16gün önce epidural normal doğum ile kızım dünyaya geldi.kızımın kafası doğum kanalına girdiği için biraz zorla olan bir bebek.ne suyum geldi,ne sancım vardı.hastaneye kontrole gittiğimizde doktor bebeğin kafası doğum kanalına girmiş seni doğurtacağız dedi.yatış işlemleri yapıldı.bana oda verildi.odaya yerleştim.daha sonra ebeler serum ve sancı vermeye başladı.bi saat sonra açıklığımın 4cme çıktığını söylediler.beni epiduralin takılması için doğumhaneye aldılar.tekrar odama döndükten sonra doktorum ve ebeler 20dk arayla açıklığı kontrole geldiler.10cm e ulaşınca doğuma alacağız dedi.açıklık 7cmde kaldı.epiduralin etkisi geçmeye başladı.bende şiddetli sancılar başladı.bana tekrar narkoz ve rahim açıcı iğne yapıldı.doktor itekaka açıklığı 9cm e kadar getirdi.sonra ebelerden biri şiddetle ıkınmam için uğraştı.artık seni doğuma alacağız dediler.doğumhanede hiçbir sancı sancı hissetmeden ıkınmaktan boğazım acıdı.keşke ikinci kez narkoz vermeselerdi.en azından sancıyı hissederek ıkınmak kolay:)10dakikalık uğraşıdan sonra bebeğim çıktı.eşi çıkarmak için çok şiddetli karnıma bastırdılar.çocuğumu görmüştüm ya herşey bitti o an.çocuğuma hazırlanırken doktorda beni dikti.kimbilir kaç dikişim var bilmiyorum.doğumdan sonra bütün gece kustum.küçük idrarımı yapmakta o kadar güçlük çektim ki en sonunda ayakta duşa yaptım.oturmak mümkün değil.gece boyu ağrım oldu.ağrı kesiciler pek işe yaramadı.ertesi gün eve döndüğümüzün akşamı yürümekte güçlük çekiyordum.çok fazla ıkınmaktan ciddi boyutlarda hemoroidim oluşmuş.öksürmek,hapşurmak mümkün değil.dikişlerimde inanılmaz bir baskı hissettiriyor.yürümek tuvaletimi yapmak o kadar zordu ki ayakta yapabiliyordum.üzerinden 16gün geçmiş olmasına rağmen hala dikişlerim çok acıyor.birde sütüm geç geldi mi çocuğum sarılık oldu mu.psikolojim alt üst oldu.sevgili kayınvalideler ve anneler ne olur böyle zamanlarda anneyi rahatlatın benim kayınvalidem hala sütümün azlığı konusunda tenkitte bulunuyor ama umursamıyorum kimseyi