Epidural Normal Doğum Hikayem

miumao

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2015
4.097
5.155
158
Merhaba hanımlar,

Biliyorum ki hamile pek çok arkadaşımız burada bu öyküleri okuyup moral ve destek arıyor kendine. Ben de o yüzden yazıyorum.

40+3 olmama rağmen ne nişan, ne suyum gelmişti ne de açılmam vardı. NST'de neredeyse sancım yoktu. Sanırım oğluma kalsa 11 ayı bulacaktı doğması :) Kontrolümde suyumun azaldığı görülünce doktorum suni sancı verelim, daha fazla riske girmeyelim dedi.

Dedi ama.. Biz sadece kontrol diye gitmiştik, tamamen hazırlıksızdık :) Benim yatış işlemlerimden sonra eşim eve dönüp eşyalarımızı alıp geri geldi. Saat 11:00 civarı artık suni sancı verilmeye başlamıştı. Saat 14:00 civarlarından açıklık 4cm olmuştu ama benim sinirlerim bozulmaya başlamıştı :) 4 saate 4 cm açılabilmiştim sadece. Doktorumun da önerisiyle epidural almaya karar verdim.

Eğer bilseydim ki epiduralden sadece 2 saat sonra doğuracağım, inanın almazdım :) Epidurali alıp odaya gelmemden yaklaşık 1,5 saat sonra ıkınma hissi başladı, tam açıklıkla doğumhaneye gittim.

3.ıkınmamda bebeğim doğmuştu..

Ve ben saatlerdir yatıyor olmaktan öyle sıkılmıştım ki bir an önce bebeğimi kucağıma alıp doğumhaneden çıkmak istiyordum :) Tabi ki öyle birşey olmadı. Ama olsaydı 10 numara olurdu :))

Benim dikişlerim atılırken ( hepi topu 4 dikişim vardı) bebeğimi temizleyip pakladılar. Ve odamızda tekrar kavuştuk oğlumla.

5 saat emzirdim, ayrılmadı mememden.. Sonra da uyuyakaldı zaten.

O uyurken ben hastanede gezinmeye başlamıştım bile.

Kısmet olursa ileride bir bebek daha istiyorum, umarım onu da normal doğumla doğurmak nasip olur.

Okuyan hamile arkadaşlarıma hayırlı doğumlar, içinizi ferah tutun :) bebişler ne yapacaklarını biliyorlar, bizim sadece onlara yardım etmemiz lazım :)

Ne güzel kucağına almışsın.Allah analı babalı büyütsün hayrlı evlat olsun inşallah

Çok güzel bir Doğum rabbim meleğini size bağışlasın ömrü uzun olsun :)

Oncelike gecmis olsn Allah yavrunuza uzun saglikli omurler versn. epidural tehlikeli diyorlar felc riski falan inanmiyorm ama boyle bi algi var uygulamasi zor mu

Oncelike gecmis olsn Allah yavrunuza uzun saglikli omurler versn. epidural tehlikeli diyorlar felc riski falan inanmiyorm ama boyle bi algi var uygulamasi zor mu
Epidural uygulaması hakkında hemen hemen hiç birşey hatırlamıyorum desem?? :) Ben de uygulamadan sonra çok baş ağrısı yaşayanları duydum. Hatta anestezi uzmanı uygulamadan sonra baş ağrınız ya da bel ağrınız var mı dedi, hayır dedim. Tamam o zaman, gayet başarılı bi uygulama oldu eğer belinizde ağrı olursa doğum kaynaklıdır bilginiz olsun dedi. Ki benim 3 tane fıtığım vardı. Çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım.

Hatırladığım kadarıyla hiç ağrı acı hissetmedim ama o sırada doğum sancısı çekiyordum. Beni tek tedirgin eden şey sabit durmak gerekliliğiydi. Sancı geldiği zaman duramıyor insan. O zaman da sancı geliyor diye haber verdim hep, bir sorun olmadı.

İnşallah çok teşekkür ederim.Hepimiz hayırlısıyla kavuşuruz inş yavrularımıza

acaba epidural olduğu içinmi bu kadar rahat doğum yaptınız ?

Bende epidural normal doğum yapanlardanım. Canım acayip kıymetlidir, elime iğne batsa dünyaları yıkanlardanım. Bir akşamüzeri saat 18.00 civarı hafif hafif başlayan sancımla bir sonraki sabah 7.30 a kadar hastanede bekledim sonrasında epidural alıp 10.30 da meleğime kavuştum. Doğum sürecini ve anını sorarsanız acayip keyifliydi. Kasılmalarınızı ve bebeğin sizden ayrılmasını hissediyorsunuz ama ağrı sancı yok. Harika birşey. Dert etmeyin kendinize hiç, arkadaşında dediği gibi bebekler işini biliyor onlara yardım edin.

acaba epidural olduğu içinmi bu kadar rahat doğum yaptınız ?
Sanırım ağrıyı nasıl karşıladığınızla alakalı bu durum. İlk 4 saat çektiğim sancıyı düşünerek söyleyebilirim ki dayanılmayacak bir sancı değil.. dediğim gibi epiduralden sonra bu kısa sürede doğuracağımı bilsem onu da almazdım. Dayanırdım.

Ama eğer sancı ve ağrı karşısında panikler kendinizi gereksiz yere yorarsanız o zaman herşey çok daha zor olur.
Ben suni sancıyı almaya başlamadan önce ağrı ve acıyı kabullenmiştim. Çok şükür kabullendiğimden daha hafif oldu çektiğim sancı. (Epiduralsiz 4 saatimden bahsediyorum)

Epidural muhakkak kolaylaştırdı doğumu. Daha doğrusu benim sancım hafifleyince ben doğumu daha kolay karşıladım.

Önümüzdeki kışa allah kısmet ederse ikinci bebeğime hamile kalmak istiyorum. Hayalimdeki gibi kendim sancılanırsam epidural almadan kendi sancımla doğum yapmayı çok isterim.

ya iyi bir anesticinin yapması gerekiyormuş , felç kalma falan bisürü şey söylemişler. geçici bir ilaç sonucta ama nebilim. en keyifli kısmı ne güzel agrı sancı yok öyle bir doğum yapsam benden mutluusu olmazdı. ben normalde acıya çok dayanıklıyım ama doğum nedense gözümü aşırı korkutuyor . Allah yardımcımız olsun

Sadece şu yanlışı düzeltmek isterim. Kasılmaları ve ıkınma hissini hissediyorsunuz. Sadece sancıyı hissetmiyorsunuz. Ben belimdeki 3 fıtıkla aldım epidurali. Tabi ki herhangi birşeyin ters gitme ihtimali var.
Doktorunuza ve ekibine güveniyorsanız içinizi ferah tutun.

Doğumdan korkmanız çok normal, ilk bebeğinizse özellikle korkmamanız anormal olurdu.

Her doğum kendine has, kendine özel. En iyisini düşünerek ilerleyin, olumlu düşünün sadece. Doğumdan sonra eminim ki benim gibi keşke daha az stres yapsaydım da o anların tadını çıkarsaydım diyeceksiniz :)

sağol canım benim ya . hani derler ya insan bilmediğinin düşmanııdır diye , nasıl bişey oldugunu bilmediğim için kendimi nasıl hazırlamam gerekli o an ne olacak diye bisürü soru işareti doluyor kafamın içine. birde alakası varmı bilmiyorum ama biraz açık konuşcam ama ben ilişkiye girerken bile ilk zamanlar çok zorlandım 2 yıllık evliiyim anca alıştım doğumdada acaba acı çekecekmiyim vajina darlığı falan fark ediyormu bisürü soru var kafamda. yarın kontrole gitcem doktoruma bunları paylaşcam korkularımı falan bakalım ne dicek

Sana doğumla ilgili tek birşeyi çok net söyleyebilirim. Doğum sırasında o bölgeyle ilgili hiç birşey hissetmiyorsun. Ne açılırken ne de doğum esnasında. Açılırken sancın genelde bel, kasık kısımlarında oluyor. Doğururken basıncı makatta hissediyorsun.

gerçekten mii ozaman iyi yani :) ben sanıyorum hani vajinal bölgede böyle açılma oldukça insanın canı çok yanar ne bilim kafamda hep öyle hayal ediyorum , ama dediğin gibiyse o kadarda korkulcak bişey yok

Baş ağrısı için kullandığın ağrı kesicide de yan etki yazar. Hatta sabah kızıma antibiyotik veriyordum (hasta olduğu için) onda da kalp krizi ve felç kalma riski diyor. Yani evet yan etkilerini görmezden gelemeyiz ama bu her ilaçta var. Doktorunuza ve ekibine güveniyorsanız deneyin derim. Birde doğum o kadar korkulacak birşey değilmiş. Bize hep kötüler anlatılmış. İnanın karın ağrısıyla başladı ve sonrası biraz dayanması zor olan adet sancısı gibiydi. Gönlünüzü ferah tutun, Allah kulunun yanında oluyor

evet canım benim ya hep böyle anlatılan oo doğum sancısı ölüp dirilmek falan bisürü şeyler insanın beynine yer ediyor. ama buradaki arkadaşlar yooo o kadarda korkulcak bişey değil sancım oldu açıklık geldi bebiş çıktı diyolar kolayca. vala sanırım o kadar göz korkutmaya gerek ykmuş. vala epidurali inşallahh en son aylarımda doktorumla kararlaştırıcam artık. bebiş bi büyüsünde sağlıklı bir şekilde 2 aylığız daha :) çok sağolun canlar vala içime su serptiniz..

Bak en güzel örneği vereyim sana, ben hamile kaldığımda çok çok yakın arkadaşım(!) ki kendisi acıya müthiş dayanıklıdır, "insan o ağrı sancıda ismini bile unutuyor" demişti. Ben de Allah'tan pek takılmayan bir insanım. Sonra doğumum gerçekleşti, bebeğimi görmeye geldi işte konu konuyu açtı ben çok keyifli bir doğum süreci geçirdiğimden bahsedince "öyle canım anlatılanlar kadar zor olmuyor bu işler" dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…