- 8 Ocak 2016
- 6
- 1
- 34
-
- Konu Sahibi Marmelade23
1 hafta oldu bebegimi kaybedeli11.haftamizdaydik ense kalinligi olcumu icin gittigimizde doktor 6.5 mm olctu kistik higroma turner sendromu vs. Bir cok sorunla karsilasabilecegimi acil sonlandirmam gerektigini soyledi. Inanamadik dunya basimiza yikildi baska doktorlarada gittik fakat maalesef hepsinde ayni sonuc ( son gittigim doktor bebegin dusuk kanalina girdigini soyledi ayni gun kanamam basladi ve aldirmak zorunda kaldik ((( ilk gebeligmdi doktor hic bir teste gerek olmadigini 6 ay sonra yine hamile kalabilecegimi soyledi ama ben ayni acilari yine yasamaktan cok korkuyorum. Benimle ayni durumu yasayip 2. Hamileligi sorunsuz olan var mi ?
Canım ben de bebekte genetik olmayan ama ciddi problemlerden ötürü 5 aylıkken normal doğumla kaybettim. 2 ay sonra yeniden hamile kaldım ve çok şükür şimdiye kadar her şey yolunda.
Ancak bebeğe, eşine ve sana genetik test yapılması çok iyi olur. Ben amniyosentez yaptırmıştım ve bebeğin kromozomları normal çıktı. Eşim ve ben de kromozom testi yaptırdık, onlar da normal çıktı. O sebeple ikinci gebelikte tekrar aynı şeyi yaşama olasılığının herkesle aynı olduğunu söyledi doktor ve ekstra hiç bir şey yapmadık. Bunların çoğu o gebeliğie özgü, bir daha tekrar etmeyecek şeyler. Eğer sizde kromozomlardan kaynaklı bir sorun yoksa inşallah ikinci sağlıklı olur.
Amin canım çok sağolCanim cevap verdigin icin tesekkur ederim cok sevindim senin adina insallah saglikla bebegini kucagina alirsin yazdiklarin umut oldu bana...:) Bende istiyordum genetik test yaptirmayi doktor gerek olmadigini soyledi ama baska doktorlara da gozukup yaptirmayi dusunuyorum.ayni seyleri yasamaktan cok korkuyorum . Insallah bende senin gibi cabucak ikinciyle teselli bulurum. ..
1 hafta oldu bebegimi kaybedeli11.haftamizdaydik ense kalinligi olcumu icin gittigimizde doktor 6.5 mm olctu kistik higroma turner sendromu vs. Bir cok sorunla karsilasabilecegimi acil sonlandirmam gerektigini soyledi. Inanamadik dunya basimiza yikildi baska doktorlarada gittik fakat maalesef hepsinde ayni sonuc ( son gittigim doktor bebegin dusuk kanalina girdigini soyledi ayni gun kanamam basladi ve aldirmak zorunda kaldik ((( ilk gebeligmdi doktor hic bir teste gerek olmadigini 6 ay sonra yine hamile kalabilecegimi soyledi ama ben ayni acilari yine yasamaktan cok korkuyorum. Benimle ayni durumu yasayip 2. Hamileligi sorunsuz olan var mi ?
Gecmis olsun canim moralini bozma tekrar gebe kalirsin. Her gebeligin de oyle olacak diye bir sey yok. Emin Ol bu hayatta hep ummadigimiz seyler yasiyoruz genellikle aklimiza gelmeyen basimiza geliyor. O yuzden icini ferah tut bosuna korkma gerekli testlerini yaptir. Zamani gelince de hamile kal.1 hafta oldu bebegimi kaybedeli11.haftamizdaydik ense kalinligi olcumu icin gittigimizde doktor 6.5 mm olctu kistik higroma turner sendromu vs. Bir cok sorunla karsilasabilecegimi acil sonlandirmam gerektigini soyledi. Inanamadik dunya basimiza yikildi baska doktorlarada gittik fakat maalesef hepsinde ayni sonuc ( son gittigim doktor bebegin dusuk kanalina girdigini soyledi ayni gun kanamam basladi ve aldirmak zorunda kaldik ((( ilk gebeligmdi doktor hic bir teste gerek olmadigini 6 ay sonra yine hamile kalabilecegimi soyledi ama ben ayni acilari yine yasamaktan cok korkuyorum. Benimle ayni durumu yasayip 2. Hamileligi sorunsuz olan var mi ?
Canim cevap verdigin icin cok sagol :) simdi dogal olarak bendede yine hamile kalirsam ayni seyleri yasama korkusu var. Peki kuzenin bebek sahibi olabildi mi ense kalinligi olan bebeginden sonra? Allah bebegine uzun saglikli omur versinCnm bende bundan 3 yıl önce 7 haftalık bebeğimi kaybettim. yaşadığın acıyı hissedebiliyorum. Kuzenimde aynı sene ense kalınlığından dolayı kürtaj olmak zorunda kaldı. Velhasıl hayırlısı dedik, dr üzülmeyin sonuçta hamile kalıyorsunuz buna şükredin dedi. Sağlıksız gebelikti dedi bir şekilde atlattık. Zaman geçti, yeniden hamile kaldım. Hep ya birşey olursa korkusuyla 9 ay geçirdim.şimdi çok şükür bebişim kucağımda. İnanıyorum ki sende kısa süre sonra Allahımın izniyle alacaksın kucağına. Bu arada 6 ay çok bize 3 ay dedi dr ama ben 1 senede kalabildim çok takıntı yapmıştım.
Sevgiler
Canim cok sagol insallah bir sonraki saglikli olur..Gecmis olsun canim moralini bozma tekrar gebe kalirsin. Her gebeligin de oyle olacak diye bir sey yok. Emin Ol bu hayatta hep ummadigimiz seyler yasiyoruz genellikle aklimiza gelmeyen basimiza geliyor. O yuzden icini ferah tut bosuna korkma gerekli testlerini yaptir. Zamani gelince de hamile kal.
Canim cevap verdigin icin cok sagol :) simdi dogal olarak bendede yine hamile kalirsam ayni seyleri yasama korkusu var. Peki kuzenin bebek sahibi olabildi mi ense kalinligi olan bebeginden sonra? Allah bebegine uzun saglikli omur versin
Sevgiler