ense kalınlığı ile başlayan bir sınav...

zynpmlk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2012
36
3
38
özellikle bu forumda yaşadıklarımı paylaşmak çok istedim çünkü hamileliğimin ilk gününden itibaren hep yazdıklarınızı okudum ve teselli bulmaya çalıştım...

11 haftalık hamileyken doktora gittim. kadir gecesinden bir gece önceydi. bebeğimize bakalım kalp atışlarını dinleyelim diye doktora gittik. 2li test yaptırmayı hiç düşünmüyordum bile... ve o an doktor o cümleyi kurdu; fetusta ense kalınlığı var 3mm. ne demek ense kalınlığı bilmiyordum bile sonra başladı doktor açıklamaya, kromozom anomalisi olabilir, kalp anomalisi olabilir, böbrek anomalisi olabilir, şu olabilir bu olabilir vs vs ama hiç bir şey de olmayabilir. ben hep son ihtimale odaklandım ve hep dua ettim. 2li test sonucum iyi çıktı ama bu bana teselli olmadı hiç çünkü ikili test birşey ifade etmiyordu. ağladım ve dua ettim. gitmediğim doktor kalmadı hep bi umutla gittim belki bu iyi bir şey söyler diye hiçbiri iyi bir şer söylemedi hiç biri...
sabrettim bekledim çünkü kimse kesin bir şey de söylemedi ne yapacağımı bilmiyordum. amniosentez yapalım dedi doktor. 16 haftayı bekliyordum.sürekli doktora gidiyordum ama hep farklı doktorlara hep iyi birşey duymak umuduyla...
ve 14. hafta başka bi doktora gittim mesane büyüklüğü var dedi doktor, megasistis. yani böbreklerde sıkıntı olacak bu kesin ama ne yapabilirimki? kimse bir yol göstermiyor her şey her gün daha kötüye gidiyor. mesane büyüklüğünden doktorlar bebeğimin hiç bir organını göremiyor artık. diyaframdan başlıyor mesane ve bacaklara kadar bir karanlıktan başka bişey yok ultrasonda. artık bekleyiş daha umutsuz bir hal aldı..bulunduğum şehirdeki perinatolog 16. haftayı bekle dedi ama bekleyemedim. İzmire gitttim Namık Demir diye bi prof var. hemen bana Cvs yaptı ve ön sonucu bekledik. ön sonuç temiz çıktı yani en sık görülen trizomi 21,13 yada 18 yok. çok sevindik artık bebeğimizin böbreklerini kurtarmak için uğraşacaktık çünkü başka sorun yoktu. bunun için şant takılacaktı bebeğe benim karnımda. ama ilk önce bebeğin idrarını mesaneden boşalacaktı doktor ve onu teste gönderecekti böbrekleri kurtarabillirmiyiz diye ve başladı işleme ama sonuç gene istediğimiz gibi olmadı. hiç duyulmadık birşey claocal disgenesis yani boşaltım sistemi oluşmamış yok. bunun haricinde onlarca problem saydılar idrar ve dışkı çıkışı yok, böbrek yetmezliği var, bacaklar gelişmemiş, cinsel organ gelişmeyecek, beyin su toplamış, çene küçük... vs vs. yani çocuğun abortus olması lazım. başka yolu yok. 3,5 aylık eğer daha fazla beklersem daha fazla anomali çıkacak ve bu anomalilerin hepsinin bir arada görünme ihtimali milyonda bir !!!
ve fetus abortus oldu 16. haftada. o 5 hafta nasıl geçti bilmiyorum. ve fetusu eşinin tahlilinde trizomi 7 çıktı. hiç duyulmamış bir trizomi. çok zoru bir sınavdı gerçekten çektiğim acılar, çaresizliğim ve yaşadığım vicdan azabı Allah kimseye göstermesin...

başınız sağolsun
bir sürü anomalisi olan bebekmiş, zaten yaşama ihtimali yokmuş.
daha da büyümeden, bebek acı çekmeden bitmiş en azından.
zaten bir bebekte oldu diye diğer bebeklerde de olacak diye bir şey yok, doktorunuz da bilgilendirmiştir.
inşallah sağlıklı bir bebek kucağınıza alırsınız

Geçmiş olsun Allah sabır versin büyük bir sınavdan geçmişsiniz.. birşeyi anlayamadım abortus işlemle mi gerçekleşti? trizominin 7 çıkması yüksek mi oluyor düşük mü? 21 olması down sendromu anlamına geliyormuş.. yani ayına göre bu rakam yüksekmiymiş..

Allah sabır versin canım,o artık melek ve seni cennetin kapısında bekliyor...
inşallah en yakın zamanda sağlıklı bir çocuk nasip etsin Allah size.

canım....

çok çok üzüldüm..yaşamayan bilemez bunu..

lütfen vicdan azabı duyma..kendini suçlama sakın.hangi anne ister yavrusunu bırakmayı,bu acı ile yaşamayı?kolay mı bu kararı vermek

ama şöyle düşün;bir sürü anomali ile gelseydi dünyaya çekeceği acı ne kadar büyük olacaktı değil mi? sürekli hastanelerde yaşayacaktı bebeğin...

canım Allah sabrını versin,sana hayırlı evlatlar nasip etsin İnşallah.

cok zor bisey.. yasayan bilebilir ancak.. Allah sabir versin. ama neden vicdan azabi duyuyorsun bebegi aldirdigin icin mi

birşey hep üstüste gelir zaten,tam birisine alışıp çıkış yolu bulmaya çalışırken öbür yandan başkabirşey ortaya çıkar.yani olmaması için illa bir engel vardır...

lütfen vicdan azabı çekme canım,demekki hayırlısı buymuş,Rabbim en doğrusunu en hayırlısını veriyor ben buna gerçekten inanıyorum.bende 2 yıl önce 16 haftalık düşük yaptım,sonrada hamile kalamadım,rahim filmi sonrası bende septüm çıktı ameliyat oldum tekrar beklemeye geçtik yine olmadı,sonra eşimde problem çıktı,tam buna alıştık hallederiz derken çekilen 2.rahim filmimde tüplerim bu kez tıkalı çıktı,hayırlısı artık tüp bebek deneyelim dedik bende kan pıhtılaşması çıktı,hamilelikte kan sulandırıcı vurulurum dedik,vuruldum ve tüp bebek güya tuttu,1 aylıkken düşük yaptım yani aslında boş kese.

demekki rabbim olmasını istemiyor ve ben sanırım çok zorluyorum,böylesi hayırlı demekki diyorum,zamanı varsa elbet birgün rabbim verir,ben denemeye devam edeceğim,sende umutlarını yitirme canım,yine hamile kalırsın inşaallah,bu sefer sağlıkla kucağına alırsın,başın sağolsun.

çok teşekkür ederim kızlar. Allah size böyle birşey göstermesin hiç bir zaman. cytotech die bi ilaç var onla doğum gibi düşük yaptırdılar. 6. ayı beklesem kendiliğinden gidecekti ama ozamanda plesentadaki su bebeğin karnına dolacak ve bebek o halde şişerek ölecekti yada rahmime yapışack ve rahimde alınacaktı. bunlar ve bunlar gibi kötü ihtimaller hep vardı işte (

trisomy 7 demek 7. kromozomun 2 tane olması gerekirken 3 tane olmasıymış. doktorların dediğine göre diğer trizomiler gibi genetik değilmiş yani döllenme sırasında olan bi mutasyonmuş anne yada baba ile alakalı değilmiş. çok nadir gözükürmüş zaten doktor Türkiye de hiç duymadım daha önce bu anomaliyi dedi. zaten cloacal dysgenesis de sadece yıllar önce bi hastasının bebeğinde görmüş.

Allah sana sağlıklı hayırlı çocuklar nasip etsin inşş canım benim sen de canını sıkma inş

allah tekrardan yaşatmasın inş.rabbim sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin.

Allah sabır verin. Çok geçmiş olsun.

İnş. tekrar hamile kalır ve sağlıkla bebeğini kucağına alırsın.

Allah sabır versin sana ne diyeceğimi bilemedim insanın evladıyla sınanması çok acı gerçekten

Çok sağolun kızlar. kimseyi Allah evladıyla sınamasın. o kadar araştırma yaptım okadar çok şey öğrendim ki sağlıklı doğum yapmak gerçekten Allahın bi mucizesiymiş. Nekadar şükretsek az. inş bu güzel mucizeyi Allah hepimize versin sağlıklı sıhhatli hayırlı müslüman evlatlar..

trizomi bi değer değildir

2 adet bulunması gereken kromozomdan 3 adet bulunması demektir.
trizomi 21; 21 numaralı kromozomdan 3 adet olması demektir, down sendromu olarak bilinir. vücutta ve zekada yansıması aynı tiptedir.

trizomi 7ise 7 numaralı kromozomdan 3 tane bulunması demektir. yani öyle bi kan değeri falan değil.

Başınız sağolsun Allah başka acı vermesin ve size en kısa zamanda hayırlısı ile bir evlat nasip etsin.

Amin..

evet Allahın mucızesı senı cok ıyı anlıyorum her testte yüregim agzıma geliyor doktor bi anormallik var diyecek diye kalbim cıkıyor. insallah saglıklı kucagımıza almayı hepimize nasip eder

çok zordur eminim...
allah sabır versin...
inşallah en kısa zamanda sağlıklı bi bebeğin olur...

CAnım benim Allah sabırlar versin. HAkkında hayırlısı olsun. Yaşadıkların hiç kolay değil. bende senin gibi 1 ay hastanelerde koşturdum ve sonunda bende bebeğimi kaybetmiştim. Şu anda 3 kayıptan sonra 4. de aldım meleğimi kucağıma. Allah herkesin evladını, evladımı bizlere bağışlasın. Allah seninde yüzünü en kısa zamanda güldürsün inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…