Ense kalınlığı 4,5 ve ödem ,cvs önerildi

epoh34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2020
819
501
40
Arkadaşlar cok zor günlerden gecıyorum .11+2hamileyim .36 yaşındayım .Daha önceki gebelıgımde kalp atışı dolayısıyla sonlandırıldı .İlk bebegım olacak ,bu defa kalp atışı duyuldu tam rahatladım derken 11.haftada ense kalınlığı 4,5 ölçüldü ,ayrıca ense ve bagırsaklarda nukal ödem görüldü ultrasonda .riskli gebelik uzmanı cvs önerdi down sendromu suphesıyle.Cvs yaptıranlar ense kalınlığınız kaçtı ve cvs sonucunuz ne geldi ?ya da cvs yaptırmayı tercıh etmeyip doğuran anneler ne durumdasınız ?

En iyi ve net sonuc veren araştırma hastanesinde perinatolog veya isinin ehli perinatologa amniyo veya cvs yaptırmak . Süreci iyi bilirim siz birde yas ve ultrason sonucu çıkan ölcumlerden oldukça yüksek riskli yerdesiniz demek. Yüksek riskli gebelik uzmanı peronatologtur zaten prog eşliğinde de bunu yapacaktır. Öncelikle ne istediğinizi bilmelisiniz,sorumlulugu çıkacak olan cevabi ayrıca evrene pozitif olun kitap okuyun asla kötü düşünmeyin. Çok zor bir süreç insanin evladı için yapamayacağı hic bir şey yok Allah yardımcınız olsun. Mercimek çok iyidir kanımca merak etmeyin. Siz ne dusunurseniz o da sizin aynaniz olacaktır 😊

Bende amniyo sentez yaptırdım yaşım 29 banada dawn orta riskli dediler midesi büyük dediler ayrıntılı ultrasonda düşük riskini göze aldık yaptırdık çok şükür bisey çıkmadı sonuçları aldik.icinizi ferah tutun amniyosentez net sonuç bence ama cok çok iyi bir uzman yapmalı araştırıp perinatoloji bölümünde uzman kişi özel yada devlet en iyisi nerdeyse o olmalı

Bu alanda lab var lakin cvs ye yonlendiriyorlar geneld en azından bizim bulunduğunuz il de öyle oldu diyelim ve 7500 istemişlerdi aslında bu batak gibi biesey cvs yaptırdım kordon da olsun amniyoda olsun diye ilerliyorsun en sonu ve en net %99 u amniyo sıvısı zaten her teste yanılma payı olacagi gibi bunda da var. En iyisi ozel de olsun devlette isin ehli perinatologtur bunu bilir bunu söylerim. Lakin cidden araştırma hastanesinde sıra alabiliyorsan riskli gebelikler bölümü ilgilenecek ki zaten doğumdan sonra bile takipçi dosyab orada kalıyor en güvenilir yer devlet ( bence )

En iyi ve net sonuc veren araştırma hastanesinde perinatolog veya isinin ehli perinatologa amniyo veya cvs yaptırmak . Süreci iyi bilirim siz birde yas ve ultrason sonucu çıkan ölcumlerden oldukça yüksek riskli yerdesiniz demek. Yüksek riskli gebelik uzmanı peronatologtur zaten prog eşliğinde de bunu yapacaktır. Öncelikle ne istediğinizi bilmelisiniz,sorumlulugu çıkacak olan cevabi ayrıca evrene pozitif olun kitap okuyun asla kötü düşünmeyin. Çok zor bir süreç insanin evladı için yapamayacağı hic bir şey yok Allah yardımcınız olsun. Mercimek çok iyidir kanımca merak etmeyin. Siz ne dusunurseniz o da sizin aynaniz olacaktır 😊
Merhabalar canım güzel dileklerin ıcın cok teşekkür ediyorum 🌺

Bende amniyo sentez yaptırdım yaşım 29 banada dawn orta riskli dediler midesi büyük dediler ayrıntılı ultrasonda düşük riskini göze aldık yaptırdık çok şükür bisey çıkmadı sonuçları aldik.icinizi ferah tutun amniyosentez net sonuç bence ama cok çok iyi bir uzman yapmalı araştırıp perinatoloji bölümünde uzman kişi özel yada devlet en iyisi nerdeyse o olmalı
Umarım bebegınız sağlıkla kucağınıza alırsınız .kaç haftalıksınız su an ? Amnıyosentezinizi kim yaptı acaba hangı hastane ?amnıyosentez sonucunda mı orta riskli denildi ayrıntılı ultrasonda mı onu anlayamadım. ?

Umarım bebegınız sağlıkla kucağınıza alırsınız .kaç haftalıksınız su an ? Amnıyosentezinizi kim yaptı acaba hangı hastane ?amnıyosentez sonucunda mı orta riskli denildi ayrıntılı ultrasonda mı onu anlayamadım. ?
25 haftalığına su an ben ikili tarama testini yaptiramadim koronadan dolayı doktor korona oldu sonra üçlü tarama testinde riskli çıktı evlendigim yerden kendi memleketime geldim çünkü güven vermedi evlenip gittiğim yerdeki hastane memlekette yaptırdım sıvı alınınca dawn sendromu yok dediler çünkü teste göre riskliydim yapmak zorundayız dediler. Sonra bi doktor buldum memlekette kontrol oldum mideside normal dediler rahat nefes aldim ama doğru doktor doğru işlem çok önemli yoksa çok yıpraniyo insan

25 haftalığına su an ben ikili tarama testini yaptiramadim koronadan dolayı doktor korona oldu sonra üçlü tarama testinde riskli çıktı evlendigim yerden kendi memleketime geldim çünkü güven vermedi evlenip gittiğim yerdeki hastane memlekette yaptırdım sıvı alınınca dawn sendromu yok dediler çünkü teste göre riskliydim yapmak zorundayız dediler. Sonra bi doktor buldum memlekette kontrol oldum mideside normal dediler rahat nefes aldim ama doğru doktor doğru işlem çok önemli yoksa çok yıpraniyo insan
Hayırlısıyla kucağınıza alırsınız insallah .sağlıkla gelsin Nebil🌺

Sizlerle benzer durumu yaşadım 15 haftalık gebeliğimi sonlandırdım cuma günü. sormak istediğiniz sorularınıza yardımcı olabilirim 1 ay boyunca gitmediğim doktor hastane araştırmadığım test makale kalmadı. Sonuç maalesef kızım melek oldu. Önce rabbim sonra kızım affetsin bizi. Umarım kızım için doğru olanı yapabilmişimdir

Sizlerle benzer durumu yaşadım 15 haftalık gebeliğimi sonlandırdım cuma günü. sormak istediğiniz sorularınıza yardımcı olabilirim 1 ay boyunca gitmediğim doktor hastane araştırmadığım test makale kalmadı. Sonuç maalesef kızım melek oldu. Önce rabbim sonra kızım affetsin bizi. Umarım kızım için doğru olanı yapabilmişimdir
Basin sağolsun cnm.. Trizomi mi çıktı bebeğinde

Allah razı olsun. Evet trizomi 21 teşhisi kondu ve kalbiyle ilgili sağlık sorunları var dedi doktorlar.

Allah razı olsun. Evet trizomi 21 teşhisi kondu ve kalbiyle ilgili sağlık sorunları var dedi doktorlar.
Benim kizimda da doktorum kromozom bozukluğu var dedi beyin yapısına bakarak.. Kalbi cok zayif atıyordu su toplamıştı ama en önemlisi de suyum bitti😥kac dr gezdim ama herkes çare yok dedi..

Evlât sınavı hiçbir şeye benzemiyor sizi çok iyi anlıyorum yüzünü görmeden insan evladını düşünüyor onunla ilgili kararlar veriyor ve affetmesi içinde dua ediyor. Sizi çok iyi anlıyorum rabbim bizi böyle bir sınava tabii ettiyse illa ki göremediğimiz bir yanı vardır. Rabbime sığınmaktan başka bir çare yok maalesef bu süreçten sonra

Malesef cok zor gercekten.. Azcık da olsa umut olsaydı keske.. Vücudum enfeksyon kapmaya başlamıştı sana zarar vericek artık dediler mecburdum zaten gelişimi durdu suyu bitti meleğimin😥rabbim cennetinde buluşmayı nasıp etsin ins..

Sizlerle benzer durumu yaşadım 15 haftalık gebeliğimi sonlandırdım cuma günü. sormak istediğiniz sorularınıza yardımcı olabilirim 1 ay boyunca gitmediğim doktor hastane araştırmadığım test makale kalmadı. Sonuç maalesef kızım melek oldu. Önce rabbim sonra kızım affetsin bizi. Umarım kızım için doğru olanı öncelikle başınız sağ olsun .insallah Allah en kısa zamanda sağlıklı bebekler nasip eder .
Ense kalınlığı 4,5olculdü bizim rutin kontrolde .risk cok yüksek dedı doktor ve o gün bugündür ruhgibi yaşıyorum ,cok zor .2li test falan daha yaptırmamıstım ki 36yasındqykm diye dırekt fetal DNA yaptırırım diye düşünüyordum .doktor fetal yapılmaz direkt cvs dedı bu kalınlık için .ilk bebegımı de kalp atışı dolayısıyla kaybetmıstim ,oh şükür bunda sorun yok derken ense kalınlığı çıktı ve yastan hepten gecıyor .karnım çıktı ,bebegıme konsantre olmaya da başlamıştım .cok acı cok caresızım .bi daha hamıle kalır mıyım ne zaman kalırım yine aynı sorunları Yaşar mıyım bi dünya kaygı ,korku .cunku sebep yaşsa yaşım daha da ılerlyecek.bu hafta başka bi peınatologa daha gıttim bi umut gerılemıstır belki düye kalınlık ama malesef aynı .Cvs yapılacak .acınız taze umarım sizi sorularımla daha da üzmem :yasınız kaç ? Ense kalınlığı kaçıncı haftada kaç ölçülmüştü? Bebekte ödem görülmüş müydü sizin de ? İstanbuldaysanız doktorunuz kimdi ?

30 yaşındayım 2li tarama testinde ense kalınlığı 3.75 ti. Burun kemiği yoktu ikili taramada risk 1:8 geldi. Sonra fetal dna testi yaptırdım down sendromlu geldi. Amniyosentez gerekli dediler en kesin sonuç için. Hemen istanbulda özel bir hastanede herşeyi yaptırdım. Özel hastane tercih sebebim sonuçların devlete göre erken çıkması. Amniyosentez de sonuç down sendromu geldi ve kalbinde ciddi sorunlar var dediler. Çok zor bir karar oldu çok zor zamanlardan geçtim. Rabbim bunu düşmanıma bile yaşatmasın. Fiziksel olarak korktuğum gibi değildi ama psikolojik olarak gerçekten çok zor. Rabbim ve kızım affetsin rabbim bi daha aynı acıları yaşatmasın. İstediğnizi sorabilirsiniz yardımcı olurum elimden geldiğince

Çok zor durumlar allah herkesin yardımcısı olsun hiçbirseye karar vermek mümkün değil bebek olunca ben hala etkisindeyim allah herşeyin hayırlısını versin biz bile duyunca ilk hazırlıkları bıraktık insan çok kötü etkileniyor on sonuç iyi geldi ikinci sonuçlar var inşallah oda kötü gelmez diyorum

30 yaşındayım 2li tarama testinde ense kalınlığı 3.75 ti. Burun kemiği yoktu ikili taramada risk 1:8 geldi. Sonra fetal dna testi yaptırdım down sendromlu geldi. Amniyosentez gerekli dediler en kesin sonuç için. Hemen istanbulda özel bir hastanede herşeyi yaptırdım. Özel hastane tercih sebebim sonuçların devlete göre erken çıkması. Amniyosentez de sonuç down sendromu geldi ve kalbinde ciddi sorunlar var dediler. Çok zor bir karar oldu çok zor zamanlardan geçtim. Rabbim bunu düşmanıma bile yaşatmasın. Fiziksel olarak korktuğum gibi değildi ama psikolojik olarak gerçekten çok zor. Rabbim ve kızım affetsin rabbim bi daha aynı acıları yaşatmasın. İstediğnizi sorabilirsiniz yardımcı olurum elimden geldiğince
Sizde on sonuç sonra kesin sonuç aldınız amniyosentez de dimi ön sonucununuzda mi dediler bunu yoksa kesin sonuçtamı tanı kondu

Fetal dna testine zaten kesin gözüyle bakılıyor. Amniyosentezin ön sonucu dediğimiz şey zaten çocukta trizomi 13 18 ve 21 e bakıyorlar. Bizim trizomi 21 di ve ön sonuçta trizomi 21 kesin geldi. Bizim için o sonuç yeterli dedi doktorlar. Zaten ön sonuç temiz gelseydi bize söylemeyip kesin tanıyı bekleyeceklerdi böyle bişey hiç olmadı zaten dedi doktor. Artık tıp o kadar ilerledi ki bu testlerde yanılmayı payı maalesef yok. Sonucu kabullenmek zor olsada herşeyi düşünerek böyle çocuklara sahip ailelerle görüşerek böyle bir karar verdik. Rabbim affetsin kızım affetsin. Süreç çok zor zaman geçmiyor maalesef

Çok zor durumlar allah herkesin yardımcısı olsun hiçbirseye karar vermek mümkün değil bebek olunca ben hala etkisindeyim allah herşeyin hayırlısını versin biz bile duyunca ilk hazırlıkları bıraktık insan çok kötü etkileniyor on sonuç iyi geldi ikinci sonuçlar var inşallah oda kötü gelmez diyorum
İnsallah dıger sonuçlarınız da iyi gelır ve sağlıkla kucağınıza alırsınız ama doktorum onsonuc olumluysa olumludur gibi bir şey ima etmıstı,bence 2.sonuç da iyi gelecek gönlünüzü ferah tutun .ben de bugün cvs yaptırdım onsonuc beklıyorum. Siz İstanbul’da mısınız doktorunuz kim acaba ?bir de galıba cvs ile cinsiyet de belli oluyormus sizin onsonucta belli oldu mu

X