• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ense kalinligi

aras45

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2016
75
13
8
31
Slm arkadaslar 13 haftalik hamileyim ense kalinligi olculdu ozel kendi doktorumda 2.6 olculdu bi gun sonra arastirma hastanesinde bi ultrsyon uzmni bakti 3.1 cikti ve baska bi uzman bakti 3.83 cikti ertesi gun profrsle gorustuk 2.5 cikti kafam karistj

Canm ne diyorlar peki.unuttuğum için baktım 3 mm üzeri takibe alınır yazıyor.Ne dedi peki doktorlar ? İnşallah bir sıkıntın yoktur

Ultrason cihazlarından mı nedir bir doktorun dediği diğerini tutmuyor.

Cnm belkı saglıklı Bı ölcüm yapılmamıştır bıde ense kalınlığı degıskenlık gösterebiliyor bir gun arayla bile varsa bıle gecıci bir durumda olabilir duzelebılıyo kendi kendine

Slm arkadaslar 13 haftalik hamileyim ense kalinligi olculdu ozel kendi doktorumda 2.6 olculdu bi gun sonra arastirma hastanesinde bi ultrsyon uzmni bakti 3.1 cikti ve baska bi uzman bakti 3.83 cikti ertesi gun profrsle gorustuk 2.5 cikti kafam karistj
Bebeğin yatış şekline göre ve doktorun en yfak kaydırmasıyla bile hatalı ölçüm yapılabiliyor. Gönlünü ferah tut benim ense kalınlığı normal çıkmıştı ama ikili test sonucum orta risk çıkmıştı. Şuan herşey normal yolunda gözüküyor şükür. İkili testin iyi de çıkabilir kötü de ama Unutma şuan yapılan hiç bir testin kesinliği yok bir bebeğe anne karnında teşhis koyulamaz sadece olasılıklardan bahsedilir. Allah korusun tabiki bi engel durumunda gebeliğini sonlandırmayı düşünüyorsan o zaman daha fazla test ve araştırmalar yaptırabilirsin benim öyle bi düşüncem olmadığı için ekstra bir araştırma yaptırmadım ne gelirse Allahtan :) sen gönlünü ferah tut ve dua et bolca Allah kimseye evlat acısı vermesin hepimizin yavruları sağlıkla büyüsün inşallah :anne:

Valla profsr doktor sinirda dedi cok kotu degil cok iyide degil dedi olcum yanlisligi olmus dedi tekrar ikili test yaptirdim cuma sonuc cikcakmis iste ne olcak bende bilmiyom yanlsligin sebebi ise keseyle ense kalinligi bir alabiliyolarmis ondan yanlis dedi doktorumuz

Amin cumlemizin evladini bagislasin ya ya sonuctan tatmin olmazsam fetal dna testi varmis onu yaptirmayi dusunuyorum burdan kan alinip yurt disina gonderiyolarmis

Amin cumlemizin evladini bagislasin ya ya sonuctan tatmin olmazsam fetal dna testi varmis onu yaptirmayi dusunuyorum burdan kan alinip yurt disina gonderiyolarmis
Evet annenin kanından bebeğin dna sını araştırabiliyorlarmış ancak biraz maliyetliymiş sanırım bize doktorumuz öyle söylemişti. Onu yaptıramazsanız veya istemezseniz bi perinatoloji uzmanına görünün çapada ve kanuni sultan süleyman hastanesinde var demişti ama dediğim gibi ben aldırmayı düşünmediğimden öyle bir engeli varsa bile anne karnındayken öğrenip doğuma kadar kendimi üzmek istemedim. Bi çaresi tedavisi yok çünkü down sendromunun malesef ya aldırıcaksın ya doğurucaksın. :KK43:

2,5, 3, 3,8 çok farklı ölçümler. Kesin bir yanlışlık var. Bu kadar farklı ölçümler yapılamaz. 2,5 mm ise sıkıntı olmaz, kendini üzme.

Merhaba
Cocugunuz dogmustur sanirim Allah anali babali buyutsunm
Peki noldu burdaki konudan sonra
Bnm 2.3 cikti da o yuzden soruyorum

Back