hem olabilir baen öle olurki 3 olanlarda normal bebek olabilio herşeye allaha mahsus kesin değil bunlar ok bide böle bak....sen içini ferah tut ama doktorunu asla bırakma aynı doktorla kal kafan cok karışır sonra....
merhaba arkadaşlar .bende 11+5 haftalıkken ense kalınlığı ölçümü yaptırdım. doktor ense kalınlığı fazla dedi daha sonra raporuna 9mm ense kalınlığı görülmüştür yazdı. böyle bi sonuç çıkabilirmi ben günlerdir arastırıyorum ama 4 küsürlerden daha fazla çıkan okumadım. çok kötü bidurum ihtimallerle yaşamak. ense kalınlığı yüksek çıkıp normal doğum yapan varmı.amniyosentez diyolar ama kesinlikle istemiyorum.
9 mm mİ? ben de duymadım şahsen ço çok buyuk bı raka bu.bi daha bktırsan başka bı lab.da.muhtemelen hatalıdır.doktorun ultrasonda ne dedı?benım de 2 li testımde ense kalınlığı ve burun kemığı süper dedı.ama sırf kana bakarsak bıraz rısklı dedı.1,2 mm bızım.kan da 8854/1 mı ne öyle bişey.3 lu teste bakacak 16.haftada.ama buyuk ıhtımalle çıkmayacak bışey dedı.
merhaba arkadaşlar .bende 11+5 haftalıkken ense kalınlığı ölçümü yaptırdım. doktor ense kalınlığı fazla dedi daha sonra raporuna 9mm ense kalınlığı görülmüştür yazdı. böyle bi sonuç çıkabilirmi ben günlerdir arastırıyorum ama 4 küsürlerden daha fazla çıkan okumadım. çok kötü bidurum ihtimallerle yaşamak. ense kalınlığı yüksek çıkıp normal doğum yapan varmı.amniyosentez diyolar ama kesinlikle istemiyorum.
canım hamileliğin hayırlı olsun.hiç ama hiç moralini bozma.kesinlikle yanlış ölçüm yapılmıştır.bu ölçümü yapan kendi dr'unmu,yoksa radyoloji uzmanı filanmı.benim dr'um ikili test yapmıyo ama ben istediğim için dışarda bi yerde yaptırdım,ilk ölçümde 3 çıktı yüksek dediler kan sonuçlarını bekleyelim dediler.kan sonuçlarım gayet güzel çıkınca bu defa dahada aklı karıştı dr'un,tekrar ölçtürdük,bu defa asimetrik ölçümle ortalama 4 mm çıktı,o gün iyice aptal ettiler beni en son baktım olmayacak bi prof.'tan randevu aldım,yarım saat kadar uğraştı bebeğin yatış pozisyonuylada alakalı dedi,ölçüm yapanın uzman olması gerek vs vs.sonuçta ordada ense kalınlığımız 3.2 ve 3.3 çıktı.prof bana bu bebeği % 85-90 sağlıklı olaraka doğurma ihtimalin var ama %10-15 gibide riskin var dedi,amniyosentezi bu kadar erken haftalarda zaten önermiyolar,ancak 16.haftadan sonra.ben dr'um konuştum ve 4'lü testi beklemeye karar verdim.
çok uzun yazdım ama sana şu kadarını söyliyim anneler hisseder,ben çok pimpirikliyimdir normalde ama bana ense kalınlığı fazla dediklerinde bile ben biliyodumki benim bebeğim çok sağlıklı,hiç bir sorunu yok Allah'ın izniyle sende bende,sağlıkla alıcaz kucağımıza.Allah'a sığın gerisi inan hikaye.hergün ellerini arnına koy Esma-ül hüsna oku,bol bol dua et arkadaşım ve imkanın varsa başka bi dr'a daha git.