• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

epidural normal doğum yapanlar

sehrayin

gül kokulu kızım
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2009
321
5
118
Diğer
epidural normal doğum yapan biri varmı aranızda
ben normal doğum istiyorum ama korkumdan dolayı epidural istiyorum
epidural olupda zararını gören varmı aranızda lütfen bilgilendirirmisiniz

Canım öncelikle Allah hayırlısı ile kurtarsın.Ben epidural normal doğum yaptım vede çok memnun kaldım.Doktorumun ısrarı ile oldum ve iyiki de olmuşum diyorum.Lay lay lom güzel bir doğum geçirdim çok şükür.Doğumdan sonrada bir problem yaşamadım şükür :nazar:MaşAllah.Amaa yaşayanlar yokmu var tabiki.Mesela tam uyuşmadıklarını söyleyenler,doğumdan sonra 2-3 gün şiddetli baş ağrısı yaşadığını söyleyenler falan var.En iyisi doktorundan geniş ayrıntılı bir bilgi alman.Ve tabiki bu işi ehli biri yapmalı.En güzeli de ne biliyormusun bebeğin doğar doğmaz onu görüp,hemen onu emzirebilmen.Sana kolay gelsin

çok teşekkür ederim :)
seninde bebeğini size bağışlasın rabbim
ben normal istiyorum ama korkuyorum canım çok tatlıdır benimde :)))
bugün doktorumla konuştum hastanede 1 kişi varmış uzman,bakalım bi konuşalım dedi
gece falan olursa doğumum gelmeyebilirmiş
olsun biz en azından bizim hastanede olduğunu öğrendin adamı ikna ederiz artık :)
işte bel ağrısı çok çekiyosun,boşuna iğneyi vuruluyosun o acıyı zaten hissediyosun daha birsürü şeyler
yaşayanlardan duymak istedim
içimi ferahlattın sağol

Sende sağol canım.O tamamen uyuşuyorsun,ıkınman olmuyor falan diyorlar ya şükür ben yaşamadım,sanırım öylede olmuyor,yoksa hekimler manyakmı ıkınamayacağını bile bile epidural yapsınlar.Ağrımın geldiğini anlayabiliyordum,kendim ıkındım,şükür acı hissetmedim yani anlayacağın başardım.Eminimki sende başarırsın canım

Sende sağol canım.O tamamen uyuşuyorsun,ıkınman olmuyor falan diyorlar ya şükür ben yaşamadım,sanırım öylede olmuyor,yoksa hekimler manyakmı ıkınamayacağını bile bile epidural yapsınlar.Ağrımın geldiğini anlayabiliyordum,kendim ıkındım,şükür acı hissetmedim yani anlayacağın başardım.Eminimki sende başarırsın canım

nasıl mutlu oldum nasılll anlatamamm
teşekkür ederim

canım malesef ben o ıkınamayanlardanım..evet sancı için süper hiç hissetmedim ama doğum anı fenaydı..2 ebe sırayla karnıma bastırdı..biri yoruldu diğeri geçti..çok zor oldu hatta dr.um doğum anında ben biliyodum böyle olucanı nie izin verdimki epidurale bile dedi..haa ikinci bi çocuk düşünsem yine normal yaparım ama epidural mi...bi daha aslaaaa...umarım sen benim gibi olmazsın...en güzeli tamamen normal olması..

ıkınamamak? yani hissedemediğin içinmi ıkınamadın anlamadım
ben normal istiyorum ama çok korkuyorum :(

ıkınamamak? yani hissedemediğin içinmi ıkınamadın anlamadım
ben normal istiyorum ama çok korkuyorum :(

bana kalsa ben ıkınıyodumhemde deli gibi ama dr.um ıkınamıyosun dedi sanırım biraz hissizlik olduğu için ben çokıkınıyorum zannediyordum..bende korktuğum için yaptırdım çünkü 40. haftamda 3 cm açılmam olduğu halde hiç sancım yoktu..suni sancıdan korktum..sancıların olursa bence yaptırma hem bakarsın sancın başlar hastaneye bi gidersin direk doğuma alırlar inş. böyle olur kolay doğumlar dilerim..birde insan korkmasına rağmen doğumanında öyle bi cesaret geliyoki sancım olsaydı epiduralsiz yapardım mutlaka bende

inşallah rabbim öyle bir cesaret verir :(
ama ben hiç sanmıyorum
sezeryan istemiyorum ondan kesin eminim
ama epidural beni çok rahatlatmıştı:(
bilmiyorum inşallah gerek bile kalmadan doğumum gerçekleşir :)))

Bebeğimin doğmasına son 1-2 dk kala ebe benimde karnıma bastırdı ama bebeğin kafası biraz iriydi.Her ıkınmamda bebeğin başının gidip geldiğini hissediyordum ama doğmuyordu şükür ki sadece 1-2 kere bastırdı.Doğumum 16.55 de başladı 17.10da gerçekleşti.Dediğim gibi doktorum istedi çünkü benimde suni sancı almam gerekti,doktorum kaldıramayabilirsin demişti.Yani herkes bir olmaz.Arkadaşında dediği gibi doğal ağrılarını bekle belki gerek kalmaz.ınan hep önemli olan sancıyı çekmek,doğum anında hiçbirşey anlamıyorsun diyorlar.Bence doktoruna da danışmayı sakın unutma.

bana kalsa ben ıkınıyodumhemde deli gibi ama dr.um ıkınamıyosun dedi sanırım biraz hissizlik olduğu için ben çokıkınıyorum zannediyordum..bende korktuğum için yaptırdım çünkü 40. haftamda 3 cm açılmam olduğu halde hiç sancım yoktu..suni sancıdan korktum..sancıların olursa bence yaptırma hem bakarsın sancın başlar hastaneye bi gidersin direk doğuma alırlar inş. böyle olur kolay doğumlar dilerim..birde insan korkmasına rağmen doğumanında öyle bi cesaret geliyoki sancım olsaydı epiduralsiz yapardım mutlaka bende

Bende doğum hakkında sizler gibi doğum yapanlardan bilgi topluyorum malum az kaldı bizde son dönemece girdik :))
Şimdi anladığım kadarıyla normal sancımız olmazsa epidureli yaptırabiliriz yani suni sancıya dayanamama ihtimaline karşı sanırım..
Ama normal sancımız olursa o zaman epidürel yaptırmayın mı diyosunuz?? yanlış anlamadım umarım..CADIARZU

Bende doğum hakkında sizler gibi doğum yapanlardan bilgi topluyorum malum az kaldı bizde son dönemece girdik :))
Şimdi anladığım kadarıyla normal sancımız olmazsa epidureli yaptırabiliriz yani suni sancıya dayanamama ihtimaline karşı sanırım..
Ama normal sancımız olursa o zaman epidürel yaptırmayın mı diyosunuz?? yanlış anlamadım umarım..CADIARZU

kusura bakma canım küçük bebeğim olduğu için herzaman buralara bakamıyourm..evet aynen kendi sancın olursa epidural yaptırma derim..çok duydum sancılanıp hastaneye gittiğinde 6-7 cm açılmaları olduğunu öğrenen...hayırlı ve kolayl doğumlar dilerim

kusura bakma canım küçük bebeğim olduğu için herzaman buralara bakamıyourm..evet aynen kendi sancın olursa epidural yaptırma derim..çok duydum sancılanıp hastaneye gittiğinde 6-7 cm açılmaları olduğunu öğrenen...hayırlı ve kolayl doğumlar dilerim

Kusur ne demek cnm :)) gayet normal bebişle ilgilenmek durumundasın tabiiki :))) tamam cnm anladım..şu an için doğum şeklim filan belli değil ama ben yinede öğrenmeye çalışıyorum sizlerden..çok saol bilgiler için..ahh keşke öle 6 cm lik filan açılmalarla hastneye gitsek ne güzel olur..hakkımızda hayırlısı olsun inşallah..

Zaten açılma 4cm i geçmişse epidrual yapmıyorlar.

Evet bende öle duymuştum..bakalım doğum zamanı netleşcek herşey..hayırlısı inşallah ..

Ben daha 12 gun once ikinci bebegimi dogurdum.
6.5 yasinda bir kizim var, onun dogumu (dogum bile denmez) cook ama cok kolaydi. 2 saatte baslayip bitmisti, sanci+ikinma+dogum...
Ama ikinci bebegim, oglumun dogumu zor sayilacak bir dogumdu. Bende sancilar iki dakikada bir olunca dayanamayip vede butun cesaretimi toplayip epidural istedim. Iyikide istemisim, Allah bulanlardan razi olsun.

Epidural yapildiginda vede suana kadar herhangi bir problemim olmadi cok sukur.
Onceden karar vermek belki yalnis ama, dogum aninda eger sancilariniz dayanilmayacak kadar siddetliyse ozaman isteyin epidurali. Ama eger dayanabiliyorsaniz, vede acilmada hizli sekilde devam ediyorsa normal dogum yapin.

Buda benim bakis açimdi.

Her kese kolay dogumlar dilerim.

bende epidural normal doğum yaptım,
normal doğum sancısı nasıl bişeydir bilmediğim için cesaret edemedim.
ama epiduralde 1 gram ağrı çekmedim.
tavsiye ederim bence en güzel yöntem bu.

bende çok araştırıyorum ama daha bulamadım hangi yöntem olsun 1.doğumum çok zor oldu 2.nasıl olyr ama uzman doktor arıyorum

güzel konu olmuş bende henüz hanile değilim ama epidural normal doğum ilgimi çekiyor işin aslı.
yaptıranlar tecrübelerini paylaşırsa çok sevinicem.
Uzman tv de falan araştırdım gayet normal güzel bir yöntem olarak anlatılmış....

Back