Eniştenin tuhaf davranışları...

sosyolog54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2011
425
17
Selam kızlar , benimde size danışmak istediğim bir konu var , babamın kuzeniyle evli olan eniştemden bahsedeceğim... Babamın kuzeni ben ortaokula giderken evlendi , 1 çocukları var şimdi de hamile.. çocukluğumdan beri eşi beni çok sever gerçekten cok iyi davranır neşeli biridir aynı zamanda..bu zamana kadar bana karşı farklı davranışını sezinlememiştim.. genellikle bayramlarda cemiyetlerde memleketimizde bir araya geliriz.onun dışında gidiş gelişimiz yok zaten.

Babamın yengesi kanser hastasıydı ameliyat olmuştu kızıda annesinin hastalığından beri uzun zamandır annesinde kalıyor eşi de çalıştığı için sadece haftasonları yanlarına gidiyor. bir haftasonu memleketimize hasta ziyaretine gittik, babamın kuzeni ve eşi ordaydı (onlar başka bir şehirde yaşıyorlar evleri bizim yaşadığımız şehire 1 saat uzaklıkta bu arada) .neyse ben ücretli öğretmenlik yapıyorum ,kpss sınavına girmiştim tercihlerle ilgili konuşmaya başladık ve enişte bana tercih yaparken kendi iş yerine yakın bir okulu tavsiye etti bende araştıracağımı söyledim , neyse çay faslı derken ben bir ara telefonumu elime aldım facebookta dolaştım sonra telefonu çantama koydum , eniştenin telefonu eline aldığını gördüm 5-10 dakika kadar telefonu elindeydi. saat geç olunca biz kalktık babaannemlere geçtik telefonumu şarja takarken facebooktan mesaj geldiğini gördüm.mesajı yazan babamın kuzeninin eşi..

''Hocam napıyorsun aloo sana diyorum '' üst üste yazmış arama göndermiş değişik smile falan bir sürü şey göndermiş!! ve saate bakıyorum mesajlar ben ordayken gönderilmiş inteneti kapattığım için uyarı gelmemiş.. bende enişte kusura bakma mesajını şimdi gördüm diye cevap yazdım , gülümseyip sadece iyi geceler yazmış. bende sizede iyi geceler şeklinde cevap yazdım.

O mesaj olayından önce bir kere onun çalıştığı iş yerine yakın bir avm ye gitmiştim Facebook'ta yer bildirimi yapmıştım altına yorum yazmış bana yakınsın gel yemek ısmarlayayım şeklinde , bende arkadaşımla birlikte olduğumu başka Zaman inşallah teşekkürler yazdığımı hatırlıyorum daha sonra cevap yazmadı bu yorum olayını büyütmedim ama yorum yazdığını görünce ne alaka ya dedim içimden.neyse O geceki mesajından sonra facebookta ne zaman fotoğraf paylaşsam hepsini beğenmeye başladı. eskiden de fotoğraflarımı beğenirdi ama her paylaştığım fotoğrafı beğenmezdi.kuzenlerimin profiline girip onların fotoğraflarınıda beğeniyor mu diye baktım hiçbirini beğenmemiş. Ramazan ayında da bir gece saat 23:30 da haftaiçi bana facebooktan arama göndermiş !! ve ben bunu bayramdan sonra bana daha önce yazmış olduğu mesajı silmek için mesaja girdiğimde farkettim.bayramda bir araya geldik ama fazla sohbetimiz olmadı ev kalabalık olduğu için. evden çıkarken annene selam söyle ben bu akşam dönüyorum eve görüşemeyiz dedi . mümkün olduğu kadar araya mesafe koymaya çalışıyorum.Bu arada dün 3-4 gün önce paylaştığım fotoğrafı beğenmiş. sizce ben mi yanlış anlıyorum. işin içinden çıkamadım açıkçası ?? zaten hep beni bulur böyle garip olaylar...

Son düzenleme:
Ne olur ne olmaz diye siz aranıza iyice mesafe koyun. Soğuk cevaplar verin, bire bir dialoglara girmemeye çalışın. Sosyal medya hesaplarınızdan engelleyebilirsiniz eğer çok rahatsız ediyorsa.
Bunu elinizde kesin kanıt olmadan dile getirmeyin kimseye karşı aman,suçlu siz olursunuz. İzlemede kalın bir süre

sosyal hesaplardan engellersem anlaşılır diye düşünüyorum. ayrıca eniştenin benimle sohbet etmesinden babamın kuzeni de rahatsız oluyor gibi. bana bir şeyler söylediğinde hep araya girdiğini farkediyorum. bir keresinde başka bir şehire bir akrabamızın düğününe gitmiştik balkona cıktığımda babamın erkek kuzeni ve enişte vardı üçümüz sohbet ederken , babamın kuzeni balkona öyle bir geldi ki ne konuşuyorsunuz bakayım dedi ve ses tonu cok imalıydı.

Illada " sende gozu var" diyemedim ben.
Ama vicik vicik geveze bi erkek oldugu belli. Cok lacka.
Hele " aloooo" yazisini gorunce sinirlerim tepeme zipladi. Aklima eski sevgilimin babasi geldi. Hayatimda ilk kez bi insana laf anlatamadgimdan agladgim adam. Evet bunuda yasadim sayesinde. Resmen agladim. Ve oyle bi nefret ettim bu enistedende. Yuz verme, yoksa astarini istiycek. Bi zaman snra " normalde bu saatte evde olurdun, bugun neden gec geldin eve? Elbisemi aldin? Kac liraya aldin? Pahali degilmi o?" Gibi konusmalar yapicagi olasi.

Son düzenleme:
Bence tersle direk haddini bilsin bak kuzen de rahatsız oluyormuş eşinin tutumundan allah muhafaza yarın sana yazdığı mesajları görür kocam suçlu demez sosyolog54 ayarttı der insanoğlu bu herşeyi bekle ve tersle direk

Bence tersle direk haddini bilsin bak kuzen de rahatsız oluyormuş eşinin tutumundan allah muhafaza yarın sana yazdığı mesajları görür kocam suçlu demez sosyolog54 ayarttı der insanoğlu bu herşeyi bekle ve tersle direk

zaten en cok yanlış anlaşılmaktan korkuyorum. aslında durumu annemle paylaşacaktım ama annem en ufak şeyden nem kapan biri , enişteyi de acaip seviyor bazen konusu açılır onu övmeye baslar . o yüzden durduk yere kıllandırmak istemiyorum insanları

Enişte akrabalık muhabbetine sığınarak sosyal medya cıvıklığına doğru gidiyor gibi..
Rahatsızlığını belli etmen senin için iyi olur.. Yada mesajları engelleyebiliyorsun yanılmıyorsam facede..

evet ama söylediğim gibi bana ilk defa o akşam mesaj yazdı normalde sadece arada sırada fotoğraflarımı beğenirdi . birde ramazanda facebokta arama yaptığını gördüm , şuanda da her paylaştığım fotoğrafı beğeniyor günler önce paylaştığım fotoğrafları .. umarım aramalara adımı yazıp profilimi incelemiyordur. o gece bana mesaj yazdığında orda açıp okusaydım ne tepki verirdim düşünemiyorum . iyi ki eve gidince gördüm diyorum.

evet ama söylediğim gibi bana ilk defa o akşam mesaj yazdı normalde sadece arada sırada fotoğraflarımı beğenirdi . birde ramazanda facebokta arama yaptığını gördüm , şuanda da her paylaştığım fotoğrafı beğeniyor günler önce paylaştığım fotoğrafları .. umarım aramalara adımı yazıp profilimi incelemiyordur. o gece bana mesaj yazdığında orda açıp okusaydım ne tepki verirdim düşünemiyorum . iyi ki eve gidince gördüm diyorum.
Sil engelle..
Etraftan çekiniyorsanda bir kaç gün hesabı dondur, geri dönünce çaktırmadan sil engelle..

normalde hiç düşünmeden engellerdim de acaba dedim ben mi yanlış anlıyorumki .. benim akrabalarımda çok garip bir keresinde bir akrabamı engellemiştim de herkesin içinde sen beni engellemişsin bende gözükmüyorsun kardeşimin profilinde görebiliyoruz fotoğraflarını demişti. aynı durumla karşılaşmak istemiyorum. onu engellersem kuzenide engellemek zorundayım hiç belli olmaz bayramda babamın kuzeni senin bir fotoğrafını gördük cok beğendik nerede çekindin o fotoğrafı gittiğin yere bizde eşimle gitmek istiyoruz dedi.

Ben enistenizin davranislarinda bir gariplik gormedim acikcasi..ama tabi yinede siz daha iyi anlarsiniz..rahatsiz oluyorsaniz bi sekilde bi ara engelle olsun bitsin madem.

X