Doğuma Hazırlık EPİDURAL NORMAL DOĞUM YAPANLAR

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Erguvans

life coaching (Yaşam Koçu )
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2014
23
7
40
Kızlar 36 haftalık hamieyi epidural doğum yapanlar tecrübelerini paylaşabilirmi

HAY YAŞA CANIM YAAA AYNI KONUYU BENDE AÇICAKTIM. BURAYI BULDUM.... ZAMANLAMA DA SÜPER OLDU. BAZI FORUMLAR ÇIKIYOR AMA ÇOK ESKİ TARİHLİ OLUYOR. SANIYORUM CEVAP VEREN DE OLMAMIŞ. ARKADAŞLAR YOK MU YAHUUUU EPİDURAL NORMAL DOĞUM YAPAAAAAAAAAAAAAAANNNNN ???

Bende 37. Haftamdayım. Normal doğum düşünüyordum. Eşimle kursa da katıldık. eğitimini aldık. Fakat internetten bikaç doğum izledim.. aldı bir korku. Ben sezaryenden de korkuyorum ya allah sonumu hayır etsin ... izlediğim bir epidural normal doğum inanılmaz rahattı. yurtdışı kaynaklı fakat diğerleri de bir o kadar fena idi.
doğum koçumda var bu arada önümüzdeki hafta doğum provası yapıcaz. Ama ama işte amalar çok fazla. Ve çok az zaman kaldıııııııııııııııııııııı
sevgiler :)

Kızlar 36 haftalık hamieyi epidural doğum yapanlar tecrübelerini paylaşabilirmi

Kardeşim yaptı bu ay epidural normal kesinlikle tavsiye ediyor. İlk baştan cesaret edemedik epidurale ama doktorun da yönlendirmesiyle epidural oldu. Boşuna çekmişim o sancıyı diyor. Benimde şu an düşüncem epidural normal doğum yapmak. Siz benden öncesiniz doğumdan sonra fırsat bulunca mutlaka yazın merakla bekliyorum.

Bende epidural normal istiyorum.aradtiriyorum bugünlerde.riskleri neler acaba.tecrübeli anneler lütfen yaziiinnn

Ben epudural yaptırdım normal olcaktı ama bebeğimin kalp atışları yavaşladı acil sezeryana aldılar .. Epudural da belinizden bir iğne yapıyorlar kızlar doğumdan sonra ama o boyun ağrısını aslaa unutamam 2 hafta çektim o Ağrıyo gülerken canım öıkıyodu birden ağlıyordum boynumu kıpırdatamıyordum öyle bir acı yok doktor epuduraldan dedi o ağrı hep kalcak diye çok korktum ama geçti şükür olsun ben size epuduralı tavsiye etmiyorum kızlar o ağrıyı yine çekiyosunuz yani benim gittiğim hastanede boydan boya hepsi epudural vurdurmuştu onlar doğumdan çıktıkça soruyordum hepsi bi anlamı yokmuş dedi sadece dikiş acılarıni hissetöiyosun dedi sonuç olarak epudural olup genel anesteziyle sezeryan oldum o boyun ağrısını boşa çektim .. Tabi herkeste myle olcak diye bişey yok

Zaten belli bi acilmadan sonra iiğnevuruluyormus. Acilmaya kadar ayni aci zaten cçekiliyormuş. Benim Dr epiduralsiz yapalim dedi.bebek iri sezaryen durumu da var. DDoğum aninda karar verecez.

Arkadaşlar ben epidural normal doğum yaptım.. O kadar rahat ve o kadar kolay bir doğum oldu ki anlataım da aklınızda soru işareti kalmasın..
açıklık 5-6 cm iken belden omuriliğe serum gibi bir şey takıyorlar, ince kıl gibi, elinize de ağrı geldikçe ağrıyı kesmek üzere ilaç göndersin diye bir alet veriyorlar.. çok sancınız olunca basıyorsunuz 5 dk. içinde ağrıyı kesiyor ama sancı gelmeye ve siz ıkınmaya devam ediyorsunuz.
doktoruma yan etkisi ne olur diye sordum taktırmadan önce, doğum süreni uzatabilir bir tek başka da bir yan etkisi yok dedi.. takılmasına rağmen ben toplamda 2,5 saatte doğumumu yaptım.. zaten muayeneye gitmiştim 39+6'da, muayene esnasında suyum gelince doğum başladı.. doğumdan çıktığımda 2,5 saat geçmişti
hiçbir acı-ağrı hissetmiyorsunuz, ıkınmalarınız da mis gibi geliyor orda da hiç sıkıntı yaşamıyorsunuz.. doktor dikiş atarken de ekstra bi uyuşturma gereği duymuyor zaten belden aşağısı uyuşuk oluyor.. sadece dokunmaları hissediyorsunuz ve bebeğin çıkışını da KESİNLİKLE hissediyorsunuz..
sonrasında sadece 1 hafta kadar epiduralin takıldığı yer mor kalıyor sonra o da geçiyor. ne baş ağrısı ne başka bir şey.. bende biraz bel ağrısı oldu ama sonra fark ettim ki onun epiduralle bir alakası yok doğumdan sonra vücudumda kalan fazladan 9 kilo bel ağrısına sebep oluyor.. kilo verdikçe bel ağrınız da kalmıyor..
nitekim eğer epidural normal doğum gibi bir seçeneğiniz varsa kesinlikle öneriyorum çünkü hiç yorulmadan normal doğum yapıyorsunuz..
HATTA en güzeli de şu ki dikişli yer ilk çişinizi yaparken yanar biliyorsunuz ki idrar asit olduğu için.. epiduralde doğumdan sonra bi 4-5 saat belden aşağısı uyuşuk kaldığı için ilk çiş dikişli yeri yakmıyor da.. yani her şey muhteşem ilerliyor
konu ile ilgili aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz..

memnun olmana sevindimmm canımm peki ücreti nedir hastaneden hastaneye değişir bu ama ben merak ediyorum fiyatlarını

memnun olmana sevindimmm canımm peki ücreti nedir hastaneden hastaneye değişir bu ama ben merak ediyorum fiyatlarını

canım ben banka çalışanı olduğum için vakıf karşılıyor bunları o sebeple bilemiyorum tam ücretini.. bir de ankara güven hastanesinde yaptığım için doğumu ankaranın en pahalı hastanesidir sağlıklı bir ölçü olacağını sanmıyorum..

Verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Ben de epidural normal doğum yapmayı düşünüyorum. Merak ettiğim bir konu var. Epidural yapılana kadar geçen sancı süresinde çok fazla acı hissediyor musunuz? Benim ağrı eşiğim düşük de ondan çok korkuyorum

şimdi çektiğin sancı açılmanın hızı ile alakalı.. ben hastaneye 39+6da muayene amacı ile gittim alttan muayene esnasında suyum geldi zaten açılmam 3 cm idi.. yarım saat sonra 5-6 cm olmuştu yani benim çektiğim sancı yarım saatlik ve nst'te doğum anına yakın maksimum gördüğüm sancı 125 iken epidural takıldığında daha 40lardaydı.. benim için çekilmez bir durum değildi dediğim gibi yarım saat sürdüğü için.. bu vücut yapısı ile bir de rahatlıkla alakalı.. bu konuda senin için bir yorumda bulunamayacağım bu sebeple..

haklısınız kişiden kişiye değişir, teşekkürler.

bende epidural normal dogum yaptim..37 haftalikken suyum geldi..epidural istiyodum..ilk suni snci verdiler....dogum sancisi baslayinca bana fenalar geldi ☺ 5cm acilma olunca belimden igne vurdular ve butun sancim kesildi..ben gule oynaya catala ciktim. hicbir sanci hissetmeden ikinmani soyluyorlar.. ne kadar ikindiysam bebek gelmedi.hemşireler karmina dirsegiyle ciktilar.. cok uzun suren dogumumda vakumla almalari icin doktora yalvardigimi biliyorum... ama Allahima sukur dogumum oldu ve ben kuslar gibi rahatladim.. cataldan yuruyerek indim..ne dikiş acisi ne baska bisey hicbir problemim olmadi.. fakat ikinamadigim icin ve ebelerin karnima bastirdiklari icin zorlanmaktan iki gözümün ici kan oldu...
, boyun bolgemde de nokta nokta ben gibi seyler cikti sonra kayboldu.. yani anlicaginiZ kizlar ben epidurali kesinlikle önermiyorum..ikinma olayini bitiriyo.. kac gun uykumda irkildim... su anda 4 sene gcti ustunden ve ben 2.ye 6 aylik hamileyim..dogum korkum var napcam bilmiyorum

Merhaba arkadaslar. Ben de iki hafta once epiduralli normal dogum yaptim. O kadar harika birsey ki herkese tabsiye ederim. Adana Balcali Hastanesinde epidural anestezimi profesor doktor Mehmet Ozalevli yapti ve sayesinde muhtesem bir dogum gecirdim. Doktor cok onemli kesinlikle. Hic bir sekilde aci , agri hissetmiyorsunuz sadece kasilmalari farkediyosunuz ki bunlari hissetmeniz gerek dogum sirasinda ikinip bebeginizi cikarabilmek icin. Ve ben tum kasilmalarimi resmen ailemle gulerek, laflayarak hissettim. Sonucta sifir aci!!! Ve ameliyat sirasinda da doktorlarinizin talimatlari ve kasilmalari hissettiginiz an ikiniyorsunuz ve bir bakmissiniz bebeginiz dogmus :) Her ani acisiz ve guzel bir sekilde yasamak kadar guzeli var mi? Lutfen korkmayin bu sekilde normal dogum yapmaktan. Sezeryan mecbur olmadiginiz surece diger ameliyatlardan farksiz ve sonrasi cok sikintili. Epidural isteyin ve her anin tadini cikarin.

Zaten belli bi acilmadan sonra iiğnevuruluyormus. Acilmaya kadar ayni aci zaten cçekiliyormuş. Benim Dr epiduralsiz yapalim dedi.bebek iri sezaryen durumu da var. DDoğum aninda karar verecez.
Selam tatlım doğumun nasıl oldu benimde bebeğim maşallah benimde bebeğim iri doğuma kadar 4 kg olur dedi normal düşünüyordum şimdi korkuyorum sen nasıl doğurdu?

Selam tatlım doğumun nasıl oldu benimde bebeğim maşallah benimde bebeğim iri doğuma kadar 4 kg olur dedi normal düşünüyordum şimdi korkuyorum sen nasıl doğurdu?
benim dr çakal cikti :)sancim geldi nst cekildi. ebe ye epidural normal dogumda sikinti yasadiniz mi hic dedim. kadin bana 8 yildir burdayim hic epi normal yapmadik dedi..
ben de dr ye sonucu gosterirken epi normal demi dedim. o da
amannn herkes normal yapiyo sen de yaparsin dedi :) ben de malim ya zayen hem.para verecem hem sanci cekecem :)
bu olaydan 1 hafta sonra oldu doğumum. ve devlet hastanesinde yaotim. hastane mukemmeldi gercekten. 3 ebe vardi mis gibiydi o kadar. bu arada para cebime kaldi :)
ama 2. nasip olirsa epi normal istiyorum. ben ikinamadim. yani ikinma olayini tam bilmiyormusum :)

Benim de ilk tecrübem olacak şimdilik herşey normal, epiduralli mi epiduralsiz mi buna karar vermem lazım, ıkınmayı bilip bilmediğimi de bilmiyorum, nasıl öğrenicez kii

ıkınmayı bilmiyorum ilk bebegim nasıl öğrenilir ki gercekten...yani iri bebeği normal doğurdun?

bana makattan ikininca foguyo dedimer. afedersiniz buyuk abdestinizi yapar gibi dediler. ne kadar cabalamissam anal fissur oldum :karninizi alta dogru iteleyeceksiniz.
cok cok nefes alin. cagal cikmadan bile her sancida biraz alta dogru sıkın. zaten allah o esnada yarfim ediyo. sadece 2 saat sanci cekeceksiniz. oyle saatlerce olmuyo. kirkmayin o nadar da. ebelerin dediklerini yapinca 10 dk da kucagima aldim.
catala cikinca dediklerinizi yapinca ne kadar surer dedim 15 dediler. o fikir bile beni rahatlatti. ve daha rahat oldu dogum. ha illaki biraz aci oluyo ama bebek cikinca bitiyo.uyustuguhuz icin hissetmiyorsunuz

cok tesekkürler Allah razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…