ilkinde genel anestezi 2. de epidural anestezi yaptırdım.
epidurali tavsiye ederim. belinden iğne yapıldığını farketmiyosun bile. ameliyat bitene kadar anestezi uzmanı seninle beraber bekliyor. devamlı sana nasıl olduğunu soruyor. doğumdan sonrada kontrol ediyor. epidural anestezide belinden yaptıkları iğnenin ordan ince bi hortumla omzuna yapıştırıyorlar ve ameliyat sonrası ordan ağrı kesici veriliyor. böylece doğumdan sonrada ağrı hissetmiyorsun.
ben sabah 9.30 da ameliyata girmiştim. o gün öğlen bacaklarımı hissetmeye başladım. hiç problem olmuyor. akşamda yürüdüm zaten.
bence ameliyattan önce sen olumsuz etkileri neler falan diye düşünme. "herkes bu yöntemi tercih ediyor, herşey iyi olacak, hemen vakit geçecek" diye düşün.
olumsuz yöntemleri araştıracak olursan genel anestezininde, normal doğumunda olumsuz yönleri var. Kaan Kocatepeyi bilirsiniz sanırım. onun sitesine girip bakın. Kaan bey epidural şansı olan kişiler mutlaka epidurali tercih etsinler diyor. tavsiye ediyor yani.
umarım yardımcı olabilmişimdir. hayırlı doğumlar. bi an önce bebişini kucağına alıp gel, resimlerinide ekle bebişinin.