Engelli Sporculara Buyuk Sok!

BayanHicKimse

.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2012
14.265
10.145
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu, bünyesinde bulunan 16 branşın 15’indeki spor faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Kararın ‘ödenek yokluğu’ nedeniyle alındığı belirtilirken federasyon bünyesinde sadece atıcılık faaliyetlerinin devam edeceği açıklandı.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun resmi sitesinde yer alan duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

"Federasyonumuza ödenek aktarılmadığından dolayı Yönetim Kurulumuzun 25 Ocak 2015 tarihinde almış olduğu karar ile 05-08 Şubat 2015 tarihleri arasında Mersin'de yapılacak olan Atıcılık Türkiye Şampiyonası hariç diğer tüm branşların faaliyetleri ödenek bulunmaması nedeni ile ertelenmesi uygun görülmüştür."

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki spor branşları şöyle:

1-) Ampute Futbol
2-) Atıcılık
3-) Atletizm
4-) Badminton
5-) Bilek Güreşi
6-) Boccia
7-) Halter
8)Kayak
9-) Masa Tenisi
10-) Okçuluk
11-) Oturarak Voleybol
12-) Tekerlekli Sandalye Basketbol
13-) Tekerlekli Sandalye Dans
14-) Tekerlekli Sandalye Tenis
15-) Yelken
16-) Yüzme
http://t24.com.tr/haber/bedensel-en...yonu-16-spor-bransinin-15ini-kapatiyor,285191

Ben bu habere cok uzuldum, keske saka olsa.
Bir cok basarili engelli sporcumuz var, yazik edilir.
Suriyeli piyanist bi genc vardi, o geldi aklima. Onu taa bilmem nerelerde yarismalara yolluyoruz ama kendi sporcularimiza niye sahip cikmiyoruz...?

Engelliler icin, saglik icin, egitim vs.... gibi kurumlara aktarilacak odenek yoktur-kalmamistir.
Kac-ak sarayimizin masraflari elektrik, gaz, altin yaldizli baradaklar vs.. somaliye konut, yurtdisina okullar gibi gibi daha onemli isler varken, dovleti boyle luzumsuz konularla isgal etmeyelim lutfen...

Ne kadar aci bisey... Engelli sporculari o kadar takdir ederim ki.

Dunyada engellilerin spordaki yerine bak, bir de bizdeki zihniyete.. Tabi, bizim ulkemizdeki engelliler adamdan sayiliyor mu ki? Yanlis ulkede dogmuslar.. Bizde halktan vergi diye, halka hizmet diye toplanan paralar egitim ve sagliga degil, saraylara layik... Itibarimiz artsin... Yoksa itibarimizi engellilere sagladigimiz olanaklar mi arttiracakti ici altin kaplamali tuvaletlerle suslenmis 1000 odali saraylar yaptirmak dururken?

https://www.facebook.com/

Harika bi video, cok duygulandim izlerken. İnsanin bunlari seyrederken hissettigi tek sey umut oluyor... Hep bi umut var... Ama umut neden bizim ulkemizde yok ediliyor?

Türkiye'nin şu ana kadar en çok madalya topladığı 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda milli sporcularımızın mücadele ettikleri spor dalları ve kazandıkları madalyalar şöyle:
Nazmiye Muslu: Halter Altın Madalya (Dünya rekoru kırdı)
Çiğdem Dede: Halter Gümüş Madalya
Özlem Becerikli: Halter Bronz Madalya
Doğan Hancı: Okçuluk Bronz madalya
Nazan Akın: Judo Gümüş Madalya
Duygu Çete: Judo Bronz Madalya
Korhan Yamaç: Atıcılık Gümüş Madalya
Neslihan Kavas: Masa Tenisi Gümüş Madalya
Golbol Milli Takımı Bronz Madalya (takım sporlarındaki ilk olimpiyat madalyası)
Masa Tenisi (Neslihan Kavas, Kübra Öçsoy,Ümran Ertiş) Gümüş Madalya

google amcadan...

Bence asıl hiçbir işe yaramayan a milli futbol takımının ödeneklerini kesip bu branşlara aktarmalılar.

Bu cocuklar kollari bacaklari eksik oldugu icin bundan sonra yuzme yarislarina katilamayacaklar mi? Gidip evlerinde mi otursunlar, spor onlarin neyine, he mi?

Iste ülke olarak ne kadar basit ve fakir oldugumuz ortada. Daha biz engelli olan insanlarimiza spor imkanlari sunamazken, uyusturucu icen genclerimize rehabilitasyon merkezleri kuramazken, hayvanlarimiz sokakalarda ac ac dolasirken, vs. vs ne yapayim avm`leri, Istanbul`da ne yapayim 3. havaalanini...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…