Epidural normal dogum yapanlar

Kahveseverw

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2017
155
29
48
27
37 haftalik hamileyim daha onceki konuda sezeryan istediğimi yazmıştım ama son gunlerde normal dogum yapma fikrine daha sıcak bakiyorim. Epidural normal dogum yapanlar sizce tavsiye edermisiniz yani gerçekten buyuk farkediyormu. Bu arada benim tek tedirginligim bir bucuk yıldır evli olmama ragmen beraberlikte hala zorlanmam bu bilinc alti yuzunden normal dogundan korkuyorum

Merhabalar ben 2 kere normal doğum yaptım. 1.de epiduralle yaptım. Epidurali dayanamadığınız zaman ve uzun sürdüğü zaman kullanıyorsunuz. 10dk içinde sancıları kesiyor. Bana baya iyi gelmişti. 2.de kullanmadım dayandım epiduralsiz doğurdum. Normal doğum evet sancılı ama doğurduğunuz an her şey bitiyor. Dr son haftalarda çatı muayenesi yapacaktır. Zaten çatınız darsa size bunu söyler. Hiç çekinmeyin. Normal doğum mükemmel bir şey.

Çatı muayenesi oldunuz mu eğer ilişki esnasında zorlanıyor iseniz çatınız dar olabilir muayeneden sonra doktorunuz karar veriyor ben epidural ile normal doğum yapacaktım 5 cm açıktıktan sonra fetal stres oldu acil sezeryana alındım 4 5 cm açıktıktan sonra belinizden katater takıp uyuşturucu ilaç gönderiyorlar bir arkadaşım bu şekilde doğum yaptı doğum esnasında yürüyebiliyorsunuz hareket edebiliyorsunuz acıyı hissetmiyorsunuz.
Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.
Normal doğum da ısrar etmeyin eğer sizin açınızdan uygun değilse..
Benim çatım dar olmasına rağmen normal doğum yapacağım diye tutturmuştum sabah 9 dan akşam 5 e kadar sancı çektim saat 5 de sezeryana alındım

Normal dogum sans isi. Bende acilma o kadar cabuk olduku (1,5 saat icinde 8 cm)Epidural yapamayiz dogum her an gerceklesbilir demislerdi. Epiduralsiz dogum yaptim. Son haftalarda hurmayi cok yedim. Hurma acilmada yardimci oluyomus.

Ben de normal doğum yaptım. Normali dener muhtemelen sezeryana geçeriz diye bekliyorduk ben korktuğum için. Kolay değil ama katlanılabilir. Gebe eğitiminde öğrendiğim herşeyi uyguladım, vücuduma bıraktım. Sonrası ise müthiş rahatlık. Bebeğimi hemen emzirdim, kucağımda kendim çıkardım hastaneden. İlk günden sonra da bebeğimin her türlü bakımını kendim yapabildim. İki hafta sonra gezmelere çıkmaya başladık :))
Doğum aynı zamanda bebeğin kaderi. Siz akışa bırakın. Normal ya da sezeryan neyse kaderinde o şekilde gelecek...

Peki sunu duyuyorum ikinma hissi olmuyormuş dogrumu yani ebeler bebegi itiyormus falan doğum aninda aci oldumu peki

Ayrıca birsürü dikiş atıyorlar bana çıkışta kesi yok dediler ama bir sürü dikiş vardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…