• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ense kalınlığı 2.5

• Konu Sahibi Konu Sahibi ece42
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

ece42

Ziyaretçi
kızlar ense kalınlığı 2.5 çıktı.çok korkuyorum.haftaya kan sonucu gelecek.
bir daha yaptırmıycam hiçbir test.
sadece canımı sıkmaya yaradı.elden bir şey gelmiyor kiiiiii

bir daha yaptırmıycam hiçbir test.
sadece canımı sıkmaya yaradı.elden bir şey gelmiyor kiiiiii

canım üzme kendini bildiğim kadarıyla ense kalınlığı 3 ten fazla olursa riskli.hem kan sonucunda gelmemiş hiç sıkma canını.hem bu testler kesin sonuç vermiyoki risk varmı yokmu onu öğreniyoz sadece.sende üzülme eminim herşey yolundadır.

canım 3 un uzerı rısklı oluyor endıselenme. benım ense kalınlıgım cok ıyıydı gel gor kı kan degerım kotu geldı... uclu testı bekledık sukur kı uclu testte tertemız bı sonuc aldık... yasadıgın stresı ıyı anlıyorum ama sıkma canını bebısınıde uzme hersey yoluna gırer ınsallah sapasaglam bı bebısı alırsın kucagına :emir_bebek:

beni anlıyorsunuz ya işte ben burayı bundan seviyorum.inanın şimdi deliricem.aslında dediklerinizin farkındayım ama işte insan yine de düşünmeden edemiyor.
doktorum 2.5 sınır dedi.iyice korkuttu.o bari biraz rahatlatsaydı.burda sadece tek doktor var ve ona mecburum.sinir oluyorum.

bazı doktorlar maalesef felaket tellalı olabılıyor... ınan hamılelıgımın basından berı ınternette hamılelık uzerınde dıdıklemedıgım sıte kalmadı... sende ınternetten arastırabılırsın bu tıp seylerı. sadece bu durumu yasayanın ben olmadıgımı bılmek benı rahatlatmıstı... ıyı sonuclar alman dılegıyle arkadasım...

teşekkürler arkadaşım.ben de nette dolaşıyorum ama işte doktorun ağzından duymayınca tedirgin oluyor insan.
40 dakika uğraştı ölçmek için. normal mi bu?
bebeğim mi inatçı çıktı yoksa doktor mu beceremedi? ne dersiniz.?
sizlerin ne kadar sürdü?

canım 2 yıldan sonra tüp bebek yontemıyle hamıleyım 11 haftalık hamıleyken normalde takıbe gıtmedıgım bı dr a gıttım ense kalınlıgı cok fazla dedı 2,5 gelmıstı senınkı gıbe bebegın pozısyonundan dolayı cok ugrastı cok yuksek hemen amnıosentez yapılmalı vs vs bırsuru sey soyledı tabı bız yıkıldık hıc erken olctum bıdaha bakarız falan demedı bız o gun ve sobrakı ıkı gun 4 tane dr a gıttık 14 haftadan once bakılmaz ustelık olcum yaptıgı yer yanlış dedıler...sonra ölcılmesı gereken haftada kendı dr gıttık 1.4 geldı ama o ıkı hafta bana ve esıme zehır oldu ne cektıgımızı bız bılıyoruz..ıkılı ve uclu taramamda normal geldı şükür ıyıyız sımdı..bence baska dr gıt kac haftalıkken ölctu oda onemlı ...zor olcmus ya bence yanlış ölçtü...hıc canını sıkma...

ben 12 haftalık gittim sözde bebeğim 13 hafta 1 günlük çıktı. başka doktor olanağı olmadı için senin gibi yapamıycam sadece sonucu bekleyip dua etmek gerekiyor şimdilik....

teşekkürler arkadaşım.ben de nette dolaşıyorum ama işte doktorun ağzından duymayınca tedirgin oluyor insan.
40 dakika uğraştı ölçmek için. normal mi bu?
bebeğim mi inatçı çıktı yoksa doktor mu beceremedi? ne dersiniz.?
sizlerin ne kadar sürdü?

canım benım toplamda 10 dk surmemıstı ultrason olcumlerım...

olayin aynisini yasadik eltimin basindan gecti
hem ense kalinligi 2 küsür cikmisti unuttum simdi ama 3 e yakindi hemde kan testi kotuydu
hemde bunu ozel bi hastanede ozel bi doktor olcmustu
uzuntumuzden mahvolduk gencecik anne babayi dusunun yazik neler cektiler
arkadasiminda daha once basina aynisi gelmisti
sakin inanma bi uzmana gidelim dedim bi profesorden randevu aldik tabi cok dolu oldugu icin 4 gun sonraya verdi o 4 gun nasil gecti bize anlatamam
insan ister istemez korkuyor
profesorler birlikte bi doktor daha olctu ikiside bu konuda uzmanlarmis ense kalinligi 1 küsür cikti bide bebegin burun kemigi olusmustu buda iyiye isaretmis
ve sonunda Allaha sukur ki sapasaglam bir bebegi oldu ..
sakin bu testi kafana takma ve hamilelligin keyfini cikar
bana ikiz gebe oldugum icin yapmamislardi
ama tek gebelik yasasamda bu testleri asla yaptirmiycam

bu testleri yaptırmamak lazım.insanın içine kurt düşürüp stresli hamilelik geçirtmekten başka bir işe yaramıyor.tamam tedbir iyidir ama riskli çıksa bile yapılacak bir şey yok ki Allah korusun.eşim de istemeseydi yaptırmayacaktım ya ben neyse her şeyde hayır vardır.

arkadaşlar bende 2 ,li test yaptırmıştım %85 davnsendorumu riski çıktı doktor amniyo sentez önerdi ama ben yaptırmadım çünkü bebeğimi her ne olursa olsun aldırmıycakdım.ve doktor bana 1 kağırt imzalattı sorumluluk almamak için ben doğumumu yaptım şimdi kızım 3 aylık ve çok sağlıklı hiç bir problemi yok doktorum benim cesaretime ve inancıma hayran kaldı sonucunda bu kadar yanıltıcı olmasına şaşırdı şimdi hastalarına benim başıma geleni örnek gösteriyormuş yani demem şuki testler tamamen bazı bilgisayar hesaplamaları falan filan bu testleri yaptırmak çok saçma kimseye önermem hiç kafanıza takmayın hep sağlıklı olduğunu düşünün her zaman allaha dua edin eminim bebeklerinizin hiç birşeyi yoktur hamileliğinizin tadını çıkarın bebeklerinizi üzmeyin iyi düşünün iyi olsun benim hikayem bu u marım yardımcı olmuşumdur

arkadaşım bizimde ense kalınlığımız 2,5 çıktı ama dr.hiç panikletmedi kan tahlili verilmesi gerekiyor dedi sadece ben intr.öğrendim sınırda olduğunu aynı şeyleri yaşadık yani sonra tahliller temiz çıktı çok şükür dün 3.'lü testimizide yaptırdık şimdi onun sonucunu bekliyoruz hakkında hayırlısı olsun inş.allaha emanet ol....

arkadaşlar yazdıkarınızı okuyunca rahatlıyorum inanın.çok teşekkür ederim.bakalım haftaya başka bir yere gidip farklı bir doktora muayene olucam.dua edin nolur.
ama ben ümitliyim artık.korkmuyorum.

kızlar kan sonucu geldi ama ben hiç bir şey anlamadım.yanlış yere mi bakıyorum yoksa?

kombine risk< 1:10000
cut off değerinin altında

ikili test
<1:10000
cut off değerinin altında

yaş riski
1:857

trisomy 18 + NT
<1:10000

YOKSA BUNLAR DEĞERLER Mİ?
ANYAMADIM Kİ?
YARIN DR UMA GİTCEM.

Ece'cim test sonucun gayet iyi çıkmış gibi görünüyor. 10 binde bire kadar hesaplanıyor risk. Seninki ondan da düşük çıkmış. Yaş riski denen şey senin yaşında normal kabul edilen risk. Yani sonucun 1:1000 "binde bir" de çıksaydı yaşıtlarında normal kabul edilen riskten daha az risk taşıyor olacaktın ki seninki on binde birin de altında çıkmış Tabi riskin yüksek olması bebekte kesin bir problem olduğunu ortaya koymadığı gibi çok düşük çıkması da kesinlikle sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor. Doktorun da benzer bir açıklama yapacaktır. "Kesinlikle bir şey yoktur" diyemez, hiç bir doktor öyle bir riske girmez. Sakın bu yüzden gereksiz strese girme. Bebeğinin gayet iyi olduğundan eminim.

Seaborne çok teşekkür ederim.umarım dediğin gibi olur.evet biliyorum risk yok diyemezler ama buna da şükr.
bir daha test yaptırmıycam...

kızlar sonuç çok iyiymiş şükürler olsun.çok mutlu oldum:nazar:
darısı bütün sonuç bekleyen annelerin başına...
biliyorum risk sadece bu net sonuç değil ama yine de insan mutlu oluıyor....

çok geçmiş olsun arkadaşım cinsiyetinide merak ettim bak çünkü aynı sonucları almıştık bizim kızımız olcak nasipse ve 3 lü test te sorun yaşamadık darısı tüm isteyenlerin başına...

Bir daha yaptırmıycam hiçbir test.
Sadece canımı sıkmaya yaradı.elden bir şey gelmiyor kiiiiii

evet 3 olursa tehlikeli 2.5 normal ben bunları cok iyi bilirim kafana takma allahtam ümit kesilemz

Back