Bende epidural normal doğum istiyorum çünkü çok korkuyorum normal doğum yapmaktan ama çevremde bazı kişiler ikinmanin zor olduğunu hatta ikinamayacagimi söylüyorlar çocuğun çok geç geleceğini söylüyorlar hoş onlarda yapmayan insanlar ama insan yinede tedirgin oluyor nasıl ıkındınız gerçekten öyle bi durum var mı?Merhaba hanımlar,
Biliyorum ki hamile pek çok arkadaşımız burada bu öyküleri okuyup moral ve destek arıyor kendine. Ben de o yüzden yazıyorum.
40+3 olmama rağmen ne nişan, ne suyum gelmişti ne de açılmam vardı. NST'de neredeyse sancım yoktu. Sanırım oğluma kalsa 11 ayı bulacaktı doğması :) Kontrolümde suyumun azaldığı görülünce doktorum suni sancı verelim, daha fazla riske girmeyelim dedi.
Dedi ama.. Biz sadece kontrol diye gitmiştik, tamamen hazırlıksızdık :) Benim yatış işlemlerimden sonra eşim eve dönüp eşyalarımızı alıp geri geldi. Saat 11:00 civarı artık suni sancı verilmeye başlamıştı. Saat 14:00 civarlarından açıklık 4cm olmuştu ama benim sinirlerim bozulmaya başlamıştı :) 4 saate 4 cm açılabilmiştim sadece. Doktorumun da önerisiyle epidural almaya karar verdim.
Eğer bilseydim ki epiduralden sadece 2 saat sonra doğuracağım, inanın almazdım :) Epidurali alıp odaya gelmemden yaklaşık 1,5 saat sonra ıkınma hissi başladı, tam açıklıkla doğumhaneye gittim.
3.ıkınmamda bebeğim doğmuştu..
Ve ben saatlerdir yatıyor olmaktan öyle sıkılmıştım ki bir an önce bebeğimi kucağıma alıp doğumhaneden çıkmak istiyordum :) Tabi ki öyle birşey olmadı. Ama olsaydı 10 numara olurdu :))
Benim dikişlerim atılırken ( hepi topu 4 dikişim vardı) bebeğimi temizleyip pakladılar. Ve odamızda tekrar kavuştuk oğlumla.
5 saat emzirdim, ayrılmadı mememden.. Sonra da uyuyakaldı zaten.
O uyurken ben hastanede gezinmeye başlamıştım bile.
Kısmet olursa ileride bir bebek daha istiyorum, umarım onu da normal doğumla doğurmak nasip olur.
Okuyan hamile arkadaşlarıma hayırlı doğumlar, içinizi ferah tutun :) bebişler ne yapacaklarını biliyorlar, bizim sadece onlara yardım etmemiz lazım :)
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah, az kalmış vaktiniz :)Bende epidural normal doğum istiyorum çünkü çok korkuyorum normal doğum yapmaktan ama çevremde bazı kişiler ikinmanin zor olduğunu hatta ikinamayacagimi söylüyorlar çocuğun çok geç geleceğini söylüyorlar hoş onlarda yapmayan insanlar ama insan yinede tedirgin oluyor nasıl ıkındınız gerçekten öyle bi durum var mı?
Çok teşekkür ederim tecrübeli birinden böyle şeyler duymak içimi rahatlattı benim zaten normal doğumdan korkum ağrılara dayanamayip bitkin düşmek veya bayılmak o gücü bulamamaktan korktuğum için epidurale karar verdik ama soylenenler beni korkutmustu dedikleriniz beni rahatlattı sagolun :)Sağlıkla kucağınıza alın inşallah, az kalmış vaktiniz :)
Benim kız kardeşim epidural almadan normal doğum yaptı ben epidural alarak normal doğum yaptım. Yaşadığıma ve duyduğuma göre size şöyle bir kıyaslama yapabilirim;
Epidural aldığınız zaman kasılmaları hissetmekle beraber sancı hissetmiyorsunuz. Doğum yaklaşınca ıkınma hissi de geliyor. Yalnız sancı hissetmediğiniz ya da epiduralsiz doğuma göre daha az hissettiğiniz için çok şiddetli ıkınmıyorsunuz. Ben iki sefer ıkındım. Üçüncüde doğurdum.
Epidural almadığınız zaman eğer sancılar sırasında çok yorgun düşerseniz yine ıkınamayabilirsiniz. Çünkü ıkınma noktası gerçekten tüm enerjinize ihtiyacınız olan nokta. Benim kız kardeşim yoruldu sancılarından ve o da 3-4 ıkınmada doğurdu.
Sonuca baktığınız zaman değişen bir şey yok aslına :) Yorgunluktan da ıkınamayabilirsiniz, his azlığından da.
Siz herşeyin yolunda gideceğini umun ve içinizi ferah tutun. Ikınma hissi o kadar doğal olarak geliyor ki! Sadece tamamlamak için biraz güç lazım. Epiduralle veya değil.. Normal doğumda sancılarınızı mümkün mertebe sakin karşılayın ve enerjinizi saklamaya bakın :)
Epiduraldede kasılmayı hissediyorsunuz ve zaten doktorunuz haydi bakalım ıkınabilirsin diyor, yönlendiriyor. Tek farkı acınız yok. Bu da güzel birşey. Yani şu anda durup dururken ıkındığınızı varsayın, epiduraldede böyle. Takılmayın siz çevrenize çok keyifli bir doğum şekli :)Çok teşekkür ederim tecrübeli birinden böyle şeyler duymak içimi rahatlattı benim zaten normal doğumdan korkum ağrılara dayanamayip bitkin düşmek veya bayılmak o gücü bulamamaktan korktuğum için epidurale karar verdik ama soylenenler beni korkutmustu dedikleriniz beni rahatlattı sagolun :)
Her doğum kendine has lütfen bunu unutmayın :) Belki de sancıları o kadar hafif hissedeceksiniz ki hastaneye 4-5cm açıklıkla gideceksiniz :) Belki de çok şiddetli hissedeceksiniz ve 2cm de epidural isteyeceksiniz.. Milyonlarca ihtimal var :) Dediğim gibi siz sadece içinizi ferah tutun ve büyük gününüzü bekleyin.Çok teşekkür ederim tecrübeli birinden böyle şeyler duymak içimi rahatlattı benim zaten normal doğumdan korkum ağrılara dayanamayip bitkin düşmek veya bayılmak o gücü bulamamaktan korktuğum için epidurale karar verdik ama soylenenler beni korkutmustu dedikleriniz beni rahatlattı sagolun :)
Teşekkür ederim :)Her doğum kendine has lütfen bunu unutmayın :) Belki de sancıları o kadar hafif hissedeceksiniz ki hastaneye 4-5cm açıklıkla gideceksiniz :) Belki de çok şiddetli hissedeceksiniz ve 2cm de epidural isteyeceksiniz.. Milyonlarca ihtimal var :) Dediğim gibi siz sadece içinizi ferah tutun ve büyük gününüzü bekleyin.
Şubat annelerini takip ettim sıra sizde Allah kurtarsin inşallah sağlıkla kucağınıza alın ben de epidurali araştırıyorum Mayıs annesi olcam inşallah Allah nasip ederseTeşekkür ederim inşallah sorunsuz bi şekilde dogumu yaparım içim rahatladı :)
Allah razı olsun sizde sağlıkla kucağınıza alın inşallah Allah kolaylik versinŞubat annelerini takip ettim sıra sizde Allah kurtarsin inşallah sağlıkla kucağınıza alın ben de epidurali araştırıyorum Mayıs annesi olcam inşallah Allah nasip ederse
Çok güzel bir Doğum hikayesi. Darısı başıma :) 40.haftadayım. Normal doğumu çok çok istiyorum. Herhangi bir şey yaptınız mı doğumu kolaylaştırmak için. Belki de genetiktir diye umut ediyorum ablamlar hep normal doğurduMerhaba hanımlar,
Biliyorum ki hamile pek çok arkadaşımız burada bu öyküleri okuyup moral ve destek arıyor kendine. Ben de o yüzden yazıyorum.
40+3 olmama rağmen ne nişan, ne suyum gelmişti ne de açılmam vardı. NST'de neredeyse sancım yoktu. Sanırım oğluma kalsa 11 ayı bulacaktı doğması :) Kontrolümde suyumun azaldığı görülünce doktorum suni sancı verelim, daha fazla riske girmeyelim dedi.
Dedi ama.. Biz sadece kontrol diye gitmiştik, tamamen hazırlıksızdık :) Benim yatış işlemlerimden sonra eşim eve dönüp eşyalarımızı alıp geri geldi. Saat 11:00 civarı artık suni sancı verilmeye başlamıştı. Saat 14:00 civarlarından açıklık 4cm olmuştu ama benim sinirlerim bozulmaya başlamıştı :) 4 saate 4 cm açılabilmiştim sadece. Doktorumun da önerisiyle epidural almaya karar verdim.
Eğer bilseydim ki epiduralden sadece 2 saat sonra doğuracağım, inanın almazdım :) Epidurali alıp odaya gelmemden yaklaşık 1,5 saat sonra ıkınma hissi başladı, tam açıklıkla doğumhaneye gittim.
3.ıkınmamda bebeğim doğmuştu..
Ve ben saatlerdir yatıyor olmaktan öyle sıkılmıştım ki bir an önce bebeğimi kucağıma alıp doğumhaneden çıkmak istiyordum :) Tabi ki öyle birşey olmadı. Ama olsaydı 10 numara olurdu :))
Benim dikişlerim atılırken ( hepi topu 4 dikişim vardı) bebeğimi temizleyip pakladılar. Ve odamızda tekrar kavuştuk oğlumla.
5 saat emzirdim, ayrılmadı mememden.. Sonra da uyuyakaldı zaten.
O uyurken ben hastanede gezinmeye başlamıştım bile.
Kısmet olursa ileride bir bebek daha istiyorum, umarım onu da normal doğumla doğurmak nasip olur.
Okuyan hamile arkadaşlarıma hayırlı doğumlar, içinizi ferah tutun :) bebişler ne yapacaklarını biliyorlar, bizim sadece onlara yardım etmemiz lazım :)
Merhaba, gec yanitim icin uzgunum insallah sag salim alirsin bebegini kucagina ya da coktan almissindir bile. Dogumu kolaylastirmak icin cok yuruyus yaptim ama pek faydasi oldugunu dusunmuyorum. Akisinda gerceklesiyor hersey.Çok güzel bir Doğum hikayesi. Darısı başıma :) 40.haftadayım. Normal doğumu çok çok istiyorum. Herhangi bir şey yaptınız mı doğumu kolaylaştırmak için. Belki de genetiktir diye umut ediyorum ablamlar hep normal doğurdu
Maalesef hala alamadım bebeğimi kucağıma 40+1deyim .ben de bu son hafta yürüyüşe merdiven inip çıkmaya ve hurma yemeye başladım. Öncesinde 35.hafta erken Doğum riskim vardı hareketlerime dikkat ettim.30.haftaya kadar da çalıştım yani çok hareketsiz bir hamilelik geçirmedim. Ama günde 2 saat yürüyenleri okuyorum moralim bozuluyorMerhaba, gec yanitim icin uzgunum insallah sag salim alirsin bebegini kucagina ya da coktan almissindir bile. Dogumu kolaylastirmak icin cok yuruyus yaptim ama pek faydasi oldugunu dusunmuyorum. Akisinda gerceklesiyor hersey.
Ben de en çok kesiden korkmuştum :) kesi atılırken hiç hissetmedim, lokal anestezi yaptılar bana epidurale ek olarak. Dikişler atılırken de en sonuncusunu hissettim ama aman aman bir acı değildi. Bir an irkildim o kadar. İyileşme sürecinde ilk 3-4 gün dikişlerimi hissetmedim bile, sonra kurumaya başladıkça çekilme hissi oluşmaya başladı. O da batma yapıyor ama aşırı rahatsız eden bir durumum olmadı. Ben hiç yatmadım doğumdan sonra o yüzden 1 hafta falan biraz sızlama oldu. Yatıp dinlenseydim o da olmazdı diye düşünüyorum.
ay ne güzel ya. öyle çok korkutuyorlar ki.. tabi bunlar annenin yapısına ve doktora da bağlı. herkesin yaşadığı şeyler farklı tabi.Ben de en çok kesiden korkmuştum :) kesi atılırken hiç hissetmedim, lokal anestezi yaptılar bana epidurale ek olarak. Dikişler atılırken de en sonuncusunu hissettim ama aman aman bir acı değildi. Bir an irkildim o kadar. İyileşme sürecinde ilk 3-4 gün dikişlerimi hissetmedim bile, sonra kurumaya başladıkça çekilme hissi oluşmaya başladı. O da batma yapıyor ama aşırı rahatsız eden bir durumum olmadı. Ben hiç yatmadım doğumdan sonra o yüzden 1 hafta falan biraz sızlama oldu. Yatıp dinlenseydim o da olmazdı diye düşünüyorum.
Doğumdan hemen sonra tuvalete gittim, canım yanar diye korkarak tuvaletimi yaptım ama zerre kadar yanma sızı olmadı. O konuda hiç sorun yaşamadım. Hastanede 1lt batikonlu su verdiler, her tuvaletten sonra onu önden geriye doğru ani bir hareketle döktüm. Yaptığım tek bakım oydu. 1 hafta sonra ona da gerek kalmıyor zaten.
İz kalmadı sanırım, yani çok incelemedim ama :) Gördüğüm kadarıyla göze batan bir değişiklik yok orda :)
Sezeryan olup da günlerce yatan da var, normal doğum yapıp günlerce oturup kalkamayan da.. Yani bu biraz şans biraz da bünye işi.ay ne güzel ya. öyle çok korkutuyorlar ki.. tabi bunlar annenin yapısına ve doktora da bağlı. herkesin yaşadığı şeyler farklı tabi.
sezeryan olursan alt tarafın hiç bozulmaz diyorlar. ama onun da riskleri çok, bakımı zor.. sezeryan oldum çok rahattı diyen de var.
çıldıricim:)
teşekkürler cevabın için. allah bebeğinizi size bağışlasınSezeryan olup da günlerce yatan da var, normal doğum yapıp günlerce oturup kalkamayan da.. Yani bu biraz şans biraz da bünye işi.
Sezeryan olanları asla kınamam ya da olumsuz düşünmem, haddime de değil, ancak ben gerçekten gerekli durumda sezeryan yapılması taraftarıyım :) Normal doğum, adı üstünde, normal doğum. Doğal olan. Gerçi bu kadar epidural, iğneden sonra doğal neresi kalıyor tartışılır ama en azından anatomiye uygun olanı diyelim :)
Benim normal doğum yapabilmem tamamen şanstı. Hiç bir doğum emaresi olmadan suni sancı alıp da normal doğum yapan pek yok, genelde saatlerce sancı çekilip açılma olmayınca sezeryana alınıyor anne. Benim de en büyük korkum buydu, gelmedi başıma çok şükür.
Öyle ya da böyle, o bebek dışarıya çıkacak :) Bunu bilip içinizi ferah tutmaya çalışın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?