Kızlar 36 haftalık hamieyi epidural doğum yapanlar tecrübelerini paylaşabilirmi
memnun olmana sevindimmm canımm peki ücreti nedir hastaneden hastaneye değişir bu ama ben merak ediyorum fiyatlarınıArkadaşlar ben epidural normal doğum yaptım.. O kadar rahat ve o kadar kolay bir doğum oldu ki anlataım da aklınızda soru işareti kalmasın..
açıklık 5-6 cm iken belden omuriliğe serum gibi bir şey takıyorlar, ince kıl gibi, elinize de ağrı geldikçe ağrıyı kesmek üzere ilaç göndersin diye bir alet veriyorlar.. çok sancınız olunca basıyorsunuz 5 dk. içinde ağrıyı kesiyor ama sancı gelmeye ve siz ıkınmaya devam ediyorsunuz.
doktoruma yan etkisi ne olur diye sordum taktırmadan önce, doğum süreni uzatabilir bir tek başka da bir yan etkisi yok dedi.. takılmasına rağmen ben toplamda 2,5 saatte doğumumu yaptım.. zaten muayeneye gitmiştim 39+6'da, muayene esnasında suyum gelince doğum başladı.. doğumdan çıktığımda 2,5 saat geçmişti
hiçbir acı-ağrı hissetmiyorsunuz, ıkınmalarınız da mis gibi geliyor orda da hiç sıkıntı yaşamıyorsunuz.. doktor dikiş atarken de ekstra bi uyuşturma gereği duymuyor zaten belden aşağısı uyuşuk oluyor.. sadece dokunmaları hissediyorsunuz ve bebeğin çıkışını da KESİNLİKLE hissediyorsunuz..
sonrasında sadece 1 hafta kadar epiduralin takıldığı yer mor kalıyor sonra o da geçiyor. ne baş ağrısı ne başka bir şey.. bende biraz bel ağrısı oldu ama sonra fark ettim ki onun epiduralle bir alakası yok doğumdan sonra vücudumda kalan fazladan 9 kilo bel ağrısına sebep oluyor.. kilo verdikçe bel ağrınız da kalmıyor..
nitekim eğer epidural normal doğum gibi bir seçeneğiniz varsa kesinlikle öneriyorum çünkü hiç yorulmadan normal doğum yapıyorsunuz..
HATTA en güzeli de şu ki dikişli yer ilk çişinizi yaparken yanar biliyorsunuz ki idrar asit olduğu için.. epiduralde doğumdan sonra bi 4-5 saat belden aşağısı uyuşuk kaldığı için ilk çiş dikişli yeri yakmıyor da.. yani her şey muhteşem ilerliyor
konu ile ilgili aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz..
memnun olmana sevindimmm canımm peki ücreti nedir hastaneden hastaneye değişir bu ama ben merak ediyorum fiyatlarını
Arkadaşlar ben epidural normal doğum yaptım.. O kadar rahat ve o kadar kolay bir doğum oldu ki anlataım da aklınızda soru işareti kalmasın..
açıklık 5-6 cm iken belden omuriliğe serum gibi bir şey takıyorlar, ince kıl gibi, elinize de ağrı geldikçe ağrıyı kesmek üzere ilaç göndersin diye bir alet veriyorlar.. çok sancınız olunca basıyorsunuz 5 dk. içinde ağrıyı kesiyor ama sancı gelmeye ve siz ıkınmaya devam ediyorsunuz.
doktoruma yan etkisi ne olur diye sordum taktırmadan önce, doğum süreni uzatabilir bir tek başka da bir yan etkisi yok dedi.. takılmasına rağmen ben toplamda 2,5 saatte doğumumu yaptım.. zaten muayeneye gitmiştim 39+6'da, muayene esnasında suyum gelince doğum başladı.. doğumdan çıktığımda 2,5 saat geçmişti
hiçbir acı-ağrı hissetmiyorsunuz, ıkınmalarınız da mis gibi geliyor orda da hiç sıkıntı yaşamıyorsunuz.. doktor dikiş atarken de ekstra bi uyuşturma gereği duymuyor zaten belden aşağısı uyuşuk oluyor.. sadece dokunmaları hissediyorsunuz ve bebeğin çıkışını da KESİNLİKLE hissediyorsunuz..
sonrasında sadece 1 hafta kadar epiduralin takıldığı yer mor kalıyor sonra o da geçiyor. ne baş ağrısı ne başka bir şey.. bende biraz bel ağrısı oldu ama sonra fark ettim ki onun epiduralle bir alakası yok doğumdan sonra vücudumda kalan fazladan 9 kilo bel ağrısına sebep oluyor.. kilo verdikçe bel ağrınız da kalmıyor..
nitekim eğer epidural normal doğum gibi bir seçeneğiniz varsa kesinlikle öneriyorum çünkü hiç yorulmadan normal doğum yapıyorsunuz..
HATTA en güzeli de şu ki dikişli yer ilk çişinizi yaparken yanar biliyorsunuz ki idrar asit olduğu için.. epiduralde doğumdan sonra bi 4-5 saat belden aşağısı uyuşuk kaldığı için ilk çiş dikişli yeri yakmıyor da.. yani her şey muhteşem ilerliyor
konu ile ilgili aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz..
Verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Ben de epidural normal doğum yapmayı düşünüyorum. Merak ettiğim bir konu var. Epidural yapılana kadar geçen sancı süresinde çok fazla acı hissediyor musunuz? Benim ağrı eşiğim düşük de ondan çok korkuyorum
şimdi çektiğin sancı açılmanın hızı ile alakalı.. ben hastaneye 39+6da muayene amacı ile gittim alttan muayene esnasında suyum geldi zaten açılmam 3 cm idi.. yarım saat sonra 5-6 cm olmuştu yani benim çektiğim sancı yarım saatlik ve nst'te doğum anına yakın maksimum gördüğüm sancı 125 iken epidural takıldığında daha 40lardaydı.. benim için çekilmez bir durum değildi dediğim gibi yarım saat sürdüğü için.. bu vücut yapısı ile bir de rahatlıkla alakalı.. bu konuda senin için bir yorumda bulunamayacağım bu sebeple..
Selam tatlım doğumun nasıl oldu benimde bebeğim maşallah benimde bebeğim iri doğuma kadar 4 kg olur dedi normal düşünüyordum şimdi korkuyorum sen nasıl doğurdu?Zaten belli bi acilmadan sonra iiğnevuruluyormus. Acilmaya kadar ayni aci zaten cçekiliyormuş. Benim Dr epiduralsiz yapalim dedi.bebek iri sezaryen durumu da var. DDoğum aninda karar verecez.
benim dr çakal cikti :)sancim geldi nst cekildi. ebe ye epidural normal dogumda sikinti yasadiniz mi hic dedim. kadin bana 8 yildir burdayim hic epi normal yapmadik dedi..Selam tatlım doğumun nasıl oldu benimde bebeğim maşallah benimde bebeğim iri doğuma kadar 4 kg olur dedi normal düşünüyordum şimdi korkuyorum sen nasıl doğurdu?
Benim de ilk tecrübem olacak şimdilik herşey normal, epiduralli mi epiduralsiz mi buna karar vermem lazım, ıkınmayı bilip bilmediğimi de bilmiyorum, nasıl öğrenicez kiibenim dr çakal cikti :)sancim geldi nst cekildi. ebe ye epidural normal dogumda sikinti yasadiniz mi hic dedim. kadin bana 8 yildir burdayim hic epi normal yapmadik dedi..
ben de dr ye sonucu gosterirken epi normal demi dedim. o da
amannn herkes normal yapiyo sen de yaparsin dedi :) ben de malim ya zayen hem.para verecem hem sanci cekecem :)
bu olaydan 1 hafta sonra oldu doğumum. ve devlet hastanesinde yaotim. hastane mukemmeldi gercekten. 3 ebe vardi mis gibiydi o kadar. bu arada para cebime kaldi :)
ama 2. nasip olirsa epi normal istiyorum. ben ikinamadim. yani ikinma olayini tam bilmiyormusum :)
ıkınmayı bilmiyorum ilk bebegim nasıl öğrenilir ki gercekten...yani iri bebeği normal doğurdun?benim dr çakal cikti :)sancim geldi nst cekildi. ebe ye epidural normal dogumda sikinti yasadiniz mi hic dedim. kadin bana 8 yildir burdayim hic epi normal yapmadik dedi..
ben de dr ye sonucu gosterirken epi normal demi dedim. o da
amannn herkes normal yapiyo sen de yaparsin dedi :) ben de malim ya zayen hem.para verecem hem sanci cekecem :)
bu olaydan 1 hafta sonra oldu doğumum. ve devlet hastanesinde yaotim. hastane mukemmeldi gercekten. 3 ebe vardi mis gibiydi o kadar. bu arada para cebime kaldi :)
ama 2. nasip olirsa epi normal istiyorum. ben ikinamadim. yani ikinma olayini tam bilmiyormusum :)
cok tesekkürler Allah razı olsunbana makattan ikininca foguyo dedimer. afedersiniz buyuk abdestinizi yapar gibi dediler. ne kadar cabalamissam anal fissur oldum :karninizi alta dogru iteleyeceksiniz.
cok cok nefes alin. cagal cikmadan bile her sancida biraz alta dogru sıkın. zaten allah o esnada yarfim ediyo. sadece 2 saat sanci cekeceksiniz. oyle saatlerce olmuyo. kirkmayin o nadar da. ebelerin dediklerini yapinca 10 dk da kucagima aldim.
catala cikinca dediklerinizi yapinca ne kadar surer dedim 15 dediler. o fikir bile beni rahatlatti. ve daha rahat oldu dogum. ha illaki biraz aci oluyo ama bebek cikinca bitiyo.uyustuguhuz icin hissetmiyorsunuz