• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ensonhaber'den cinsiyetçi başlık: 'En seksi devrimci'

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
AKP'ye yakın ensonhaber.com internet sitesi, büyük bir rezalete imza attı.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin oluşturduğu 1 Mayıs Komitesinin Gezi Parkı merdivenlerinde yaptığı basın açıklaması ile ilgili haberi 'En seksi devrimci manşetiyle'veren ensonhaber.com adlı haber sitesine sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüyor. Site, DİSK üyesi önlüklü bir kadının fotoğrafına "En seksi devrimci" sıfatıyla mesleki ettiği bir kez daha ihlal etti.

Hükümete yakınlığı ile bilinen site daha önce de Deniz Gezmiş'in yeğeninin adaylığı ile ilgili de 'Deniz Gezmiş'in seksi yeğeni siyasete atıldı' manşetini atmıştı.
$enson-haberden-cinsiyetci-baslik-1.jpg

Ensonhaber gelen tepkiler üzerine manşetini değişirdi; fakat 'cinsiyetçi' söyleminden vazgeçmedi

$10264646_717378908284817_2104051975_n.jpg
http://birgun.net/haber/ensonhaberden-cinsiyetci-baslik-en-seksi-devrimci-13250.html

değiştimişte sarışın devrimcide gördük yazmış. al birini vur öbrüne.
sarışın devrimci olmuyormuymuş.
kafa iyimi bunlarda.:27:

Son düzenleme:
bu nasıl seksist bir manşet!?

güzel, sarısın, kadın... bu özelliklerden herhangi birini taşımak seks objesi olarak gostermeyi haklı cıkarıyor onların gözünde. cunku algıları bu yonde!

tabi bir yandan haberi yaparken, insanların odaklandıkları seyi demokratik hakların kullanılmasının engellenmesine degil, isaret edilen objeye yoneltilmesi de cabası.

İki hafta once bu sitenin ne abuk bir site oldugunu soylemistim.Rüştünü ispatladi .

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Nefret ediyorum bu siteden, habercilik anlayışı sıfır, kalite sıfır. Seviyesiz bir site okumaya değmez.

uvvvvv bune sapıklıktırr kadın mini etekli bir hatun olsa nele daha tabir ederlerdi merak etmedim değil şaşırmıslar

değiştimişte sarışın devrimcide gördük yazmış. al birini vur öbrüne.
sarışın devrimci olmuyormuymuş.
kafa iyimi bunlarda.:27:

Senden devrimci olmazmış oky:ssz:

Bunlar ne ayıp şeyler, kadın diye oluyor bunlar, sözüm ona aşağılıyorlar, ben o kadının yerinde olsam hemen dava ederim:4:

Basın açıklaması yapmış ne var bunda, tut ki protesto amaçlı da olabilir, kadın oraya bacak şovu yapmaya gitmemiş, Disk üyesi olarak gitmiş.
Düzeltme başlık daha da vahim, sarışın devrimci de gördük nedir? Devrimciliğin belli saç rengi mi var? Sarışın ve kızıllar olmaz, koyu kestane, siyah saçlar olur, mavi saç rengi marjinalliğin göstergesi zinhar olmaz gibi şeyler mi var?

Back