Doğuma Hazırlık Ense kalınlığı/ikili test

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

alindalin

Guru
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2010
2.117
1.067
36
Merhaba arkadaşlar
Bugün doktor kontrolünde doktorun davranışları beni biraz tedirgin etti. Belki de ben kuruntu yaptım bilemiyorum.
14 haftalık hamileyim. Cinsiyet görmeye çalıştı ama bebek kendini gizledi tam emin olmamakla birlikte erkek gibi görünüyor dedi. Ultrasonda biraz ölçüm vs yaparken eşim çok dikkatli incelediğini söylüyor. Asistanı 2’li test mi diye sordu, biraz bekle dedi. Sonra daha detaylı inceledi ve şimdi gel biraz konuşalım dedi. Bu haftalarda ikili testin yapıldığını, sebebin down sendromlu olup olmama ihtimalinin belirlenmesi olduğunu söyledi. Ben size yaptırın diyemem ve anormal bir şey gördüğüm için söylemiyorum. Ama genelde yaptırılmasını öneriyorum dedi. Kan verdik ve sonucu iki hafta sonra öğreneceğiz.

aslında herkese yapılıyor diye biliyorum ama ne bileyim içime bir korku düştü. Netten çok baktım ama ultrasonda yazan terimlerle ense kalınlığı arasında bir bağlantı kuramadım. Şimdi ultrason fotoğraflarını da ekliyorum. Bilgisi olanlar yorumlayabilir mi acaba? Şimdiden teşekkürler.

Eklentiler

• D0EAC745-2339-4A21-9285-F5599707202A.jpeg
    78,3 KB · Görüntüleme: 213
  • EA0DD7EE-2A47-4B16-BBC7-2FE9862AD326.jpeg
    114,5 KB · Görüntüleme: 216
Canım selam. Aynı haftada rutin istiyor doktor, benden de istedi. İleri yaş gebesi olduğum için ve ikili/üçlü testler güvenilir olmadığı için nifty test tercih ediyorum dedim. Doktorum da (Prof) onayladı. Maddi imkanın varsa ikili testle uğraşma nifty yaptır derim.

ikili testi herkese öneriyorlar. ben Nifty test de yaptirmistim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…