• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ense kalınlığı 5 mm

Uzaydenizz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2021
33
9
36
28
Lütfen çevrenizde böyle şeyler yaşayanlar varsa yardım eder misiniz çok zor durumdayım. Bebeğim 12 haftalık dün ikili teste girdik bebeğin etrafında ödem olduğunu söylediler ense kalınlığı 4.7 çıktı. Hemen başka bir hastaneye daha gittik orda da 5 mm çıktı. Kan sonuçları henüz çıkmadı. Ama doktor bu değerle sağlıklı bebek çok nadir doğar dedi dünden beri perişan haldeyiz. Kesin bi sağlık sorunu var mıdır yoksa sağlıklı doğma ihtimali var mı

Kesin sonuç almak istiyorsanız amniyosentez yaptırabilirsiniz gerçi fetal DNA a doğru sonuçlar veriyor diyorlar bu tamamen sizin karar vereceğiniz bir durum inşallah sağlıkla sıhhatle alırsınız bebeğinizi kucağınıza ben bu yollardan geçtim sizi o kadar iyi anlayabiliyorum ki benimde ikili tarama yüksek risk çıkmıştı bacak boyunda kısalık vardı kalbinizi ferah tutun Rabbim en güzelini nasip edecek inşallah

Kesin sonuç almak istiyorsanız amniyosentez yaptırabilirsiniz gerçi fetal DNA a doğru sonuçlar veriyor diyorlar bu tamamen sizin karar vereceğiniz bir durum inşallah sağlıkla sıhhatle alırsınız bebeğinizi kucağınıza ben bu yollardan geçtim sizi o kadar iyi anlayabiliyorum ki benimde ikili tarama yüksek risk çıkmıştı bacak boyunda kısalık vardı kalbinizi ferah tutun Rabbim en güzelini nasip edecek inşallah amin a
Amin inşallah ama doktorlar öyle umutsuz konuşunca hep olumsuzu düşünmeye başladım bende.Ense kalınlığının olması gerekenin iki katı çıkması beni çok korkutuyor. Size de geçmiş olsun gerçekten çok yıpratıcı bir süreçmiş.

Amin inşallah ama doktorlar öyle umutsuz konuşunca hep olumsuzu düşünmeye başladım bende.Ense kalınlığının olması gerekenin iki katı çıkması beni çok korkutuyor. Size de geçmiş olsun gerçekten çok yıpratıcı bir süreçmiş.
Evet doktorlar en olumsuzuna hazırlıyor bende de öyle olmuştu ikili taramam yüksek riskliydi sonlara doğru yaklaştığımda Dr hiç tereddüt bile etmeden bu bebeğin bacak boyu kısa bu down sendromu bulgusunu kuvvetle muhtemel tamamlar zaten ikili tarama da yüksek risk çıkmıştı bebeğin down olma ihtimali dahada yükseldi demişti ama bu günler de gelip geçiyor inanın buna bol bol dua edin hayırlısını isteyin Rabbimden en güzelini nasip edecek emin olun Allah’ın izniyle sizde sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize stresli hamileliğin size de bebeğede faydası yok biliyorum bunları söylemek ne kadar kolay geliyor size diye düşünebilirsiniz haklısınızda bunu yaşamayan bilemez ama şunu samimiyetle söyleyeyim ki stres sizi çok yorar Allah’a tevekkül edin inşallah iyi olacak size dua edeceğim inanın 🙏🙏

Evet doktorlar en olumsuzuna hazırlıyor bende de öyle olmuştu ikili taramam yüksek riskliydi sonlara doğru yaklaştığımda Dr hiç tereddüt bile etmeden bu bebeğin bacak boyu kısa bu down sendromu bulgusunu kuvvetle muhtemel tamamlar zaten ikili tarama da yüksek risk çıkmıştı bebeğin down olma ihtimali dahada yükseldi demişti ama bu günler de gelip geçiyor inanın buna bol bol dua edin hayırlısını isteyin Rabbimden en güzelini nasip edecek emin olun Allah’ın izniyle sizde sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize stresli hamileliğin size de bebeğede faydası yok biliyorum bunları söylemek ne kadar kolay geliyor size diye düşünebilirsiniz haklısınızda bunu yaşamayan bilemez ama şunu samimiyetle söyleyeyim ki stres sizi çok yorar Allah’a tevekkül edin inşallah iyi olacak size dua edeceğim inanın 🙏🙏
Allah razı olsun teşekkür ederim güzel dualarınız için 🙏🏻

Lütfen çevrenizde böyle şeyler yaşayanlar varsa yardım eder misiniz çok zor durumdayım. Bebeğim 12 haftalık dün ikili teste girdik bebeğin etrafında ödem olduğunu söylediler ense kalınlığı 4.7 çıktı. Hemen başka bir hastaneye daha gittik orda da 5 mm çıktı. Kan sonuçları henüz çıkmadı. Ama doktor bu değerle sağlıklı bebek çok nadir doğar dedi dünden beri perişan haldeyiz. Kesin bi sağlık sorunu var mıdır yoksa sağlıklı doğma ihtimali var mı
Maddi durumunuz uygunsa fetal dna yaptırın , yoksa amniyosentez sıvısı aldırın .

Birde ikili testim devlet Hastanesi'nde yapıldı kan sonuçları kaç günde çıkar acaba
2 hafta sonra çıkıyor kan ve rapor halinde sonuçlar e nabızdan kanların çıkıp çıkmadığını kontrol edebilirsin kan çıkınca büyük ihtimal rapor da çıkmış oluyor benim öyle olmuştu

Cuma günü randevum var doktorun yönlendirmesi kayıt açmasıyla başlıyıcaz o testlere. Sonuçları çabuk çıkıyor mu bilginiz var mı
Ben fetal dma yaptırdım yurt dışına gitti tam 1 haftada geldi. Amniyosentez i bilmiyorum ama duydugum kadarıyla uzun sürüyormus

Ben fetal dma yaptırdım yurt dışına gitti tam 1 haftada geldi. Amniyosentez i bilmiyorum ama duydugum kadarıyla uzun sürüyormus
Amniyosentez ön sonuç ve kesin sonuç diye iki farklı sonuç oluyor ön sonuç hizli çıkıyor ama sonraki sonuç 1 -1,5 ayı bulabiliyor bazen

Canım merhaba bu yollardan çapa kapılarında heyetlerde beklemiş üstelik fetak dna yaptırmış, üstüne amniyosentez yaptırmış biri olarak, şuan ki duygularını çok iyi anlıyorum, oğlumun kalbinde ilnete yakın bir delik vardı. Ve bu delik türünün sadece george sendromunda olduğu h söylediler ama ben fetal yaptırmıştım ve sendrom çıkmamıştı, çapada heyete girdim amniyosentez önerdiler 6 haftada çıktı, şimdi bebeğim yanımda. Sendrom yok kalbindeki delik iki ya önce anjıyo ile yakıldı. İnsallah sonuçların güzel çıkacak. Çok zor olduğunu biliyorum ama annelik böyle birsey indallaj sende canım sağlıklı kucağına alırsın

Fetal DNA testi yaptırmanızı öneririm %99 kesin sonuç veriyor ve kısa sürede sonuçlanıyor bu haftalarda yapılıyor zaten fazla beklemeyin

Back