Mrb 12-13. Haftalarda bebeklerimize ense kalınlığı ve ensede su toplama sıkıntısı yasayan anneler yazabilir mi nasıl bir yol izlediler..dünden beri dünya başıma yıkıldı..ense kalınlığı 5 mm ensede su toplamış yani..ve kalp kapağı gelişmemiş..CVS yapıldı..lütfen başına gelenler yazabilir mi bebekleri ne durumda ve neler yapildi
Mrb 12-13. Haftalarda bebeklerimize ense kalınlığı ve ensede su toplama sıkıntısı yasayan anneler yazabilir mi nasıl bir yol izlediler..dünden beri dünya başıma yıkıldı..ense kalınlığı 5 mm ensede su toplamış yani..ve kalp kapağı gelişmemiş..CVS yapıldı..lütfen başına gelenler yazabilir mi bebekleri ne durumda ve neler yapildi
Öncelikle iyi geceler. Yazdıklarım lütfen sizi umutsuzluğa sevk etmesin sadece bu soruya kayıtsız kalmak istemedim. 12. Haftada ikili tarama testi için dr a gittiğimde ense kalınlığı 3.2 mm olarak ölçüldü. Bununla birlikte burun kemiği oluşmuştu ama kalpte ters akim ve kalp yetmezliği vardı. Yapilan kan testi sonucunda ise kombine riskim 260 da 1 cikti. Bu sonuca dayanarak ve bir şeylerden emin olmak istediğimizden 16. Haftada amniyosentez yaptırma kararı aldık. 16. Haftaya geldiğimizde dr ense kalınlığının normale döndüğünü ve kalpte sıkıntı gorunmedigini söyledi ama biz yine de amniyosentez yaptırdık. 22. Haftada çıkan amniyosentez sonucuna göre her şey yolundaydı yani genetik olarak dr ların şüphelendiği down sendromu yoktu. Yine aynı hafta içerisinde ayrıntılı ultrason için uzman bir dr dan randevu aldik. Tüm organlar tek tek incelendi. sikinti gorulmedi. Ta ki kalbe gelene kadar. Kalpte geniş delik, buna bağlı olarak da kalp yetmezliği goruldu. Ayrıca kalbin sol tarafı gelişmemişti.(hipoplastik sol kalp sendromu) dedigim gibi bunlar bizim başımıza gelenler. Aynısını ins yaşayacaksınız diye bir şey yok. Inş yaşamazsınız da. Ense kalınlığı o dönemde tespit edildiğinde iki şey akla gelmeli. Ya kalple ilgili bir sıkıntı ya da genetik bir sıkıntı. Trizomi 13 18 21... gibi. Ama 12. Haftada ense kalınlığı tespit edilmiş olup hicbir sorunu olmayan sağlıkla doğan o kadar çok çocuk duydum ki. Siz ins o kısımda yer alırsınız. Biz maalesef en ağır kalp hastalığı tarafındaydık ve sonlandırmak zorunda kaldık. Çünkü tek çözümün doğduğu zaman kalp nakli olduğu söylendi. Sevgiyle ve sağlıkla kalin
Canim bende hikayemi sana anlatmak istedim konuyu okuyunca yaşadıklarım aklima.geldi benim ilk gebeligimdi ilk.zmanlar hersey normal.gidiyordu ikili taramam ense kalınlığım.normaldi taki detayli ultrasona girinceye kadar detaylı ultrasonda kalpte avsd görüldü yani kalpte iki kapakçık olması gerekirken tek kapakçıkti ve bir kac tane delik vardi ne.kadar doktora gitsem aldirmam taraftarıydılar cok yüksek ihtimal down sendromlu dediler karnında ölür filan cok.zor zamanlar gecirdim kendim samsunda yaşıyorum doktorum.istanbul ankara gibi bi yerde dogum yapmamı istedi bende istanbul da doğumumu yapmaya karar verdim son aylara doğru kemikleri gelişmemeye basladi esimden uzak.istanbul.da hastane hastane dolaştım suyum bittigi icin 37haftada acil.doguma alindim evet doktorların dedigi çıkmıştı down sendromlu.dünya tatlisi bir oglum.olmuştu ama 35gun yaşayabildi bunun 30gunu kuvezde 5 gunu sadece evde doyasiya opup koklayamadim bile acisi tarifsiz yoklugu anlatilmaz suan senin durumun ne tam bilmiorum ama istedigin bi sey olursa yardımcı olurum rabbim yar ve yardimciniz olsun