ense kalınlığı :((

bihterrr

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2009
68
8
621
İstanbul
kızlar selam,

dün detaylı ultrasona girdim ve 21. haftadayım. ense kalınlığı dışında bebeğin her şeyi normal çıktı. ense kalınlığı ise 6 mm'yi geçmemeliymiş, ama bizimkisininki 7 mm2yi biraz aşıyormuş. Bayağı moralimiz bozuldu. Amniyosentez ya da harmony test önerdi doktor. Büyük ihtimalle bir şey çıkmaz ama baktırmak lazım dedi. Böyle bir şey yaşayan var mı aranızda?

canım senı uzmek istemem ama 3 mm den sonrası tehlikeli diye biliyorum.. bence ileri tetkikleri de yaptır ki kesin olsun. buradan baska topiklerden okudugum kadarıyla sorun var denilenlerin buyuk cogunlugu ileri tetkikler sonucu, herhangi bir sorunları olmadıgı anlasılıyor.
umarım bebegının bişeyi yoktur
aslında ense kalınlıgı hakkında ben de muzdaribim gecen cuma ben de bir topik actım, benımkı de 0,8 mm, acaba doktor mu yanlıs olcu diyorum. bu perş baska bir dooktordan da randevum var, bakalım orda kac cıkacak...

kızlar selam,

dün detaylı ultrasona girdim ve 21. haftadayım. ense kalınlığı dışında bebeğin her şeyi normal çıktı. ense kalınlığı ise 6 mm'yi geçmemeliymiş, ama bizimkisininki 7 mm2yi biraz aşıyormuş. Bayağı moralimiz bozuldu. Amniyosentez ya da harmony test önerdi doktor. Büyük ihtimalle bir şey çıkmaz ama baktırmak lazım dedi. Böyle bir şey yaşayan var mı aranızda?

esne kalınlığı 21. haftada hiçbir şey göstermiyor ki. esne kalınlığı 11-14 gebelik haftaları arasında ölçülür. şu an korkacak bir şey yok.

esne kalınlığı 21. haftada hiçbir şey göstermiyor ki. esne kalınlığı 11-14 gebelik haftaları arasında ölçülür. şu an korkacak bir şey yok.

Gerçekten mi lotos? Emin misin? İnanamıyorum bu doktorların duygularımızla bu kadar kolay oynayabildiğine ya! 2 gündür uyuyamıyorum korkudan :(

Gerçekten mi lotos? Emin misin? İnanamıyorum bu doktorların duygularımızla bu kadar kolay oynayabildiğine ya! 2 gündür uyuyamıyorum korkudan :(

evet, eminim. internetten bakabilirsiniz, başka bir doktora sorabilirsiniz. 14. haftadan sonra bu artık belirti değil.

kızlar selam,

Arkadaşım, ense kalınlığı 11. - 14. haftalarda ölçülüyor. İkili tarama testinde..o zaman 3mm'e yakın olur veya 3mm'i geçerse riskli..herkesin dedğine de bakma lütfen..iy bir doktordan bilgi al ve araştır..İçin rahat olsun..

canım hemen üzülme arkadaşların dediği gibi 21.haftada ikili test yapılmıyor ki ense kalınlığı ölçümü 11-14 haftaları arasnda yapılıyor hatta 14.hafta bittiyse yapmıyolar bile üçlü teste girdin mi peki ?

canım hemen üzülme arkadaşların dediği gibi 21.haftada ikili test yapılmıyor ki ense kalınlığı ölçümü 11-14 haftaları arasnda yapılıyor hatta 14.hafta bittiyse yapmıyolar bile üçlü teste girdin mi peki ?

Yok 4lü teste girmiştim ve 1/30,000 çıkmıştı. 11-14 arasındaki NT denen ölçümümüz dediğiniz gibi kızlar. 22. Haftada baktıkları ise ense derisi kalınlığı yani NF (nuchal fold) muş. Benim bebeğin NT değeri yüksek çıkmış.

Bir doktora daha gittim, o da NF değerini normal gördü ve 11-14 haftalardaki NT ölçümü kadar önemli olmadığını söyledi. Biraz içim rahatladı vallahi :)

Yok 4lü teste girmiştim ve 1/30,000 çıkmıştı. 11-14 arasındaki NT denen ölçümümüz dediğiniz gibi kızlar. 22. Haftada baktıkları ise ense derisi kalınlığı yani NF (nuchal fold) muş. Benim bebeğin NT değeri yüksek çıkmış.

Bir doktora daha gittim, o da NF değerini normal gördü ve 11-14 haftalardaki NT ölçümü kadar önemli olmadığını söyledi. Biraz içim rahatladı vallahi :)

bi sorun yok yani sevindim cnmm Allah sağlıklı dünyaya getrmeyi nasip etsin inşllah

kızlar selam,

aynı şey benim de başıma geldi 5 mm kalınlığında dedi doktor ve o zaman 11 haftalıktım.ikili testi yapmadı artık sana yapacak bişeyimiz yok direk tıp fak git. orda amniyosentez yapacaklar dedi beni çok korkuttu. ben de çocuğum özürlüyse bile aldırmayı düşünmediğim için tıpa gitmeden farklı birkaç doktora daha gittim ve sırasıyla 3.2 2.2 1.9 1.3 ölçtüler 1.3 ölçen ise tıp fak deki prof idi. hiç bir sorun yok dedi ve 2li testim de üçlü testim de temiz çıktı. hemen inanma ve sakın bebeğini aldırma.onun da yaşamaya hakkı var. çalışan ve işyerine ulaşmak ve işten eve dönmek için günde 4 saat yolculuk yapan bir anne adayı olarak kesinlikle düşünmedim bile.herkes aldır ne yapacaksın çalışansın kime bırakacaksın dedikçe bile kendimi tutamıyor ağlıyordum.çok acı çektim ve henüz bebeğim doğmadı. doğana kadar bu kuşkuyla yaşayacağım Allahtan gelene razıyız hamdolsun diyelim.1 haftada 6 kilo verdim şuan 7. aydayım ama hala hamile kaldığım kilomdan 1 kilo eksiğim bu kadar acı çektim.lütfen hemen inanmayın hayırlı günler efendim.

Merhaba arkadaşlar,

Harmony testin sonucu geldi ve ense kalınlığı için boşuna endişelendiğimiz ortaya çıktı. Bebek - en azından şimdilik - gayet sağlıklı.

Hem mutluluğumu sizinle paylaşmak, hem de ense kalınlığının tek başına yeterli bir gösterge olmadığını hatırlatacak bir örnek olmak adına hikayemi yazmak istedim. İyi düşünelim, iyi olsun.

canım doktorun çok geç kalmış.. ense kalınlığı 12. hafta civarı ölçülür.. içini ferah tut..

Merhaba kızlar. 12+4 ikizkere hamikeyim. Prof. Dr.Recep has hocamız bebeklerimizi inceledi ve çıkan sonuç. Ense kalınlığı 3mm ve 3.4mm riskli ama birbirine yakın olması genetij olduğu ihtimalini de güçlendirir dedi. Bebekler şimdilik sapa sağlam bu gebelik % 95 iyi devam eder dedi amniyosentez önerdi. Bebeklerin burun kemikleri de oluşmuş ama kalınlıkları normal de olabilir dedi. Ne deseler de bu kuşku bizi öldürüyor tevekkül ediyoruz ama yine de olmuyor var mı aynı durumu yaşayan yardimci olur musunuz?

merhaba kızlar bnde 13 haftalık hamleyim 2li taramaya girmiştm doktor sonuçlarımın riskli olduğunu söyledi bi kan değerim yüksek çıkmış ultrasyonla baktırdım ense kalınlığı ve burun kemiği normal çıktı yinede aminosentez önerdiler çok korkuyorum dualarınızı eksik etmeyin :(

ense kalınlığı yaşayanlar şimdi ne durumdasınız.lütfen merak ediyorum.aynı durum bendede var ense 5.8

kızlar selam,

Ya pardon cok gec oldu aama size bisey sorucam .bebeginiz saglikli dogdumu

canım senı uzmek istemem ama 3 mm den sonrası tehlikeli diye biliyorum.. bence ileri tetkikleri de yaptır ki kesin olsun. buradan baska topiklerden okudugum kadarıyla sorun var denilenlerin buyuk cogunlugu ileri tetkikler sonucu, herhangi bir sorunları olmadıgı anlasılıyor.
umarım bebegının bişeyi yoktur
aslında ense kalınlıgı hakkında ben de muzdaribim gecen cuma ben de bir topik actım, benımkı de 0,8 mm, acaba doktor mu yanlıs olcu diyorum. bu perş baska bir dooktordan da randevum var, bakalım orda kac cıkacak...
merhaba mesajı yazalı cok olmuş ama bebek sağlıklı doğdumu ?

Back