kendi isteğim ile epidural anestezi ile sezeryan yaptım..veeeee anlatılanlar kadar hiç ama hiç zor değil bence benide çok korkutmuşlardı ama ben yine dediğimi yaptım iyikide öyle yaptım..ne bel nede baş ağrım falan oldu..3de doğum yaptım akşam 2300 da ayağa kaldırdılar yürüdüm çok çok yürüceksin dediler yürüdüm zaten bende ayağa kalkmam uzun sürmedi..ama tabiki yatıp kalkarken birisinin yardımı olması gerekiyor 1 hafta kadar falan.aklına hangisi yatıyorsa öyle yap ..hayırlı doğumlara.s.

ben epidural normal doğum yaptım 4 cm açılma olana kadar yaklaşık 1 saat sancı çektim ondan sonra epidural takılınca ağrı falan kalmadı hiçbişey hissetmedim sadece ıkındım ve 10-15 dk.içindede kızım doğdu.doğumdan sonrada hiç sıkıntı çekmedim her işimi kendim yaptım,iki üç hafta sonra dikişlerim iyileşincede tamamen eski halime dönmüş oldum.ikinci bebeğimdede kesinlikle yine epidural normal yapıcam.hayırlı doğumlar a.s.

merhaba arkadaşım bende yeni epiduralle sezeryan doğum yaptım .kendi istediğimdi bu benim aslında suyumda gelmişti normal doğumda yapabilirdim ama ben çok korkuyordum normal doğumdan.iyikide sezeryan yapmışım inan bu kadar iyi olcağını tahmin etmiyordum öğlen 12 gibi sezeryan oldum 4-5 gibi ayağa kalkıp yürüdüm sadece ilk kalkış zor oldu ama ondan sonra hafif bi destekle bile kalkabildim ve ben çok nazlı bi inasanımdır normalde ben bile şaşırdım kendime:)ertesi gün eve geldik e ben hiç yatmadım yatağım bile yoktu:))ama ne kadar çok yürürsen o kadar iyi oluyormuş bende o yüzden hi yatmadım diyeblirim.bi daha doğum yapsam yine epiduralli sezeryan yaparım

aman ben epidural sezeryan dusunuodum korkutuolar beni yaaaa:umursamaz:
yok cocugun cigerlerindeki sıvı cıkmıomus, yok cocuk astım hastası olabiliomus.yok epidural icin vurulan igne yeri uzun sure agrıomus.offfffffff mafoldumben

Bunlar hep uydurma şeyler . Bebeğe hiç birşey olmuyor. Eğer sana bunu söyleyen kişi hamileyken sigara içtiyse yada çok sigara dumanında kaldıysa çocuk tabiki hasta olur . Bunun epidural ile alakası yok

saolun kızlar verdiğiniz bilgiler için.. opuyorumnanaktan haftaya kontrolüm var doktorumla daha detaylı görüşcem ..ona göre bi karar veririz..a.s

epiduralle normal dogum yaptim..superdi..zaten sanci hissetmiyordum suni sanci verildigi icin yapildi..
epiduralin bir diger guzelligide acilmayi hizlandirilmasi(bazi kadinlarda)..kesinlikle tavsiye ederim epidurali..

canım 3.5 aylık bebeğim var epidural sezeryan oldum maşallahhhh ne bel ağrım ne dikiş acım var
tabi bişey yokmuş gibi olmuyo amam normaldede aynısıymış hemen hemen doktoruna güveniyorsan öncelikle onla konuşmalısın tabi ama korkacak bişey yok bol bol rezene ve kayısı su iç doğumdan evvelde sonrada gaz ve kabızlık yaşamazsan çok rahat olurusn ben çok rahat geçirdim bide ben hiç yatmadım evde yavaş yavaş yürüdüm inan daha çabuk toplandım.
bebeğini eline alınca neşekil doğumyaptığını bile unutursun
hayırlı doğumlar canım

aman ben epidural sezeryan dusunuodum korkutuolar beni yaaaa:umursamaz:
yok cocugun cigerlerindeki sıvı cıkmıomus, yok cocuk astım hastası olabiliomus.yok epidural icin vurulan igne yeri uzun sure agrıomus.offfffffff mafoldumben

canım sana onları kim söylemişse hiç inandırıcı değil öyle şey olsa zaten kimseyi epidural anestezi ile doğum yaptırmazlar çok saçma geliyor bana.hihoyyyt

merhaba kumru82 bende manisada oturuyorum 23+4 haftalık hamileyim daha bir hastane ve dr bulamadım epidural sezeryan istiyorum sen nerde yaptım doğumunu dr.kimdi memnun kaldın mı biraz bilgi verirmisin anestezi uzmanı iyimiydi.bilmiyorumkismile

ben oldum tavsıye etmıyorum. Uyusmadım. Degmedı yanı o stresı canlı canlı yasadıgıma. ıkıncı dogumuma kesınlıkle genel anestezı.

bende epiduralle sezeryan oldum ıkız olduğundan normal olmadı...aslında ayık olarak sezeryandan korkyordum ama doktorum sorun olmadıkca genel anestezı yapmam dedı mecburen yanı...ama ıyıkıde ole yapmıs odaya geldığımde cok rahattım ağrım yoktu normal sezeryan olanları gormustum cok kotu oluyolar saat 8.30 da doğum yaptım 2.5 ta kalktım yurudum ılk kalkıs zor oldu ama sonraları nerdeyse kendım kalktım ertesı gun eve geldım ve hemen hıc yatmadım 3.gun temızlık bıle yattım cok rahat bır doğum sonrası yasadım herkese tavsıye ederım

yurt disinda ozel durum disinda sezeryan uygulanmiyor .epidiralle normal dogum yaptim dogum sancilari dehset bisey sadece hastane ye gidene kadar sanci cektim o bile yetti bayilmak uzereydim epidiral aldiktan sonra agri olmadi fakat tam acilma saglanmadigi icin kesi yaptilar bi tek o aci birde bende cok fazla bel agrisi oldu epiduralden sonra neredeyse topallayarak yuruyecegim ins 40 kadar hepsi gecer .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…