Geçen hafta ikili test yapıldı banada. Bu testler %100 sonuç vermiyor ki. Yok derler olur var derler olur. Bi arkadaşıma var dediler. Çocuk gayet normal doğdu. Üzülme dua et bol bol
Gerçekten mi ? İçim daha da rahatladı çok teşekkür ederim. yani her insanın başına gelebilir hiç birimizin yarına çıkacağına garanti yok ama insa evladının hasta doğabileceğini düşğnünce çok zor geliyor. Umarım benimde tertemiz çıkar.İnşallah sonucunuz temiz çıkar, down sendromunun gözlemlenen 17 tane belirtisi var ve hepsi aynı anda olsa bile çocuğun yine sağlıklı olma durumu var. Benim doktorumun kendi oğlunun ikili testte riskinin yüksek çıkmasına ve birkaç tane daha belirti olmasına rağmen harmony/nifty testi sonucu temiz gelmiş.
Umarım sizinki de gelir, sağlıkla kucağınıza alırsınız.
Umarım bir sıkıntı çıkmaz. Bazı ölçümlerin böyle çıkmasının sebebi genetik özellikler olabiliyor. Aileden birilerinin ensesinin kalın olması, burun yapısı vs. Hiç belli olmaz duanızı edin ve bekleyin. Allah yardımcınız olsun.
Hayırlı haber alırsınız inşallah...
Bi akrabamizin 3 cocuguna da down sendromlu olacak dediler 3u de saglikli dogdu
Baska bi akrabamiza da down sendromlu olacak dediler hem de anne 40 yasin ustunde diye riskli bir hamilelikti bebegi aldilar aldiktan sonra yapilan testte down sendromlu cikti
Biraz sans isi sanirim
Ayy maşallah ya darısı benim ve diğer tüm bebek bekleyenlerin başına inşallahBir yakınımın da 2li taramasi riskli çıktı. Ama diğer testti yaptirmadi. 2 ay oldu doğum yapali maaşallah nur topu gibi sağlıklı. Eğer aile onaylasaydi kürtaj olucakto bide...
2 doktor şüphelenmişti bizde de prena test yaptırdık temiz çıkmıştı çok şükür kızım 4 aylık su an, sakin ol zor biliyorum ama stres yapma hayırlı sonuç alırsın inşallahmerhaba, 12 haftalık gebeyim. Herşey çok yolunda giderken kontrolümüze gitmiştik ve doktor o gün 2 li test yapacağını söyledi. Ultrasonda ense kalınlığını 3.2 ölçtü burun kemiğinide tam göremedi. Başka doktorada ölçtürdük çok iyi bir prof. Dr. A gittik, Oda şüphelendi ve bizden 2 side harmony test yaptırmamızı istedi sınuca göre konuşalım dediker. 2 gün önce kan verdim isviçreye gitti kanım haftaya sonuçlar gelecek çok ama çok stresliyiz başına böyle birşe gelip temiz sonuç alanlar tecrübelerini benimle paylaşabilir mi lütfen...
Beni anlayan aynı durumu yaşayan insanlarla konuşmak çok iyi geliyor. Umarım bende sağ salim hayırlısıyla kucağıma alırım. Çok teşekkür ederim..2 doktor şüphelenmişti bizde de prena test yaptırdık temiz çıkmıştı çok şükür kızım 4 aylık su an, sakin ol zor biliyorum ama stres yapma hayırlı sonuç alırsın inşallah
Bizim 11. Haftada yapılan ikili testimiz iyi cikmisti
Ense 1.0 doktorumuz guzel demisti
21.haftada detaylı ultrasonda icin perinatologa gittik
tüm organları gayet düzgun cikti saglikli fakat ense kalinligi 6.2 tekrar olcttu 5.8 cikti
Bu haftada sınır 6 olması gerekiyormus
Hatta bacak ve kol kemik uzunluklarini karsilastirdi
El ve ayak tabanları acik mi kapali mi diye bakti
Kalp bobrek mesane beyin safra kesesi mide herseyi saglikli dedi
Burun guzel gelismis testisleri inmis olmasi gerektigi gibi dedi
Fakat ense kalinligi sınırı astigi icin risk almak istemedi amniyosentez onermedi nifty test yaptirmanizi oneririm
Genetikte olabilir dedi
Ardindan kendi doktorumuza gittik o da olctu 5.2 falan cikti
Neyse esim cok panik oldu nifty test yaptirdik
Esime soyledim hareketlerini bile hissediyorum ben saglikli bebegim dedim
Kotu sonuc alsak bile devam edecektik yolculugumuza
sonuclar 1 haftaya cikti sukurler olsun guzel
Fakat gercekten bir hafta bile insanı yipratiyor
Doktorlar gercekten risk almamak icin aileler bu durumda olabiliyor bazen
Cok ornek var daha fazla belirtinin olup inadına saglikli dogan bebek
Ve tum tahlil ve ultrasonlarda saglikli gozukup down send. Veya farkli bir rahatsizlikla dogan bebekler
Hersey biz insanlar icin sabır süreci bu hersey Allahtan
Insallah sizinde guzel cikacak dua edin hep yanimizda en buyuk guc Allah
Selam canım benim konulara bak benim hikayem ense kakinkigiyla basladi 6.mm di ve cok riskli normal olmadığını dediler amniyo sentez dediler yani ona benzer cvs yaptim oda sivi kordondan alınıyor ankara sivi icin giderken özele yine girdim oda dedi bisi demedim girerken agrim var diye girdim direk ense kalinligi 5.6 mm olcttu cvs inerdi oda anladım nen riskli bu gebelik diye verdim suyu 1ay bekledim ve 16 haftalik olduk temiz geldi suyum ve sevimerek gebelige devam ettim ama doktor bir anomisi oldugunu supeleniyordu 2 hafta sevindim ama genetik sorunlar cikti busefer cucelik sirt acikligi bir suru sorunlar Yaşamaz dediler bir suru sey alcaklardi 18 haftalik olduk ama aldirmadim 2 ay oldu kaybedeli an l anlycagin okadar korkma benim bukadar mm le temiz geldiyse sonuç inşallah iyi haberler alirsin dow senromu falan doyorlardi ozamanda.merhaba, 12 haftalık gebeyim. Herşey çok yolunda giderken kontrolümüze gitmiştik ve doktor o gün 2 li test yapacağını söyledi. Ultrasonda ense kalınlığını 3.2 ölçtü burun kemiğinide tam göremedi. Başka doktorada ölçtürdük çok iyi bir prof. Dr. A gittik, Oda şüphelendi ve bizden 2 side harmony test yaptırmamızı istedi sınuca göre konuşalım dediker. 2 gün önce kan verdim isviçreye gitti kanım haftaya sonuçlar gelecek çok ama çok stresliyiz başına böyle birşe gelip temiz sonuç alanlar tecrübelerini benimle paylaşabilir mi lütfen...