özellikle bu forumda yaşadıklarımı paylaşmak çok istedim çünkü hamileliğimin ilk gününden itibaren hep yazdıklarınızı okudum ve teselli bulmaya çalıştım...
11 haftalık hamileyken doktora gittim. kadir gecesinden bir gece önceydi. bebeğimize bakalım kalp atışlarını dinleyelim diye doktora gittik. 2li test yaptırmayı hiç düşünmüyordum bile... ve o an doktor o cümleyi kurdu; fetusta ense kalınlığı var 3mm. ne demek ense kalınlığı bilmiyordum bile sonra başladı doktor açıklamaya, kromozom anomalisi olabilir, kalp anomalisi olabilir, böbrek anomalisi olabilir, şu olabilir bu olabilir vs vs ama hiç bir şey de olmayabilir. ben hep son ihtimale odaklandım ve hep dua ettim. 2li test sonucum iyi çıktı ama bu bana teselli olmadı hiç çünkü ikili test birşey ifade etmiyordu. ağladım ve dua ettim. gitmediğim doktor kalmadı hep bi umutla gittim belki bu iyi bir şey söyler diye hiçbiri iyi bir şer söylemedi hiç biri...
sabrettim bekledim çünkü kimse kesin bir şey de söylemedi ne yapacağımı bilmiyordum. amniosentez yapalım dedi doktor. 16 haftayı bekliyordum.sürekli doktora gidiyordum ama hep farklı doktorlara hep iyi birşey duymak umuduyla...
ve 14. hafta başka bi doktora gittim mesane büyüklüğü var dedi doktor, megasistis. yani böbreklerde sıkıntı olacak bu kesin ama ne yapabilirimki? kimse bir yol göstermiyor her şey her gün daha kötüye gidiyor. mesane büyüklüğünden doktorlar bebeğimin hiç bir organını göremiyor artık. diyaframdan başlıyor mesane ve bacaklara kadar bir karanlıktan başka bişey yok ultrasonda. artık bekleyiş daha umutsuz bir hal aldı..bulunduğum şehirdeki perinatolog 16. haftayı bekle dedi ama bekleyemedim. İzmire gitttim Namık Demir diye bi prof var. hemen bana Cvs yaptı ve ön sonucu bekledik. ön sonuç temiz çıktı yani en sık görülen trizomi 21,13 yada 18 yok. çok sevindik artık bebeğimizin böbreklerini kurtarmak için uğraşacaktık çünkü başka sorun yoktu. bunun için şant takılacaktı bebeğe benim karnımda. ama ilk önce bebeğin idrarını mesaneden boşalacaktı doktor ve onu teste gönderecekti böbrekleri kurtarabillirmiyiz diye ve başladı işleme ama sonuç gene istediğimiz gibi olmadı. hiç duyulmadık birşey claocal disgenesis yani boşaltım sistemi oluşmamış yok. bunun haricinde onlarca problem saydılar idrar ve dışkı çıkışı yok, böbrek yetmezliği var, bacaklar gelişmemiş, cinsel organ gelişmeyecek, beyin su toplamış, çene küçük... vs vs. yani çocuğun abortus olması lazım. başka yolu yok. 3,5 aylık eğer daha fazla beklersem daha fazla anomali çıkacak ve bu anomalilerin hepsinin bir arada görünme ihtimali milyonda bir !!!
ve fetus abortus oldu 16. haftada. o 5 hafta nasıl geçti bilmiyorum. ve fetusu eşinin tahlilinde trizomi 7 çıktı. hiç duyulmamış bir trizomi. çok zoru bir sınavdı gerçekten çektiğim acılar, çaresizliğim ve yaşadığım vicdan azabı Allah kimseye göstermesin...
Senin yasadiklarini ve gittgn doktorlari merak ettim cunku malesef antepte en iyi dedikleri doktor prof dr irfan kutlar benim icin yapabilecek hicbiseyi olmadgni soyledi artik ankaraya gdiyorum. Sen kime gittin kim ne teshis koydu?
Çok sağolun kızlar. kimseyi Allah evladıyla sınamasın. o kadar araştırma yaptım okadar çok şey öğrendim ki sağlıklı doğum yapmak gerçekten Allahın bi mucizesiymiş. Nekadar şükretsek az. inş bu güzel mucizeyi Allah hepimize versin sağlıklı sıhhatli hayırlı müslüman evlatlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?