• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

epidural anesteziyle normal dogum yapanlar yardım edin lutfeeen

RUKOSUM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2011
20
0
36
Kocaeli
kızımı epidural anesteziyle normal dogum istedim anestezim tutmadı dr ilkinde beceremedi ikincisindede ii yapamadı sonuçta sag bacagım uyuştu sol bacagım aynen yerindeydi ve deyimi yerindeyse resmen catır catır dogurdum ayrıca dr doguma gec geldi epidural dogum yapanlar lutfen hangi hastanede kime gittiniz?

kızımı epidural anesteziyle normal dogum istedim anestezim tutmadı dr ilkinde beceremedi ikincisindede ii yapamadı sonuçta sag bacagım uyuştu sol bacagım aynen yerindeydi ve deyimi yerindeyse resmen catır catır dogurdum ayrıca dr doguma gec geldi epidural dogum yapanlar lutfen hangi hastanede kime gittiniz?

Merhaba,

benimkide senin gibi oldu maalesef sol tarafım uyuşmadı ve aynen doğurdum Medical Park ta :( ama bunada çok şükür bebişimle ben sağlıklıyız. Sorun anestezi yapan uzmanda. Bana senin vucudun kabul etmemiştir dediler fakat sanmıyorm. Umarım ikinci için iyibir yer bulursun bir yer tavsiye edemiyorum maalesef. Allah bebeğine sağlıkla kavuştursun.:16:

epidural ile bacaklarımızın tamamen uyşması mı gerekiyor ki?ben bacaklar "bazen" uyuşur, uyuşmaması da normaldir diye biliyorum? benim epiduralimde bacaklarım uyuşmamıştı, 2 saat sonra 2.bir doz verdiklerinde sağ bacağım hafif uyuşmuştu ama sol bacağımda hiç uyuşukluk yoktu. ve doğumu aynen çatır çatır yaptım :)) ama ben bunun normal olduğunu düşünüyordum. yani epidural sadece sancıyı keser, doğum esnasındaki o baskının ağrısını kesmez diye biliyordum. doğum öncesinde epiduralle rahat ediyoruz ama doğumu aynen epiduralsizmişiz gibi hissedip yapmamızın normal olduğunu sanıyordum? böyle değil miymiş? bacaklarımızın tamamen uyuşması mı gerekiyormuş? ve doğumda hiçbir şey hissetmemek mümkün mü? ama bana doktor demişti bacaklar bazen uyuşabilir, bazen uyuşmaz falan diye :(( Ya şimdi karambolden mi acı çektik biz :/

epidural ile bacaklarımızın tamamen uyşması mı gerekiyor ki?ben bacaklar "bazen" uyuşur, uyuşmaması da normaldir diye biliyorum? benim epiduralimde bacaklarım uyuşmamıştı, 2 saat sonra 2.bir doz verdiklerinde sağ bacağım hafif uyuşmuştu ama sol bacağımda hiç uyuşukluk yoktu. ve doğumu aynen çatır çatır yaptım :)) ama ben bunun normal olduğunu düşünüyordum. yani epidural sadece sancıyı keser, doğum esnasındaki o baskının ağrısını kesmez diye biliyordum. doğum öncesinde epiduralle rahat ediyoruz ama doğumu aynen epiduralsizmişiz gibi hissedip yapmamızın normal olduğunu sanıyordum? böyle değil miymiş? bacaklarımızın tamamen uyuşması mı gerekiyormuş? ve doğumda hiçbir şey hissetmemek mümkün mü? ama bana doktor demişti bacaklar bazen uyuşabilir, bazen uyuşmaz falan diye :(( Ya şimdi karambolden mi acı çektik biz :/

Merhaba Gizem,
Bendede sol tarafım uyuşmadığı için 2. doz yapıldı fakat kar etmedi. Her iki bacağımda fazla uyuşmadı. bacak ve ayaklarımı oynatabiliyordum. Epidural sağ kasığımdaki sancılarımı azalttı. Sol kasığımdaki ağrılar aynen hissettim. Sadece sağ tarafım için daha rahattım. Ama epiduraldenmi neden ıkınma isteğim olmadı hiç. Sol tarafımın uyuşmaması belkide iyi oldu sancılarımı hissettikçe ikınmam gerektiğini söylediler ve geldikçe ben ıkındım. Bence tamammen uyuşması gerekmiyordu bacaklarımın. Bacakların tamammen uyuşması yani belden aşağısının uyuşması bence epidural sezeryande oluyor. Dozajı daha farklı veriyorlar ve operasyon için tamamen uyuşma gerekiyor tahminimce. Senin normal sandığın az uyuşma bence normal değil tabii bende de normaldeğildi. Forumda tecrübelerini aktaran arkadaşlar var ağrılarının çoğu geçmiş sadece kasılma hissetmişler bence çok şanslılarmış. Sağ sol ayrımı olmamış. Bence anestesi uzmanınları işlerini iyi yapamadı ve biz ağrıların dozlarını aynen çektik. tabii bu herkezde olacak diye birşey yok. Bana baştan dedilerki doğum yapman ve ıkınmaları hissetmen için dozajı doğuma doğru azaltacağız hazırlıklı ol dediler. bende normalmi acaba dedim fakat sağ tarafım rahattı sol da da aynı etki olsaydı daha rahat olacaktı diye düşünüyorum.
Umarım epidurale karar verenlerin doğumların da herşey yolunda gider.

slm ben memorıal okmeydanı hast doğum yaptım.Fakat epidural anestezide bacaklarımda uyuşma olmadı yanlış hatırlamıyorsam imzaladığım kağıttada uyuşmaması gerektiği yazıyordu.ben doğumdan 1 saat sonra hemen ayağa kalktımsadece dikkat edin başınız dönmesin dediler baş dönmesi yapıyor o kadar benim bildiğim.

bende tam 40 gün önce epirudal normal doğum yaptım.benimde bacaklarım çok uyuşmadı ama onunla pek alakası yok.sancıyı hissetmedim.sadece doğum anındaki baskıyı hissettim..ayrıca 550 tl gibi komik rakama yaptım

2 ay oldu doğum yapalı ve gayet iyi uyuştu belden aşağısı... özel izmir çınarlı doğum hastanesinde yaptım doğumumu. anestezi doktorları konusunda çok uzmanmış.

Back